Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

ewu napisał(a):
A gdzie to jest?

zaraz poszukam

edit

Województwo opolskie, za Kluczborkiem. Jasień bodajże
My placimy 300 zl/mc za Berte ( w tym karma)

Edited by beataczl
Posted

cena super tylko odleglosc jeszcze gorsza=/ trzeba by sie z kims zgrac kto akurat by tam jechał itd,
do mnie sie nawet odezwała znajoma że miala by miejsce ale jak ja powiedziałem że psiak ma ze 25-30 kg a ona że ta Pani ma 80 lat to zrezygnowalismy=//

Posted

Nie do końca rozumiem przedstawiane przez Gosię obawy, i dlatego myslę, ze najważniejsze jest szukanie domu, płatnego czy nie, tymczasowego lub stałego, czy hoteliku. Póki co nic na tym wątku nie wiadomo , oprócz tego, ze wszędzie poza Warszawą jest za daleko.....

Proponowałam wpłacenie jednorazowo 50 zł... jeśli kogoś tu uraziłam tą propozycją, lub tym, ze też szukam miejsca dla psa i jest to pewnie daleko, to przepraszam........

I na razie pies nadal na dworze....

Posted

jedna z fundacji (nazwy nie podam) zażyczyła sobie: kompletu szczepień (+kaszel kenelowy), 5 dni odrobaczania ustalonym środkiem,kastracji,odpchlenia,najchętniej chipa i potwierdzenia badania kału na pasożyty-wszystko potwierdzone książeczką zdrowia+ 350zł/m-c miesięcznie darowizny+zobowiązania na piśmie do szukania domu psu. I to wszystko od BEZDOMNEGO psa koczującego na ulicy:crazyeye::crazyeye::crazyeye: (w statucie: pomoc wszystkim bezdomnym zwierzętom i schronisko).
To mój osobisty ,śpiący ze mną w łóżku nie spełniłby takich warunków:roll:

Ręce opadają:lying:

Posted

Wyslalam zapytanei do patti, oto opis jej dt:

"Oferuję dom tymczasowy dla potrzebującego psa/psów.
350zł/ miesiąc za psiaka+ karma, lub 500zł/miesiąc 2 psy + karma (jeśli psy się dogadują i mogą mieszkać razem)
Przyjmę psa małego lub średniego, warunek: musi być zdrowy i spokojny.
Oferuję przytulne miejsce w kojcu, w ogrzewanym pomieszczeniu w domu, 3 spacery dziennie, możliwość codziennego wybiegania na działce, mnóstwo czułości, pomoc w szukaniu nowego domu dla psiaka.Podpisuję umowę powierzenia psa pod opiekę, wystawiam rachunki."

ma dt pod piasecznem.
zobaczymy co odpowie.

Posted

mam jedną możliwość, ale bardzo,bardzo awaryjną i psu będzie trzeba szukać domu stałego na CITO. Szczegóły jutro,jak zostaną dograne. Cierpliwości, proszę...

Na teraz mogę tylko powiedzieć,że dzisiejszej nocy jest zabezpieczony i nie marznie na gołej ziemi :fadein:.

Będzie potrzebował sporo karmy -ma chłopak apetyt (choć nie chce suchego Chappi:mad:),opłacenia wizyt u weta (odrobaczenie,szczepienie,okulista-jego oczy mnie martwią:shake:,jak będzie ok.ze zdrowiem to w dalszej kolejności kastracji - chyba jednak nie jest wykastrowany:shake:).

WSZYSTKIM razem i każdemu z osobna bardzo serdecznie dziękuję za deklaracje:multi:,nawet najmniejsze,Malwa Tobie też bardzo:multi:,przepraszam,że na bieżąco tego nie robiłam- nie myślałam o zbiórce pieniędzy,bo nie wiedziałam gdzie trafi (jak na Paluch-to po co mu te pieniądze by były,a dla mnie tylko kłopot ze zwrotami...). Poza tym priorytetem było zabranie z ulicy i cała moja energia idzie w to - wybaczcie nie potrafię robić zbiórek i zwykle wstydzę się prosić o kasę:oops:. Zawsze,gdy brałam na dt do siebie nie brałam od nikogo ani złotówki. Ale teraz nie mogę wziąć tego psa,a pies bardzo potrzebuje wsparcia finansowego,nie wiadomo kiedy znajdzie DS,więc pewnie wsparcia długofalowego... i pomocy w ogłaszaniu. Proszę nie zapomnijcie o nim,gdy emocje już opadną...

Posted

gosia7 napisał(a):
mam jedną możliwość, ale bardzo,bardzo awaryjną i psu będzie trzeba szukać domu stałego na CITO. Szczegóły jutro,jak zostaną dograne. Cierpliwości, proszę...

Na teraz mogę tylko powiedzieć,że dzisiejszej nocy jest zabezpieczony i nie marznie na gołej ziemi :fadein:.

Będzie potrzebował sporo karmy -ma chłopak apetyt (choć nie chce suchego Chappi:mad:),opłacenia wizyt u weta (odrobaczenie,szczepienie,okulista-jego oczy mnie martwią:shake:,jak będzie ok.ze zdrowiem to w dalszej kolejności kastracji - chyba jednak nie jest wykastrowany:shake:).

WSZYSTKIM razem i każdemu z osobna bardzo serdecznie dziękuję za deklaracje:multi:,nawet najmniejsze,Malwa Tobie też bardzo:multi:,przepraszam,że na bieżąco tego nie robiłam- nie myślałam o zbiórce pieniędzy,bo nie wiedziałam gdzie trafi (jak na Paluch-to po co mu te pieniądze by były,a dla mnie tylko kłopot ze zwrotami...). Poza tym priorytetem było zabranie z ulicy i cała moja energia idzie w to - wybaczcie nie potrafię robić zbiórek i zwykle wstydzę się prosić o kasę:oops:. Zawsze,gdy brałam na dt do siebie nie brałam od nikogo ani złotówki. Ale teraz nie mogę wziąć tego psa,a pies bardzo potrzebuje wsparcia finansowego,nie wiadomo kiedy znajdzie DS,więc pewnie wsparcia długofalowego... i pomocy w ogłaszaniu. Proszę nie zapomnijcie o nim,gdy emocje już opadną...

Dobrze,że nie marznie:)

Posted

Gosiu, pamiętaj, ze to nie wstyd prosić tu o pieniądze... prosisz nie dla siebie, a dla psa... i większość ludzi, którzy tu pomagają proszą o pieniądze, bo o nie niestety coraz trudniej....

Posted

super wiadomość :)) tylko mam jedną uwagę z kastracją można na razie się wstrzymać u psa nie jest to sprawa pierwszej potrzeby

ja chyba będę mógł wspomóc trochę bardziej bo DS ktory adoptował dafi, dzisiaj sami zapłacili za wizytę u weta, 5 grudnia mamy umówioną sterylizacje którą zobowiązałem się opłacić ale jak się dorzucą to .. ale to zobaczymy:)

i może jakies imie byś wymyslila ? chyba ze juz bylo wczesneij a przeoczylem

Posted

jestem kiepska w wymyślaniu imion- to dla mnie ostatnia ważna sprawa,ale to prawda thorr66 pies musi mieć imię i uczyć się na nie na nowo reagować (pewnie jakieś już miał,kiedyś...).

Wobec tego może mały konkurs? - imię wybierze ten,kto przeleje największą deklarację ;)

Dzięki Malwa, uczę się i jak mi idzie?:mdrmed:

Posted

Droga do znalezienia DS/DT jeszcze długa i żmudna, narazie walka trwa o zabezpieczenie przed samochodami(zabranie z ulicy) i zimnem gołej ziemi (wkrótce mróz). I przede wszystkim przed Paluchem.

Aryste,czy patti coś odpisała? Masz namiary,może by tam zatelefonować? Ma miejsce w jakimś ogrzewanym pomieszczeniu?

Posted

Gosia, patti jecze nie odpisala.
ale widzialam na jej poscie ze napisala w sr. "wczoraj moj pierwszy tymczasowicz pojechal do domu" wiec miejsce sie zwolnilo..
pytanie tylko czy nie jest juz zarezerwowane.
jak tylko cos bede wiedziala to napisze.

Posted

edek napisał(a):
Gosia7 jak znajdziesz chwilkę to porozsyłaj konto na pw.Wypisałam osoby, które prosiły o numer konta, mam nadzieję, że nikogo niepominęłam.
edek, paros, ewu, sisi21, MALWA, thor66@op.pl

no i pominęłaś ;) - ja też deklarowałam stałą kwotę

Posted

agat21 napisał(a):
no i pominęłaś ;) - ja też deklarowałam stałą kwotę

No widzisz, chyba muszę iść do okulisty :roll:, to może jeszcze kogoś pominęłam ??? psiaczek potrzebuje pieniążków, kto jeszcze może go wesprzeć ???