whippetka Posted April 8, 2004 Posted April 8, 2004 Charciara to Grzesiek jest z 9-go kwietnia ???? kurde to jak ja... :lol: i moj Tata :lol: . Muszę się wam jescze pochwalić... dziś jadę do moją whippetke!!! :lol: :lol: :lol: Quote
matrix..... Posted April 8, 2004 Posted April 8, 2004 Właśnie chciałem zapytać czy już masz malucha w domu. Koniecznie napisz jak mała będzie już u Ciebie, a moze przy okazji zdecydujesz sie na greyka? Będziesz miała brata Stefanka albo półbrata Matrixa :D :D :D Quote
Arika_Dominika Posted April 8, 2004 Posted April 8, 2004 whippetka SUUUUUUUUUUUper, że juz dzisiaj jedziesz po kochaną Naomi :D Ja tam ci polecam charta polskiego. Będzie Naomi miała siostrzyczke pół Arike :) matrix.... A twój Matrix ile juz ma miechów??????? ___________ Pozdrówka :wink: Dominisia i moja charcica polska Ariczka i moje kotki : 7,5-letni Bidabliu oraz 2-miesięczna Fanta :kociak: gg: 2560415 Quote
charciara Posted April 8, 2004 Author Posted April 8, 2004 Matrix - popieram !!! Zostały już jednak tylko suczki. Bierz Whippetka do kompletu, może rabacik jakiś dostaniesz :D Quote
Arika_Dominika Posted April 8, 2004 Posted April 8, 2004 charciara Rabacik na psiaka???? :lol: Może to i dobry pomysł :D Kupi whippetka dostanie rabat. A gdyby kupił mysz, któa wygląda jak pipet, moze tez by dostał rabacik :lol:.....:D ___________ Pozdrówka :wink: Dominisia i moja charcica polska Ariczka i moje kotki : 7,5-letni Bidabliu oraz 2-miesięczna Fanta :kociak: gg: 2560415 Quote
matrix..... Posted April 8, 2004 Posted April 8, 2004 Dominika, te nasze maluchy są w podobnym wieku. Mati 16 kwietnia dokładnie skończy 9 miesięcy. Quote
whippetka Posted April 8, 2004 Posted April 8, 2004 Oj ja bym chciała całe stadko, ale na razie musze mieć silną wolę :lol: . Co by było gdybym wpadła w takie chartomanactwo jak Charciara... w domciu bym się nie pomiesiciła :wink: :lol: . Chociaż planuję sobie cicho gdzieś za rok następnego pipeta :lol: . Wieczorkiem jak pipetka pójdzie spać wlizę do was na dogomanie i opowiem jak moje wrażenia z kilku godzin życia z małą :wink: :lol: . Quote
Arika_Dominika Posted April 8, 2004 Posted April 8, 2004 matrix.... wow, młodzież juz :) Moja 10 kwietnia będzie miała 6 miesięcy :D whippetka No jasne :) A może za 3 lata, weźmiesz od Ariki (ode mnie) polusia???? Napisz WSZYTSKO o mojej (ukochane imie) ukochanej Naomi :D :lol: PS. Najbardziej kocham oczywiście Arikę :) Quote
matrix..... Posted April 8, 2004 Posted April 8, 2004 CHARCIARA, gdzie mieszka teraz szczeniak grey z Bokamaro? Z tym łowickim juz się spotkaliście? DOMINIKA, w Opolu na międzynarodowce mamy debiut w klasie młodzieży,będzie miał wtedy 9 miesięcy i 1 tydzień. Dla mnie jest takim malutkim szczeniaczkiem... Quote
charciara Posted April 8, 2004 Author Posted April 8, 2004 CHARCIARA, gdzie mieszka teraz szczeniak grey z Bokamaro?Z tym łowickim juz się spotkaliście? Do Piły pojechał. Z łowickim jakoś ciągle nie ma czasu się skontaktować. Quote
Arika_Dominika Posted April 8, 2004 Posted April 8, 2004 matrix.... Wiem, ze to sie wydaje jakby był malutkim szczeniaczkiem. Ja czasem tez mam takie wrazenie jakby Arika dopiero sie urodziła, a czasem, ze już jest pani Polka, co dorosła, miała juz szczeniaki (tak sie zachowuje ) :D :D ___________ Pozdrówka :wink: Dominisia i moja charcica polska Ariczka i moje kotki : 7,5-letni Bidabliu oraz 2-miesięczna Fanta :kociak: gg: 2560415 Quote
whippetka Posted April 8, 2004 Posted April 8, 2004 Matrix, to już 3mam kciuki za Opole :lol: . Dominika, Cp mnie tak nie ciągnie, nie pasują zabardzo do mnie :) .... Wole bardziej whippeci... greyowaty charakterek :lol: . Quote
Arika_Dominika Posted April 8, 2004 Posted April 8, 2004 whippetka ahaaa :) Tylko, jesli mnie pamięc nie myli mówilaś, ze najpierw chciałać polaka baaardzo , tylko chyba takiego mieszkania nie miałaś dużego czy cos takiego..... :) ___________ Pozdrówka :wink: Dominisia i moja charcica polska Ariczka i moje kotki : 7,5-letni Bidabliu oraz 2-miesięczna Fanta :kociak: gg: 2560415 Quote
Tilia Posted April 8, 2004 Posted April 8, 2004 whippetka- jak tylko znajdziesz chwilkę opowiadaj i zdjęcia rób, zdjęcia! a jak się będziecie na spacerek wybierać- dawaj znać ;) :) :) (może weź do kieszeni jakiegoś pipecika dla mnie, co?? :lol: ) Quote
whippetka Posted April 8, 2004 Posted April 8, 2004 Nie, pomylilo Ci się :lol: . Ale Polaka kiedys chciałam.. na samym początku charciej fascynacji... z czasem jednak doszłam, że bardziej mi pasi inny charakterek :D . Tilia, fotki zaraz wsadze do topicu, który założyła DOminika :lol: Quote
Arika_Dominika Posted April 8, 2004 Posted April 8, 2004 whippetka achaaaaaaaaa :great: Ale moim zdaniem polusie mają najfajniejszy charakterek :D, Tylko rozumiem innych, bo np. Tilia ma deery i uważa, że one są najfajniejsze, ty masz pipeta i uważasz, ze on najfajnieszy :D http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=12560 - zobaczcie! :) ___________ Pozdrówka :great: Dominisia i moja charcica polska Ariczka i moje kotki : 7,5-letni Bidabliu oraz 2-miesięczna Fanta :kociak: gg: 2560415 Quote
Tilia Posted April 8, 2004 Posted April 8, 2004 ... ale Tilia za pipeta też by się nie obraziła, czy za greya czy za borzoja... (dobra nie rozpędzam się ;) ) Quote
Arika_Dominika Posted April 8, 2004 Posted April 8, 2004 ... ale Tilia za pipeta też by się nie obraziła, czy za greya czy za borzoja... (dobra nie rozpędzam się ;) ) Rozpędzaj, rozpędzaj :) A za polaka tez byś się nie obraziła???????? Wiesz, za gdzieś 2,5 - 3 lata, będą szczeniaki po mojej suni-moze sie skusisz??? :lol: ___________ Pozdrówka :great: Dominisia i moja charcica polska Ariczka i moje kotki : 7,5-letni Bidabliu oraz 2-miesięczna Fanta :kociak: gg: 2560415 Quote
wirka Posted April 9, 2004 Posted April 9, 2004 Wiesz, za gdzieś 2,5 - 3 lata, będą szczeniaki po mojej suni-moze sie skusisz??? :lol: Arika_Dominika Ty mówisz poważnie? Chcesz pokryć swoją sunię? Quote
Arika_Dominika Posted April 9, 2004 Posted April 9, 2004 wirka No oczywiście, że poważnie :) Tylko będzie dużo do myślenia, jakiego jej faceta wybrać :D ___________ Pozdrówka :great: Dominisia i moja charcica polska Ariczka i moje kotki : 7,5-letni Bidabliu oraz 2-miesięczna Fanta :kociak: gg: 2560415 Quote
Tilia Posted April 9, 2004 Posted April 9, 2004 Arika- a jak jej nóżki? jesteś pewna że sunia zupełnie z tego wyjdzie i nie przekaże dalej potomstwu? jeśli tak to ok ;) z resztą jeszcze masz czas, wystawy, przegląd... w każdym razie zdaje mi się (tak rozmawiałam kiedyś z Blanką), że do mojego stadka CP może nie bardzo pasować- charakterem. Ale - zobaczymy ;) Quote
Aleksandra Posted April 9, 2004 Posted April 9, 2004 Dominiko, podłączam się pod pytanie Tilii - nie boicie się, że te problemy z łapami, jakie mają szczenięta z tego nieszczęsnego Sompolina są dziedziczne?? Quote
Arika_Dominika Posted April 9, 2004 Posted April 9, 2004 Aleksandra Jak wiem babcia naszych suniek (Margo Sabud) nie miała problemów z łapkami. Bakalia, mama Arici i Pasji tez nie miała problemów. A bracia i siostry Ariki (jak Pasja i Fiona) maja chore nóżki z powodu karmienia. Hodowca-Robert dawał im surowe mięso i coś tam i organizm szczeniaków nie przyjmował tego. Arika i jej 2 bracia przyjmowali to i dlatego są zdrowi. Tilia Jej nóżki są w jak najlepszym porządku. Nie boję się ją pokryc (wiecie o jakim psie myślałam, aby pokrył Aricie za 1 razem????? ...ciiiicho. Borutę Arcturus, ale ja tylko tak myślałam :) A może deery odmienią sie i polubia polaki???? :D :lol: :lol: Nie myśle, ze to dziedziczne. Te nóżki spowodowało to surowe mięso, którego szczenięta jadły, ale nie przyjmowały. Ze strony Efekta Vea Victis, ojca naszych tez chyba nie byłó problemu z nogami itp. ___________ Pozdrówka :great: Dominisia i moja charcica polska Ariczka i moje kotki : 7,5-letni Bidabliu oraz 2-miesięczna Fanta :kociak: gg: 2560415 Quote
Tilia Posted April 9, 2004 Posted April 9, 2004 no to cieszę się, że ma zdrowe nóżki- temu hodowcy to bym zabroniła hodować do końca życia... :evil: ale poczekaj z planami- zobaczysz jak się rozwinie, przecież to jeszcze małe dziecko- zobaczysz jak będzie oceniana na wystawach, jak jej pójdzie na przeglądzie- dopiero wtedy (według mnie) będzie czas na myślenie o hodowli. No, w każdym razie życzę powodzenia :) A deery lubią polaki ;) tylko z polakami może być problem- deery nie mają zupełnie ochoty na konflikty, ustalanie kto ważniejszy, mają to po prostu gdzieś. No i nie bardzo umieją się bronić- no i niektórzy mają z tym problemy... Quote
Arika_Dominika Posted April 9, 2004 Posted April 9, 2004 Tilia No ja wiem, że jeszcze długo czasu i wtedy pomyśli się o hodowli, ale i tak wiem, ze będę je hodowac :) Podobno hodowca Arici juz nie będzie ich hodował, ponieważ nie miał domu dla psiaków, a pokrył Bakalię, która urodziła 11 czy 13 szczeniąt i coś wspominał, ze będzie hodował mopsy, ale nie wiem dokładnie :) No to dobrze, ze deery lubia polusie :) Ale rozumiem je co by zrobiły gdyby bez zapowiedzi pojawił się intrus-polak :) Ale przecież jeszcze sie zobaczy :) ___________ Pozdrówka :great: Dominisia i moja charcica polska Ariczka i moje kotki : 7,5-letni Bidabliu oraz 2-miesięczna Fanta :kociak: gg: 2560415 Quote
Recommended Posts