kora78 Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 (edited) 30.11.2012 Korek pojechal do dt za karme i inne wydatki. Na miesiac to dt, pozniej bedzie mial juz regularne, bezterminowe dt, inne. Korek ma 6lat. w schronisku jest od lata/jesieni. Poczatkowo fajniutki i ladny, wyczesany, teraz caly w koltunach i pogryziony. Juz 2 kojec i wszedzie go gryza, a na ciagle przenoszenie nie ma miejsc i tego sie tutaj nie praktykuje ;/ Korek ma juz pogryzione uszy i wciaz trzyma w gorze przednia lapke. Nawet roczne psy go nekaja, gryza za tylne lapy. Korek juz nawet nie podchodzi do krat, nie cieszy sie do mnie. Niby psom sie odwarkuje, ale nie ma sily przebicia i jest wciaz atakowany. Mamy dt za koszta, ale jest kolejka. 1 pies z dt musi ds znalezc, wtedy moze jechac Korek. Moze do tego czasu nie doczekac. Potrzeba dt na cito, na kilka tygodni, do 2 miesiecy. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Finanse Korka jednorazowe: 10zl Nikaragua 30zl lika1771 100zl Pudelkowa Skarbonka 585,80 bazarek Poker Wydatki: 40zl fryzjer, zaplacone 18zl odrobaczenie 8zl Nifuroksazyd 6zl ubranko 30zl Nizoral 28zl transport ze schronu do dt u Martki, zaplacone Dominice zywienie free = do zaplaty Martce 62zl - 10zl nadplata = 52zl obroza i smyczka od Anuli Doszlo: u Martki juz 50zl za fryzjera Edited January 3, 2014 by kora78 Quote
Bella1 Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 Bardzo biedny , gryziony i do tego ta skołtuniona , brudna sierść ,na już potrzebuje pomocy Quote
Amadorka Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 A jaki chłopak ma charakter,bo znając pudle to wiem,ze one tez są straszne zaczepy i mają swój charakterek.Straszna z niego bieda. Quote
kora78 Posted November 26, 2012 Author Posted November 26, 2012 jak na niego jakis warczy, to on tez warczy. ale tamten go szczypie, a korek tylko odskakuje warczac i szczekajac. on pudlowato sznupowaty jak zaczepia to glupi, bo nie wie, co dalej robic. Quote
kora78 Posted November 26, 2012 Author Posted November 26, 2012 mam nowine :) !!! Martka zgodzila sie przyjac Korka na miesiac na dt za karme i koszta!!! :))))))) w tym czasie drugi dt powinien swojego tymczaska juz wydac. musze zalatwic tylko transport i kastracje korka w schronie. musimy tu na watku kase na te karme uzbierac, na weta, i na fryzjera we Wrocku. czy jest we wrocku jakas dogomanka, ktora wolontariacko Korka ostrzyze???? Quote
NikaEla Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 Darmowych nie znam. Terierfanka umawiała czasem schroniskowce np Kapelka do fryzjera zniżkowo za chyba 50zł Quote
kora78 Posted November 26, 2012 Author Posted November 26, 2012 lilu, a moze mialabys okazje go przewiezc do wrocka? nika, czy mozesz dopytac terierfanki o to strzyzenie? zeby sprobowala korka umowic na wekend, lub przyszly tydzien po 16stej kazdego dnia roboczego? Quote
kora78 Posted November 26, 2012 Author Posted November 26, 2012 dzieki :) Korek zbiera na karme! wazy kolo 15kg, to zje za 60zl miesiecznie, tak? suchej. tak pi razy oko. kto da, kto da, zeby 60zl uzbierac na karme? i na fryzjera i na weta ... Quote
LILUtosi Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 kora78 napisał(a):lilu, a moze mialabys okazje go przewiezc do wrocka? o? Może i dałabym radę. Ale ktoś musiałby go wyciągnąc ze schronu na siebie. Quote
kizimizi Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 hey jestem. Dt o ktorym mowilam to Poznan -troche nie po drodze, co? Warunki domowe, watek: http://www.dogomania.pl/forum/threads/206815-wolne-miejsce-w-PDT-w-Poznaniu Quote
terierfanka Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 (edited) jaki biedaczek :( zaraz napiszę do naszych fryzjerów z Groomy Doga z zapytaniem o termin. On taki skołtuniony, że nie wiem czy nie trzeba będzie "na higienicznie" go zrobić edit: i już mam odpowiedź :) możemy go umówić w sobotę na 10:00 do salonu GroomyDog i niestety jesli jest sfilcowany, to może okazać się konieczne zjechanie go prawie na zero ( i wtedy trzeba będzie kubraczek jakiś skombinować) - koszt takiej zabawy z kapielą dla dogomaniackiej bidy po cenie promocyjnej 40zł :) Edited November 26, 2012 by terierfanka Quote
Martka Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Skoro wczoraj wyraziłam zgodę na DT na miesiąc to nie mogę się wycofać, aczkolwiek bardzo, bardzo sie boję, żebym nie została sama z psiakiem. Tak juz kiedys miałam i z psiakiem i z kociakami. Czy sobie poradzę. Na bank to co potrzebowałabym porządne odrobaczacze, odpchlenie, dobra jakościowo karma, tran. Nie wiem czy nie będzie potrzeba wizyty u weta. Quote
kizimizi Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 MArtka nie boj sie, Kora nigdy nie zostawia kogos samego z psiakiem! I z tego co wiem ciotki od kudlaczy sa z reguly solidne ;) Quote
kizimizi Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Kora a co z Wroclawiem tam wymyslilas? Na watku Keksa widzialam .... ??? Quote
kora78 Posted November 27, 2012 Author Posted November 27, 2012 wroclaw to wlasnie Martka i dt u niej. dzis zalatwilam transpott na poatek, pojedzie z Dominika Keks do niej i Korka dowiezie do Martki :) ja mam 1 smycz z obroza pasujace, jutro kupie tez dla Korka. bo mam juz tylko wielkie szelki. od Anuli. Nikarauga, dziekuje bardzo :) teraz prosba, ja bede miala Keksa, czy ktos wiec moglby przejac Skarbnikowanie Korka?? bede tez miala wplate w euro od pani z Niemiec. terierfanka, dziekujemy! to super tanio! na pewno skorzystamy, prosze zaklepac termin dla Korka, ok? Martka, auto masz. podjedziesz z nim, za benzyne oddamy, ok? moglabys? jutro w schronie powinnam miec odp, czy na szybko go ciachna dla nas. dzis poprosilam. podsumuje: kastracja w schronie w piatek Dominika84 jedzie ze mna do schronu i wyciagamy go (na kogo???) kizi??? na ciebie? Dominika powiezie Korka do Martki. policzymy kase na pol z Keksem. piatek Martka ze smierdziuszkiem pomieszka sobota pojada na strzyzenie karme dorzuce do transportu, lub Martka kupi u elli w sklepie, taniej, niz normalnie. znizka pracownicza. ja mam w domu worek karmy dla Keksa, wiec Dominika i tak do mnie musi podjechac po karme, to i dam dla Korka. jest tylko royal i farmina. po 2,5kg. kiepsko ;/ szukamy Skarbnika i deklarowiczow :) Quote
NikaEla Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 kora78 napisał(a):wroclaw to wlasnie Martka i dt u niej. dzis zalatwilam transpott na poatek, Kora ja nie daję rady czytać twoich wpisów Quote
terierfanka Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 ok, to ja potwierdzam wizytę u groomerów na sobotę, godz. 10:00, ul.Kluczborska 11 Quote
kora78 Posted November 27, 2012 Author Posted November 27, 2012 Nikaragua napisał(a):Kora ja nie daję rady czytać twoich wpisów Przepraszam, psze Pani :) Quote
Martka Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 Pojadę tramwajem, tylko czy mogę prosić o nr tel. do osoby u której mam się stawić z Korkiem? Wolałabym jednak już w piątek. Kora, a kto mówił, że mam auto?:razz: Quote
terierfanka Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 jeśli chodzi o nr do groomerów, to jest tu: http://www.groomydog.pl/kontakt.php Quote
kizimizi Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 wlasnie dostalam 2 juz zapytanie o Korka -po 1 nic bym, nie wrozyla. Pani zastanawia sie vzy Korek bylyby w stanie zrobic cos kotu -wytlumaczylam juz. Czekam na odp. Quote
kizimizi Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 Nikaragua napisał(a):Kora ja nie daję rady czytać twoich wpisów ciesze sie, ze ktoś WRESZCIE to zauważył :D Quote
Recommended Posts