Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Charciara to Grzesiek jest z 9-go kwietnia ???? kurde to jak ja... :lol:

i moj Tata :lol: .

Muszę się wam jescze pochwalić... dziś jadę do moją whippetke!!! :lol: :lol: :lol:

• Replies 427
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Właśnie chciałem zapytać czy już masz malucha w domu. Koniecznie napisz jak mała będzie już u Ciebie, a moze przy okazji zdecydujesz sie na greyka? Będziesz miała brata Stefanka albo półbrata Matrixa :D :D :D

Posted

whippetka

SUUUUUUUUUUUper, że juz dzisiaj jedziesz po kochaną Naomi :D

Ja tam ci polecam charta polskiego. Będzie Naomi miała siostrzyczke pół Arike :)

matrix....

A twój Matrix ile juz ma miechów???????

Pozdrówka :wink:

Dominisia i moja charcica polska Ariczka i

moje kotki : 7,5-letni Bidabliu oraz 2-miesięczna Fanta :kociak:

gg: 2560415

Posted

charciara

Rabacik na psiaka???? :lol: Może to i dobry pomysł :D

Kupi whippetka dostanie rabat. A gdyby kupił mysz, któa wygląda jak pipet, moze tez by dostał rabacik :lol:.....:D

Posted

Oj ja bym chciała całe stadko, ale na razie musze mieć silną wolę :lol: . Co by było gdybym wpadła w takie chartomanactwo jak Charciara... w domciu bym się nie pomiesiciła :wink: :lol: . Chociaż planuję sobie cicho gdzieś za rok następnego pipeta :lol: .

Wieczorkiem jak pipetka pójdzie spać wlizę do was na dogomanie i opowiem jak moje wrażenia z kilku godzin życia z małą :wink: :lol: .

Posted

matrix....

wow, młodzież juz :)

Moja 10 kwietnia będzie miała 6 miesięcy :D

whippetka

No jasne :) A może za 3 lata, weźmiesz od Ariki (ode mnie) polusia????

Napisz WSZYTSKO o mojej (ukochane imie) ukochanej Naomi :D :lol:

PS. Najbardziej kocham oczywiście Arikę :)

Posted

CHARCIARA, gdzie mieszka teraz szczeniak grey z Bokamaro?

Z tym łowickim juz się spotkaliście?

DOMINIKA, w Opolu na międzynarodowce mamy debiut w klasie młodzieży,będzie miał wtedy 9 miesięcy i 1 tydzień. Dla mnie jest takim malutkim szczeniaczkiem...

Posted
CHARCIARA, gdzie mieszka teraz szczeniak grey z Bokamaro?

Z tym łowickim juz się spotkaliście?

Do Piły pojechał.

Z łowickim jakoś ciągle nie ma czasu się skontaktować.

Posted

matrix....

Wiem, ze to sie wydaje jakby był malutkim szczeniaczkiem. Ja czasem tez mam takie wrazenie jakby Arika dopiero sie urodziła, a czasem, ze już jest pani Polka, co dorosła, miała juz szczeniaki (tak sie zachowuje )

:D :D

Posted

Matrix,

to już 3mam kciuki za Opole :lol: .

Dominika,

Cp mnie tak nie ciągnie, nie pasują zabardzo do mnie :) .... Wole bardziej whippeci... greyowaty charakterek :lol: .

Posted

whippetka

ahaaa :) Tylko, jesli mnie pamięc nie myli mówilaś, ze najpierw chciałać polaka baaardzo , tylko chyba takiego mieszkania nie miałaś dużego czy cos takiego..... :)

Posted

whippetka- jak tylko znajdziesz chwilkę opowiadaj i zdjęcia rób, zdjęcia! a jak się będziecie na spacerek wybierać- dawaj znać ;) :) :)

(może weź do kieszeni jakiegoś pipecika dla mnie, co?? :lol: )

Posted

Nie, pomylilo Ci się :lol: . Ale Polaka kiedys chciałam.. na samym początku charciej fascynacji... z czasem jednak doszłam, że bardziej mi pasi inny charakterek :D .

Tilia,

fotki zaraz wsadze do topicu, który założyła DOminika :lol:

Posted

whippetka

achaaaaaaaaa :great:

Ale moim zdaniem polusie mają najfajniejszy charakterek :D, Tylko rozumiem innych, bo np. Tilia ma deery i uważa, że one są najfajniejsze, ty masz pipeta i uważasz, ze on najfajnieszy :D

http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=12560 - zobaczcie! :)

Pozdrówka :great:

Posted
... ale Tilia za pipeta też by się nie obraziła, czy za greya czy za borzoja... (dobra nie rozpędzam się ;) )

Rozpędzaj, rozpędzaj :)

A za polaka tez byś się nie obraziła???????? Wiesz, za gdzieś 2,5 - 3 lata, będą szczeniaki po mojej suni-moze sie skusisz??? :lol:

Posted
Wiesz, za gdzieś 2,5 - 3 lata, będą szczeniaki po mojej suni-moze sie skusisz??? :lol:

Arika_Dominika

Ty mówisz poważnie? Chcesz pokryć swoją sunię?

Posted

wirka

No oczywiście, że poważnie :) Tylko będzie dużo do myślenia, jakiego jej faceta wybrać :D

Posted

Arika- a jak jej nóżki? jesteś pewna że sunia zupełnie z tego wyjdzie i nie przekaże dalej potomstwu? jeśli tak to ok ;) z resztą jeszcze masz czas, wystawy, przegląd... w każdym razie zdaje mi się (tak rozmawiałam kiedyś z Blanką), że do mojego stadka CP może nie bardzo pasować- charakterem. Ale - zobaczymy ;)

Posted

Aleksandra

Jak wiem babcia naszych suniek (Margo Sabud) nie miała problemów z łapkami. Bakalia, mama Arici i Pasji tez nie miała problemów. A bracia i siostry Ariki (jak Pasja i Fiona) maja chore nóżki z powodu karmienia. Hodowca-Robert dawał im surowe mięso i coś tam i organizm szczeniaków nie przyjmował tego. Arika i jej 2 bracia przyjmowali to i dlatego są zdrowi.

Tilia

Jej nóżki są w jak najlepszym porządku. Nie boję się ją pokryc (wiecie o jakim psie myślałam, aby pokrył Aricie za 1 razem????? ...ciiiicho. Borutę Arcturus, ale ja tylko tak myślałam :) A może deery odmienią sie i polubia polaki???? :D :lol: :lol:

Nie myśle, ze to dziedziczne. Te nóżki spowodowało to surowe mięso, którego szczenięta jadły, ale nie przyjmowały.

Ze strony Efekta Vea Victis, ojca naszych tez chyba nie byłó problemu z nogami itp.

Posted

no to cieszę się, że ma zdrowe nóżki- temu hodowcy to bym zabroniła hodować do końca życia... :evil:

ale poczekaj z planami- zobaczysz jak się rozwinie, przecież to jeszcze małe dziecko- zobaczysz jak będzie oceniana na wystawach, jak jej pójdzie na przeglądzie- dopiero wtedy (według mnie) będzie czas na myślenie o hodowli. No, w każdym razie życzę powodzenia :) A deery lubią polaki ;) tylko z polakami może być problem- deery nie mają zupełnie ochoty na konflikty, ustalanie kto ważniejszy, mają to po prostu gdzieś. No i nie bardzo umieją się bronić- no i niektórzy mają z tym problemy...

Posted

Tilia

No ja wiem, że jeszcze długo czasu i wtedy pomyśli się o hodowli, ale i tak wiem, ze będę je hodowac :)

Podobno hodowca Arici juz nie będzie ich hodował, ponieważ nie miał domu dla psiaków, a pokrył Bakalię, która urodziła 11 czy 13 szczeniąt i coś wspominał, ze będzie hodował mopsy, ale nie wiem dokładnie :)

No to dobrze, ze deery lubia polusie :) Ale rozumiem je co by zrobiły gdyby bez zapowiedzi pojawił się intrus-polak :)

Ale przecież jeszcze sie zobaczy :)