Martka Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 terierfanka napisał(a):jeśli chodzi o nr do groomerów, to jest tu: http://www.groomydog.pl/kontakt.php Już dzwoniłam, a przemiła młoda pani zgodziła sie nas przyjąć na 17 w piątek, hurrraaa. Rozmawiałm również z Dominiką84, chyba wszystko nam sie ładnie dogra. No to teraz już musi się wszystko dobrze dla Korka układać. Quote
Martka Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 Ano własnie, kurka, musze zapytać się Kory czy udało sie załatwić kastrację Quote
kora78 Posted November 28, 2012 Author Posted November 28, 2012 jutro do schronu zadzwonie, dzis nie mialam glowy na to. nie mam obrozy na niego tez na sklepie. moze wiec, z szelkami trzeba bedzie sie pomęczyc wiecie co, ja mam ciezko... wyjsc w piatek. nie pracuje, ale z kolei mam dziecko chore i b.ciezko mi o nianke. latwiej mi bedzie na 14sta sie z Dominika umowic. niz na 11. wtedy juz tz bedzie. Quote
kizimizi Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 Sluchajcie mam odp. od zainteresowanej Pani. Brzmi super jak dla mnie. Kora moge cie poprosic abys ty z nia albo ona z Toba porozmawialy? Pani martwi sie jedynie o to jak Korek znioslby tolerancje innych zwierzat -czego w schronie nei sprawdzimy na koty. Quote
kora78 Posted November 28, 2012 Author Posted November 28, 2012 tak, daj jej nr do mnie, niech teraz dzwoni. Quote
NikaEla Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 Bazar dla KORKA: http://www.dogomania.pl/forum/threads/236523 Quote
Sara2011 Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 kizimizi napisał(a):Sluchajcie mam odp. od zainteresowanej Pani. Brzmi super jak dla mnie. Kora moge cie poprosic abys ty z nia albo ona z Toba porozmawialy? Pani martwi sie jedynie o to jak Korek znioslby tolerancje innych zwierzat -czego w schronie nei sprawdzimy na koty. Ale super, może Korek szybciej znajdzie domek niż ktokolwiek mógł się spodziewać. Quote
Poker Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 Bazar dla Korka http://www.dogomania.pl/forum/threads/236534-Zwierzaczkowe-skarbonki-na-pomoc-gryzionemu-Korkowi-Do-5-12-G-22?p=20050902#post20050902 Ale byłoby fajowo jakby Ds sie znalazł. A nie lepiej wykąpać go przed kastracją? Brudas na stół operacyjny? Oczywiście jeżeli to możliwe. Quote
kizimizi Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 kora78 napisał(a):tak, daj jej nr do mnie, niech teraz dzwoni. Tak Kora ludzie saiedza w domu przed kompem i czekaja na nr zeby TERAZ do Ciebie dzwonic :D Hello?! ;) Dam jej nr do Dominiki niech sie spotkaja jak Korek juz do Wrocka dojedzie Quote
kora78 Posted November 29, 2012 Author Posted November 29, 2012 wiec tak. Korek juz wykastrowany, bez kapieli. w tym schronie psow sie nigdy nie kapalo i kapac sie pewnie nie bedzie. nie ma szans. czasem pod narkoza strzyga, te agresywne. 3szt na rok. prosilam, by korek byl wiec w cieple, bo po zabiegu wraca od razu do schronu, do izolatki, z innymi psami, wiec znow nowe stado. prosilam, by byl w budynku gdzies, w cieple. nie wiem, czy sie udalo. jutro jdziemy pozniej. ja mam dziecko chor ei brak nianki, dopiero kolo 14 moge z domu wyjsc, a musze jeszcze w urzedzie cos zalatwic, to jest wazniejsze i krocej czynne. wiec na biegu do schronu. dominika wie, martka wie. wciaz mamy jedyne 10zl od Nikaragui :( dziekuje za bazarki, ide pomagac podnosic :) nie wiem, jaka to część wroclawia. kizi, caly dzien i nikt do mnie nie zadzwonil. tak, jak mi na psie zalezy to wisze na komputerze, sprawdzam maile co pol godziny. dominika tylko wiezie, psa nie zna. na te chwile ja go znam najlepiej, wiec tel do mnie powinien byc. moze nie jechalby wcale na dt, bo to stres i zamieszanie. jakby po rozmowie byla pewna swojej checi, to by jechal od razu do niej. wykąpac po kastracji, u fryzjera to moze mozna do polowy tylko? do ogona daleko od klatki piersiowej, nie pomoczy sie. do tgo lapki, do kolan. postaram sie najgorsze kudly na szybko wyciac. zobaczymy, jak sie uda. przed transportem. Quote
kora78 Posted November 29, 2012 Author Posted November 29, 2012 oj... nie wiemy jeszcze. nie mamy Skarbnika. na razie czekaj. moze do Martki bezposrednio. tylko czekajmy, czy ten ds go wezmie moze od razu? tak cos zrozumialam. Quote
Martka Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 Nie mam powiadomień o nowych wpisach na wątku. Nie wiem dlaczego. Kora, dzwoniłam do Ciebie, bo nie do końca wiem co i jak. Jeśli odbiór psiaków ok. 14 to czy ja zdążę z Korkiem do frzyjera na 17? czy Korek jedzie do mnie czy nie? Nic nie wiem... Czy dostał antyb. po kastracji? kiedy powinien byc pokazanany wetowi do kontroli po zabiegu? Quote
Martka Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 Aaaa, ktoś pytał gdzie jest DT, już mówię, okloice ul. Hallera;-) Quote
kora78 Posted November 30, 2012 Author Posted November 30, 2012 zaraz zadzwonie do Martki. do weta tak, ale kiedy to nie wiem. dowiem sie zalecen weta w schronie. nie wiem, czy na 17 zdazycie. chyba nie Quote
kizimizi Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 porposze o nr do dt aby pani zainteresowana adopcja mogl zadzwonic Quote
kora78 Posted November 30, 2012 Author Posted November 30, 2012 no to zes sie obudzila, hehe. ponoc wczoraz podalas :D pojechali Korek niesteyy nie lubi kotow, a u martki masa kotow. dal sie grzecznie potrymowac po grzbiecie, bardzo glodny. umie szczekac. drugi pies o wiele spokojniejszy. Quote
Martka Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 No i już sie boję, bo już mi Dominika mówiłla, że Korek warczy na koty. Jak ja sobie poradzę? 7 kotow w domu, a z Korkiem jadą jeszcze trzy... Quote
terierfanka Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 Martka napisał(a):No i już sie boję, bo już mi Dominika mówiłla, że Korek warczy na koty. Jak ja sobie poradzę? 7 kotow w domu, a z Korkiem jadą jeszcze trzy... będzie w mniejszości, to nie podskoczy ;) Quote
kizimizi Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 Spokojnie, jak pies jest zdezorientowany to warczy na wszytsko. Martka nie panikuj i zobacz jak Korek bedzie zachowywal sie w domu w stosunku do kotow -daj mu kilka dni na oswojenie sie z otoczeniem. Najpierw musi przywyknac do nowego miejsca -dzis to duzo stresu dla niego- pozniej do wspollokatorow. Bedzie dobrze!!! Juz nie takich terrorystow widzialam :D Terierfanka ma sporo racji, jak bedzie w mniejszosci to i tak nie podskoczy ;) Martka, jeszcze jedna sprawa podam Pani A. nr do Ciebie jako, ze ona jest zainteresowana adopcja Korka wlasnie. Jednak zanim sie z nia spotkasz sugerowalabym dac psu pare dni an osowjenie -nie wszystko na raz. Pan A. ma wlasnie kota i bedzie chciala sie z pewnoscia dowiedziec jak Korek znosi ich obecnosc, także nie chcialabym od razu straszyc jej Korkiem -pudlowatym Kocim Morderca. Trzymamy kciuki za pierwsze dni :) Quote
NikaEla Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 Nikaragua napisał(a):Gdzie , komu przekazać dyszkę?kora78 napisał(a):oj... nie wiemy jeszcze. nie mamy Skarbnika. na razie czekaj. moze do Martki bezposrednio. .Martka podaj mi nr konta to dotrzyman obetnicyMartka napisał(a):Aaaa, ktoś pytał gdzie jest DT, już mówię, okloice ul. Hallera;-) Czyli moja strona miasta :) bo ja na Gaju Quote
kora78 Posted November 30, 2012 Author Posted November 30, 2012 to sie spotkacie pewnie ;) super :) cos mi sie "e" w klawiaturze psuje, musze wciaz poprawiac. ciekawe, czy sa u fryzjera... zaraz zadzwonie. Quote
Martka Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 Korek strasznie zaniedbany. Nie reaguje na komendy, jak mógł się wabić? Łóżko zna bardzoooo dobrze. Został wykapany przez mnie, bo nie szlo wytrzymać, a do fryzjera nie było mowy, aby zdążyć. Jedziemy jutro na . Niestety sierść jest bardzo skołtuniona. Pies jest cały zalepiony. Jutro myślę, że będzie ładniejszy. Nie wiem jak to będzie, bo nie był z kotami i jest problem. Quote
NikaEla Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 Mało który pies schroniskowy reaguje na komendy. Ale większość można nauczyć. Powodzenia Quote
Recommended Posts