Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

gosia7 to była propozycja. Zupełnie zapomniałam o tym rozwolnieniu z powodu karmy. Nie musisz być wobec mnie nie miła i opryskliwa.......

Posted

[COLOR=#222222][FONT=Verdana][SIZE=2]jaka[/SIZE][/FONT][/COLOR]:crazyeye:[COLOR=#222222][FONT=Verdana][SIZE=2]edek? a w których słowach ja byłam wobec Ciebie "nie miła i opryskliwa"[/SIZE][/FONT][/COLOR]:crazyeye:[COLOR=#222222][FONT=Verdana][SIZE=2]?[/SIZE][/FONT][/COLOR]

[COLOR=#222222][FONT=Verdana][SIZE=2]Bardzo zależy mi na tym ,by oprócz notorycznego sprzątania piachu wnoszonego na łapach,sierści,którą sprzątam non stop zewsząd,mycia zafaflunionej przez Kangusiową mordkę po piciu i jedzeniu podłogi,gotowaniu mega garów żarcia,regularnego prania legowiska,odkurzania etc. nie dokładane mi było w gratisie sprzątanie z podłogi własnego mieszkania aromatycznych Kangusiowych qp,zaoszczędzono organizowania transportu do weta czy biegania kilka razy w ciągu jednej nocy po parku! O nerwach o zdrowie psa i notorycznym śledzeniu konsystencji jego qp na spacerach nie wspomnę. [/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#222222][FONT=Verdana][SIZE=2]Nie wydaje mi się,że jako bdt wymagam zbyt wiele.[/SIZE][/FONT][/COLOR]

[COLOR=#222222][FONT=Verdana][SIZE=2]Proszę jedynie o uszanowanie [/SIZE][/FONT][/COLOR][COLOR=#222222][FONT=Verdana][SIZE=2][U]mojej pracy[/U][/SIZE][/FONT][/COLOR][COLOR=#222222][FONT=Verdana][SIZE=2](!)włożonej w bezpłatne tymczasowanie, którego faktyczne koszty finansowe i emocjonalne ponoszę ja sama. Oczywiście mogłaś zapomnieć o kangusiowych biegunkach,choć należysz do najaktywniejszych kangusiowych Cioć,ale rozumiem,że to ja mam psa pod dachem 24h/dobę i mnie ten problem technicznie najbardziej dotyka,dlatego przypomniałam o kangusiowych biegunkach i stąd mój wybór karmy. Doprawdy nie widzę powodu do bezpodstawnego,wg mnie,oburzania się na mnie. [/SIZE][/FONT][/COLOR]

[COLOR=#222222][FONT=Verdana][SIZE=2]Oczywiście nadal proszę wszystkie Cioteczki o sugestie co do rodzaju dobrej i tańszej karmy na przyszłość,coby uniknąć nieporozumień[/SIZE][/FONT][/COLOR];-) [COLOR=#222222][FONT=Verdana][SIZE=2]Powtarzam,mój pies nie tyka żadnej suchej karmy,nie znam się na nich. Dostaje jedynie mokrą Animondę i gotowane jedzenie.[/SIZE][/FONT][/COLOR]

Posted

edek, jeśli chodzi o pakiet dla schroniskowej Letki z mojego podpisu, to na bazarku różnią się ceną- nie mogę niczego wymagać,Ty płacisz,więc proszę sama dokonaj wyboru finansowego. Ja mogę jedynie w imieniu suni,która ma pustki na swoim wątku i tkwi nadal w schronie pięknie Ci podziękować za ogłoszenia:Rose:

Posted

[quote name='gosia7']

Nie mogę go nagle przestawić na kiepską karmę typu DogChow,chyba,że będziesz po niego wpadać kilka razy w dzień i w nocy na spacerki-bo zarówno ja jak i dellf miałyśmy już okazję sprzątać mieszkanie po jego biegunkach.
[/QUOTE]

Wg mnie to było nie miłe .... nie chciałam nic złego. Zupełnie zapomniałam o tych biegunkach mimo, że jestem wierną Ciotką.Każdy z Nas ma własne problemy i po prostu tak wyszło.

Nigdzie złego słowa nie napisałam, że źle się nim opiekujesz !

To tyle nie mam zamiaru się z Tobą spierać więcej.... jestem tu dla Kanga.

Posted

[quote name='edek']Wg mnie to było nie miłe .... .[/QUOTE]

niemiłe to jest sprzątanie śmierdzących qp :diabloti:

[quote name='edek']Nigdzie złego słowa nie napisałam, że źle się nim opiekujesz !

[/QUOTE]
no tego by jeszcze brakowało :crazyeye:

[quote name='edek'].... jestem tu dla Kanga.[/QUOTE]
Bardzo się cieszę i dla niego pozostań :loveu:

Posted

Jak Kangurek na dzieci reaguje?
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/241564-Dobry-dom-dla-psa-dużego-Kraków"]http://www.dogomania.pl/forum/thread...użego-Kraków[/URL]
Dom w Krakowie szuka dużego psiaka w potrzebie:lol:, ale do dzieci musi być sprawdzony

Posted (edited)

Kanguś dziś na śniegu zadowolony jak prosię w deszcz :evil_lol:
Biega jak szalony,ale pięknie się pilnuje- już bez smyczy! Bardzo naśladuje mojego psa. Wąchają ten sam kawałek śniegu, Kanguś musi przejść tą samą dziurą w krzakach-mimo,że większy i często się nie mieści,zaczepia głową,robi to samo co mój pies,naśladuje go we wszystkim i naprawdę wyglądają jak najlepsi kumple:loveu:

Panna Marple Kanguś to aniołek do wszystkich,ludzi,dzieci,kotów. Do psów piszczy,ale jest za duży (większość osiedlowych to kurduple) i się go po prostu boją...więc warczą. Nie ma póki co psiego kolegi,ani koleżanki.

Z okazji Świąt życzymy wszystkim zaglądającym do Kangusia,sympatykom,wiernym Ciotkom i Wujkom wszystkiego naj!

W szczególności zaś w alfabetycznej kolejności Cioteczkom:
agat21 :calus:
edek:calus:
Panna Marple :calus:
Wujkowi Thorr66 :calus:
Znajoma Thorr66:calus:

oraz Paniom z Fundacji Kastor:calus:

zdrówka dla podopiecznych,siły i cierpliwości oraz opieki i błogosławieństwa od Zmartwychwstałego Pana na każdy dzień.

Dziękuję,że jesteście z Nami, Kanguś macha do Was ogonkiem aż mu cała doopka chodzi:loveu:

Edited by gosia7
Posted

[FONT=Verdana]a dziś byłam z nich dumna,bo wszystkie rasowce: pudle,yorki,jamniki szły na smyczy,a moje kumple bez,a ja ze smyczą pod pachą[/FONT]:Cool!:

Posted

Byliśmy na USG.
Nie ma tragedii,choć guzek wymacany przeze mnie nie jest zwykłym tłuszczakiem(a taką miałam nadzieję),ma inną echogeniczność jak stwierdził pan doktor-jutro wrzucę opis i rachunek.
Trzeba go obserwować i kontrolować co jakiś czas.

Posted

rachunek za USG 110zł

opis USG

ten guzek opisany jako zmiana lita,hipoechogenna ok.1,6X1cm ,labilna , o regularnej pow.,nieco nieregularnym wnętrzu,bez cech patognomicznych dla tłuszczaka i tłuszczakomiesaka. Brak odczynu zapalnego wokół,brak uchwytnego unaczynienia wewn.,brak cech typowych dla odczynu przerostowego.
Jak zwykle pełna diagnoza po wycinku histo-pat.- nie będziemy robić.
Obserwujemy:crazyeye:

Posted

Uffff, trzymaj się Kangusiu. Przypominam o wklejeniu go do wątku ogłoszeniowego. Tam jeszcze było pytanie odnośnie tej suni co ją wstawiłaś.

Posted

Nie żebyśmy wystawiali Wam pupę;),ale Kanguś chwali się piękną,gładką pupą bez guzka:multi:

było tak:
[quote name='dellf']

a jest tak:

Posted

Nie da rady normalnie,porządnie leżeć na kołderce przykrytej kocykiem. Trzeba ją po swojemu zryć,przekopać,ułożyć i wtedy jest ok.

No i mina obudzonej, a śpiącej tuż obok na łóżku pańci -zapewne każdorazowo bezcenna -po puszczonym przez Kangusia prosto pod nos bąku:diabloti: