Tilia Posted April 10, 2004 Posted April 10, 2004 niestety mam sklerozę i nie pamiętam, czy składałam Wam życzenia :-? ale jeśli tak to trudno, raz jeszcz, a jeśli nie to dobrze- Quote
Arika_Dominika Posted April 10, 2004 Posted April 10, 2004 Tilia Dziękuję serdecznie!!! :D A ja wszytskim życzę : ZDROWYCH, POGODNYCH I MIŁYCH ŚWIAT :D WESOŁYCH, KOLOROWYCH I PIĘKNYCH PISANEK NA WIELKANOCNYM STOLE! :D Smacznego śniadanka z rodziną, przyjaciółmi i charciolami :D Od świtu humoru najlepszego i gonienia razem z chartem po ogrodzie za kurczaczkami i zajączkami :D Szarych zajączków i białych baranków na polu, niebieskiego nieba nad głową oraz pocałównków od charcia od rana :D A tu jeszcze życzenia : http://kartki.onet.pl/_i/d/mowimynie.swf ___________ Dominisia i moja charcica polska Ariczka i moje kotki : 7,5-letni Bidabliu oraz 2-miesięczna Fanta :kociak: gg: 2560415 Wkrótce strona Ariki!!! :great: Quote
zalewska alcia Posted April 10, 2004 Posted April 10, 2004 JA RÓWNIEZ PRAGNE WAM ZŁOŻYC NAJSERDECZNIEJSZE ŻYCZENIA I POCZĘSTOWAĆ WIELKANOCNĄ BABKĄ. Quote
Arika_Dominika Posted April 10, 2004 Posted April 10, 2004 Dziękuję za babkę, alcia :) ___________ Dominisia i moja charcica polska Ariczka i moje kotki : 7,5-letni Bidabliu oraz 2-miesięczna Fanta :kociak: gg: 2560415 Wkrótce strona Ariki!!! :great: Quote
akk4psy Posted April 10, 2004 Posted April 10, 2004 AleksandraJak wiem babcia naszych suniek (Margo Sabud) nie miała problemów z łapkami. Bakalia, mama Arici i Pasji tez nie miała problemów. A bracia i siostry Ariki (jak Pasja i Fiona) maja chore nóżki z powodu karmienia. Hodowca-Robert dawał im surowe mięso i coś tam i organizm szczeniaków nie przyjmował tego. Arika i jej 2 bracia przyjmowali to i dlatego są zdrowi. To bardzo ciekawe....Interesuje sie zywo dietami psow, wszystkie nasze Burki (oprocz seniorki Figi -gonczego slowackiego, ktorej zabki na to nie pozwalaja) -sa na BARF'ie.. Czy to, ze psy byly karmione miesem (jakim???) i czyms jeszcze (czym???) wplynelo na wady ukladu kostnego???Czy to tylko dywagacje -czy potwierdzone badaniami fakty??? Jakiego rodzaju sa te "problemy z lapkami"?? pozdrawia swiatecznie Pikutek i a. Quote
Tilia Posted April 10, 2004 Posted April 10, 2004 akk - tylko że one były karmione wyłącznie surowym mielonym mięsem (z tego co słyszałam) od 2. tygodnia życia (matka przestała je karmić) :evil: A efekt możesz zobaczyć oglądając zdjęcia Pasji (Aleksandry)- która i tak już wygląda o niebo lepiej niż kiedyś... Quote
akk4psy Posted April 10, 2004 Posted April 10, 2004 Bardzo chetnie zobacze zdjecia - a gdzie ??? Czy ten "hodowca " ma jakies powody , dla ktorych hoduje psy?Uraz z dziecinstwa?Zla interpretacja bajki o czerwonym kapturku? :o :o :o oj, bo go Pikut namierzy.... :evil: Quote
Arika_Dominika Posted April 10, 2004 Posted April 10, 2004 akk4psy Tilia ma racje. Karmione były wyłącznie surowym mięsem i Bakalia karmiła je do 2 tygodnia życia. Szczęście, ze organizm Ariki przyjmował to surowe mięso. ___________ Dominisia i moja charcica polska Ariczka i moje kotki : 7,5-letni Bidabliu oraz 2-miesięczna Fanta :kociak: gg: 2560415 Wkrótce strona Ariki!!! :great: Quote
charciara Posted April 10, 2004 Author Posted April 10, 2004 Z najlepszymi życzeniami od Pikutka i wszystkich charcików świata: Quote
Arika_Dominika Posted April 11, 2004 Posted April 11, 2004 charciara i Pikutku - dziękuję :D Te zdjęcia są urocze :D, To jest Pikutek?? ___________ Dominisia i moja charcica polska Ariczka i moje kotki : 7,5-letni Bidabliu oraz 2-miesięczna Fanta :kociak: gg: 2560415 Wkrótce strona Ariki!!! :great: Quote
whippetka Posted April 11, 2004 Posted April 11, 2004 dziękuję za życzenia i nawzajem! Super fotki :lol: Quote
bagi Posted April 11, 2004 Posted April 11, 2004 Odnosnie problemow maluchow z Sompolino , to mialy one klasyczna krzywice z bardzo duzymi zmianami kostnymi , zapaleniem stawow . Co moze potwierdzic Aleksandra , Wirka i Derwal . Ja zmagalam sie z dwoma dziewczynkami i ich dolegliwosciami przez 2,5-3 mies. Bylo bardzo trudno ,ale mam nadzieje ze obie zostaly wyprowadzone na prosta . Z tego co wiem glowna przyczyna tak powaznych niedoborow bylo nieprawidlowe karmienie oraz brak slonca ( D3). Co do problemow genetycznych zwiazanych ze zlym przyswajaniem wapna , to niestety podejrzewam ze byly takze . Dlatego obie suczki z problemami mialy przeze mnie wpisane "niehodowlane" . Co do Ariki , to bardzo ladna suczka i mysle ze jest sens ja pokazywac i rowniez wykorzystac w hodowli ,ale bardzo ostroznie jesli chodzi o dobranie partnera oraz jesli chodzi o miot , to po prostu od samego poczatku obserwowac i dmuchac na zimne . Quote
Arika_Dominika Posted April 11, 2004 Posted April 11, 2004 bagi Pięknie wszytsko ujęłaś i teraz sobie właśnie przypomniałam, że nie były na słońcu. Dzięki, że uważasz że Arika może byc wystawiana i ja też tak uważam :) Rozumiem, ze trzeba dokładnie myśleć o dobraniu partnera. Tylko chciałam cię zapytac właśnie co trzeba brać pod uwagę, aby wybrać tego odpowiedniego. :lol: Czy był chory? Czy miał dobre warunki? Czy jego rodzina była zdrowa? Czy jest piękny (aby szczeniaki też były troche takie)? Co jeszcze? A co do wpisania Pasji i Frytce "niehodowlane", to chce zapytać czy Aflopa (Fiona) też powinna mieć to wpisane? ___________ Dominisia i moja charcica polska Ariczka i moje kotki : 7,5-letni Bidabliu oraz 2-miesięczna Fanta :kociak: gg: 2560415 Wkrótce strona Ariki!!! :great: Quote
bagi Posted April 11, 2004 Posted April 11, 2004 Arica to bardzo trudne pytanie . Ja uwazam ,ze jest to decyzja hodowcy wpisac , czy nie, ja uwazalam ze nalezy i wpisalam , bo obie suczki zostaly mi powierzone i byly w mojej gestii . Tak samo restrykcyjnie podchodze do wpisywania "niehodowlane" szczeniata z dlugim wlosem , a wielu hodowcow tego nie robi . Co do Fiony , to na pewno nigdy nie byla az w tak koszmarnym stanie jak Pasja i Frycia oraz jeden z pieskow ( wilczasty) . Nie wiem co stalo sie z reszta szczeniat , ale uwazam ,ze oprocz niewiedzy hodowcy wina spoczywa tez na kims kto ten miot odebral, i weterynarzu , ktory szczepil i podawal srodki na odrobaczenie . Dziwie sie ze nikt nie zauwazyl ,ze cos jest nie tak z miotm . Quote
Arika_Dominika Posted April 11, 2004 Posted April 11, 2004 No tak, rozumiem. Derwal kiedyś mi pisał, ze Fiona ma czegoś niedobór (niepamiętam czego). I widząc Frycie i Pasje u hodowcy-Roberta widziałam, że są w najgorszym stanie. Kiedyś na zdjęciu derwal pokazywał mi Fione i ... nie była w takim stanie jak te 2 sunie. ___________ Dominisia i moja charcica polska Ariczka i moje kotki : 7,5-letni Bidabliu oraz 2-miesięczna Fanta :kociak: gg: 2560415 Wkrótce strona Ariki!!! :great: Quote
derwal Posted April 11, 2004 Posted April 11, 2004 Fiona juz raczej sie nie wyprostuje vide http://derwal.republika.pl/images ale palaczki nosza ja jak trzeba no i niehodowlana to na 110% Quote
tunio Posted April 11, 2004 Posted April 11, 2004 ehh szkoda ze sie nie wyprostuje :roll: Jednak grunt ze nie ma klopotow z normalnym funkcjonowaniem :roll: Trzymajcie sie cieplo :hand: Quote
tunio Posted April 11, 2004 Posted April 11, 2004 Derwalu przepraszam za umieszczenie Twojej foty ale na tej focie Fiona jest powalajaca i kompletnie nie widac jakoby jej cos bylo Quote
Arika_Dominika Posted April 12, 2004 Posted April 12, 2004 bagi A co to za piękne szczeniaczki w koszyczku??? ___________ Dominisia i moja charcica polska Ariczka i moje kotki : 7,5-letni Bidabliu oraz 2-miesięczna Fanta :kociak: gg: 2560415 Wkrótce strona Ariki!!! :great: Quote
Arika_Dominika Posted April 12, 2004 Posted April 12, 2004 wloszczyzna . No to ja wiem :D :D :D Chodzi kogo to włoszczyzna? ___________ Dominisia i moja charcica polska Ariczka i moje kotki : 7,5-letni Bidabliu oraz 2-miesięczna Fanta :kociak: gg: 2560415 Wkrótce strona Ariki!!! :great: Quote
Diana14 Posted April 12, 2004 Posted April 12, 2004 Dla wszystkich charto-maniaków..... Diana i Limba :lol: Quote
Arika_Dominika Posted April 12, 2004 Posted April 12, 2004 Diana14 Dziękuję bardzo :D :D Masz piękne collie :lol: ___________ Dominisia i moja charcica polska Ariczka i moje kotki : 7,5-letni Bidabliu oraz 2-miesięczna Fanta :kociak: gg: 2560415 Wkrótce strona Ariki!!! :great: Quote
Diana14 Posted April 12, 2004 Posted April 12, 2004 Diana14Dziękuję bardzo :D :D Masz piękne collie Dziękuje bardzo i jeszcze raz wesołych świąt!!! Quote
Recommended Posts