Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 427
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

U mnie bez pąki wypuszcza.

Charciara - jakoś szybko, w przyszłym tygodniu znowu ma być zima, a u nas po raz kolejny halny, który sygnalizuje o zmianach w pogodzie.

To u Ciebie Charciara będzie niedługo tak jak pisze Broniewski:

" Zasłuchany ogród dyszy bzem, rozkwitłym porą nocną " :D

Posted

Matrix, jakaś melancholia Cię ogarnęła - jak nie Gałczyński, to Broniewski :lol: .

Zimy już nie będzie - Felek i Stefan rozpoczęły sezon kąpielowy - to jest znak !!!

Posted

Zimy już nie będzie bo:

1. Zuza się z podszerstka rozebrała (niewiarygodne ile z takiego małego pieska może wyleźć kłaków :o )

2. Felek, Stefan i Dru rozpoczęły sezon kąpielowy

3. coś Wam już widzę w duszy graaaa (poezje, bzy, pąki i pelargony jakieś)- mam nadzieję, że nie fałszuje... :wink:

no

Posted

Albo Asnyk przychodzi mi na myśl i jego przepowiednie w wierszu mogą się sprawdzić juz w poniedziałek

"... pod miękką śniegu pościelą... Biała pustynia dokoła.Gdzie była łączka zielona, Gdzie gaj rozkoszny brzozowy, Drzew obnażone ramiona sterczą spod zaspy śniegowej".

Nie cierpię zimy osobiście, a uwielbiam ją tylko dla moich husky. Matrix zdecydowanie woli łagodniejsze klimaty, teraz jak się ociepliło tylko szaleje po ogrodzie i do domu trzeba go prosić, żeby wszedł.

Posted

Witam wszystkich, oj szkoda, że ja nie mam komuterka w domu, też bym poplotkowała nocną porą...

:( Matrix, moj najmłodszy borzojek, uwielbia zimę, szaleje po śniegu , czasami nawt się w nim kładzie, a Fatima raczej jest ciepłolubna jak mróz na dworze to ucieka do domu....

Matrix, a może tak odwiedził byś nas kiedyś ze swoim stadkiem??? tereny do biegania z zaprzęgiem znakomite, proste twarde drogi przez las...

Gocha i dwa borzojki :lol:

Posted

Matrix

Aleś nas "zadowolnił" tymi pięknymi słowy :lol: A szok przezyłam, że z ust Twych takie moga ulatywać :o :lol: :lol: :lol:

Prosimy o więcej.

Dawać tu wiosnę !!! ;) Na żadną zime się nie zgadzam, chciaż Borys to skoki nieziemskie w odagrnietym śniegu uskuteczniał :lol:

On potrafi w skoku z czterech w górę zrobić obrót o 360 stopni :o :lol: :lol: :lol:

Posted

Rotti - to, co Borys wyprawia ja nazywam "tańcem indiańskim".

Mój Edek jest w tym mistrzem.

Ja z poezji raczej kiepska jestem, ale dodam coś bardziej "in my style" i zupełnie nie na temat:

"Od pradziadów, w całym świecie, kogo kolka w brzuchu gniecie,

każdy co dzień pierdzi chętnie - cicho, smętnie lub namiętnie.

Czy filozof, czy matołek - każdy zdrowo rąbie w stołek.

A dziewczęta w wielu kwiecie pierdzą cienko jak na flecie.

Zaś w poważnym wieku damy wypierdują całe gamy ..."

:lol: :lol: :lol:

Posted

charciara

Nie bąź taka upierdliwa ;) :lol: :lol: :lol:

Taniec indiański ? Muszę to kiedys zobaczyć :lol: W każdym razie mnie się to strasznie podoba :lol:

Posted

Ale was na poezje wzięło :lol:

U mnie dziś na termometrze jeśli dobrze patrze 11C, sonko wysoko świeci, w ogrósku jakiś czerowny kwiatek mi się budzi (nie mam pojęcia co to 8) ) Zuza zrzuca "skóre", charty się kapiął... nie ma już żadnych wątpliwości.. WIOSNA nadeszła :lol: (chyba :wink: )

Posted

hehe u mnie na termometrze 19,3 ;) chciałabym... optymista z niego :D

dostałam takie (wiem, że stare, ale co tam):

Jak sie nazywa katar z dwóch dziurek naraz?

>> >- Bismarck.

>> >

>> >Jak mial na imie Wojski?

>> >- Natenczas.

>> >

>> >Co to jest: Biale, i jak spadnie na glowe to boli?

>> >- Sufit

>> >

>> >Jak sie nazywa rosól z wielu kur?

>> >- Rosól skurwielu!

>> >

>> >Jaka jest najwieksza anomalia fizjologiczno-polityczna?

>> >- Czlonek z ramienia wysuniety na czolo.

>> >

>> >Z kim wchodzi kotek na plotek?

>> >- Z mruga...

>> >

>> >Czym sie rózni wegiel kamienny od kamienia wegielnego..?

>> >- Tym samym co picie w szczawnicy od szczania w piwnicy

>> >

>> >Wiecie dlaczego facet ma dwa jaja ?

>> >- Bo z trzeciego wyklul sie ptaszek.

>> >

>> >Co to jest apatia?

>> >- Stosunek do stosunku po stosunku!

przepraszam za wulgaryzmy :oops:

Posted
Ale was na poezje wzięło :lol:

przecież wiosna idzie, to jakos lżej na duszy sie robi.. :lol:

Moje też tańce indjańskie odczyniają...

Gocha i dwa borzojki 0X

Posted

Dobra to ja też mam co nieco

Dzieci bawia sie na religii w rysowanie aniolkow.

Jasio rysuje aniola z ogromnym nosem, wielkimi uszami i osmioma parami skrzydel.

- To tak wyglada aniolek? - pyta ksiadz.

- A widzial ksiadz innego?

- Jakie sa polskie drogi do kapitalizmu?

- Drogi wegiel, drogi gaz, drogi prad...

- Co to jest tapczan?

- Jest to przyrzad do pokojowego wykorzystania energii jadrowej.

Gocha i dwa borzojki

Posted

:roflt:

A wiecie, że jesteście na chartach ? :lol: :lol: :lol:

Gocha A wracając do nocnych plotek. To jak myslisz, po co skombinowałam sobie kompa ? ;) :lol:

Posted

Rotti, jak to po co, przecież chyba nie poto żeby nie spać w nocy, :lol: :lol: :lol:

dobra dzisiaj postaram się wieczorem zalogować ze służbowego kompa mojego Marcina, on niech idzie spać , a my poplotkujemy.. :P :P :P

Gocha i dwa borzojki

Posted

dobre :lol:

Ale wiosna juz pełną parą, właśnie gadam z moją Mamą na gg: "Już siedzisz gamoniu przed komputerem"..."Kwiatki wiosenne ci w głowie kwitna". Nie ma to jak moja Mama... ale dogomanii obie nie moge odpuścić 8)

Posted

Gocha! Dzięki za zaproszenie, pewnie kiedyś Was odwiedzę, bo to przecież w miarę blisko ale raczej nie z całym zaprzęgiem, bo sanie nie zmieszczą się w samochodzie. Pozostaje więc bieganie po najbliższej okolicy ale z Matrixem chętnie wybrałbym się, żeby pobiegał sobie w towarzystwie chartów. Mati jest bardzo towarzyski, mam nadzieję, że Twoje borzoje również.

Roti jak cały dzień nad cyferkami siedzę, to potem czasem tak u mnie bywa :wink:

Posted

Gocha

To czekamy na Ciebie wieczorkiem :lol:

Tilia

No fakt, widzę charty :lol: Zapodawaj dalej :lol: :lol: :lol:

matrix

Nie siedzisz cały dzień przed cyferkami tylko w dogomanii :wink: :lol:

whip

To mam też tu looka ? :lol:

Posted
ale z Matrixem chętnie wybrałbym się, żeby pobiegał sobie w towarzystwie chartów. Mati jest bardzo towarzyski, mam nadzieję, że Twoje borzoje również.

:wink:

Spoko, Rhaswan na początku może trochę powerczeć, ale szybko sie przyzwyczaja i później to tylko szaleństwa mu w głowie...

P.S. Matrix my też czasami przyjeżdżamy do Cieszyna, bo tam mieszkają nasi znajomi...

Gocha i dwa borzojki