Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Amster- radosny optymizm od Ciebie aż tryska :P jesteś jak plaster na moją zdołowaną i umęczoną duszę (i przeziębione ciało)... :roll:

:lol: :lol: :lol:

no romantyczny następny jak cholera- motylek- mutant jądrowy... echhh

:drinking:

• Replies 427
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tilia, bazie to u nas są od stycznia, ale obok tych bazi było jeszcze kupę śniegu, :lol: :lol: a dzisiaj przynajmniej jest cieplej, no i to słoneczko ulubione....ach, marzą mi się już prace w ogródku. :wink:

Posted

no tak, zapomniałem, że lepsza na samepoczucie sztuczna wiosna, niż prawdziwa zima. więc trochę teraz pogodniej:

a u mnie wyobraźcie sobie już narcyzy pąki puszczajo, koźlęta się rodzo (to już wiecie), ptaszyny śpiewajo na pobudkę o 6 rano. wiosno czuć w powietrzu palonymi liśmi i trawami co to siem przez zime nagromadzili na ogródkach. wprawdzie motyli ci jeszcze nie widać, ale muchi już latajo. no, a żurawie ta jo już widział dawno temu, ale nic nie pisoł coby nie zapeszać. no szkoda tylko, że słoneczko dyć nam skąpi, ale jak mówio w eremefie już w środe ma i w nasze zachodnie rubieże zawitać. tak wiec dobrej myśli trza być i wypatrywać naszej wiosenki i powoli wywlekać z szaf lżejsze odzienie.

Posted

A ja wczoraj usłyszałam wiosnę :D Późne popołudnie, krótki spacer ze zwierzami po moich cichych uliczkach. Idziemy sobie, a tu w miarę zbliżania się do jednego z ogrodów coraz głośniejszy przepiękny wieczorny ptasi śpiew. Nie jakiś tam harmider. Piękna wieczorna ptasia solówka. Stanęliśmy i słuchamy, słuchamy, słuchamy.... a facet nie przestaje. Jak ja uwielbiam takie momenty.

Posted

:smilecol:

U mnie wiosna wygląda tak: siedzę w pracy zza okna słońce daje, jakieś dzieciaki ganiają a ja liczę minutki do wyjścia a jak już wychodzę słońce zachodzi, robi się zimno i za moment mroczno...

Chyba nie powinnam wychodzic z pracy:-)

A tak w ogóle to prawdziwa wiosna potrwa parę dni i zaraz przyjdzie wstrętne lato, jak co roku :/

Tilia -pisz jeszcze raz o słodkiej Druuuu:-))))

Posted

Buuuuu....fuuuuu....bue!te dziwne odglosy wydaje nieszczesny hodowca,dla ktorego absolutnie najpierwsze oznaki wiosny to g...a wilczarzy,ktore wychynely spopod sniegowej kolderki...a jeszcze maja pewna taka twardosc wiazaca je z podlozem...bueee!Kazda moja wiosna jest CIUT przez to zohydzona!

Sorry za TAKIE ujecie tematu...jak kto brzydliwy,niech zamknie oczki.

Posted

U mnie na podwóreczku to samo, gówienek od skurczybyka.

Dzisiaj zaczęłam sprzątanie, ale tyle tego jest, że trzy dni roboty mam jak nic :D :D :D .

Te pipecie, to jeszcze pół bidy - malutkie, ale greye walą kupska jak stare chłopy :D :D :D

Sagittarius - tu chyba wszyscy przyzwyczajeni i nie brzydliwi.

Posted

Sagit ;) albo zatka nosek... ;) ja też mam kjupkowe pole minowe na ogródku u rodziców... najfajniej jest jak rozbrykane pieski wbiegają z ogrodu do domu i nagle... fuuuuuuu?...

to ja Wam powiem że Dru dziś dzielnie pomagała przy sprzątaniu w akwarium, jak stary akwarysta :D najbardziej podobało jej się puszczanie bąbelków w misce z wodą spuszczoną z akwarium (powtarzała to długo i z wyraźną przyjemnością), potem wyłowiła z tej miski wszystkie roślinki i radośnie rozdrobniła je na kawałeczki w efekcie czego wszędzie miałam błoto i zieloooonooooo :wink: mam nadzieje że po tych jej zabawach nie wstaną mi panele?...

Posted

Rotti ;) a wiesz że już zaczyna?? z każdego spaceru prawie wraca mokra i niemożliwie ubłocona, jej jedną z ulubionych roruwek jest start galopem po prostej przez jak największą ilość kałuż :D im więcej kałuż zaliczy i im więcej wody rozchlapie tym szczęśliwsza :roll: błotna syrenka :lol:

Mała i Zuza patrzą na nią czasem z taką hmm pewną obawą...

Posted

chrupka

To bardzo ciekawe co piszesz. Rottas wpada w kałuże tylko po to, żeby sie napić i ochłodzić po bieganiu. Normalnie kałuże omija ;) :lol:

Posted

Noooo!dzieks wszystkim!poczulam sie lepiej z racji,ze nie jestem jedyna posiadaczka gownianego pola minowego!Tylko ze produkcja kosmatych to cos naprawde porazajacego.Najgorsze ze teraz nie ma jak tego "dobra" zagospodarowac.Latem to sie kopie duzy grobowiec i wrzuca do bolu,az jest pelny,ale teraz...pakuje toto w worki po karmie(hi,hi!ujrzec mine producenta byloby interesujacym,co?)i pod oslona nocy wywoze na miejski smietnik...a raczej czekam az sie pojawi moje dziecko aby mnie wyreczyc w tym dziele....taaak!o tych urokach hodowli zwykle nie pamieta sie w roznych opowiesciach.

Ale teraz naprawde o wiosnie:chyba faktycznie juz koniec zimy,bo moi podopieczni wyraznie akcentuja checi rozprostowania gnatow w roznych szalenstwach-wymyslaja straszliwe glupoty na podworku,a w domu sa wrecz szkodne-prawie przestawiaja meble.A ze dworu wracaja galopem i nie patrza,ze moga cos/kogos stratowac...zas biegajac po podworku przedziwnie wyginaja ogony-w takie dziwne esy-floresy.Jak zas dorwa kawalek odmarznietej ziemi,to robia zeza i probuja popelnic jakis dolek ...

Posted
Rottas wpada w kałuże tylko po to, żeby sie napić i ochłodzić po bieganiu. Normalnie kałuże omija ;) :lol:

No co Ty?

A potaplać się w kałuży, a uwalić się na środku, tak żeby podwozie w szlamie upaprać, to nic tak ? :lol: :lol: :lol:

Posted
Jak zas dorwa kawalek odmarznietej ziemi,to robia zeza i probuja popelnic jakis dolek ...

Ja już mam przekopany ogródek.

Teraz tylko przegrabić, posiać trawkę i ogrodzić wysokim, 3-metrowym płotem, żeby trawka mogła urosnąć :lol: :lol: :lol:

Posted

Musze przyznac,ze tak to one sie nie osmielaja upackac.Moze sie boja,ze stara wezmie rure..i po nerach,po brzuchach brudnych!A moze nie lubieja jak im w brzuszek mokro-nie wiem.Jeden tylko,Halny,w lesie zarywal sie jak dzik w co glebszej kaluzy i nasycal sie smrodem bagien.Potem wygladal...ze pies Baskervillow przy nim to maly pikus!

Posted

To błotko, to jeszcze nic.

W zeszłym roku latem Felek najpierw wytarzał się w kupie (ludzkiej), a potem wpadł na chwilę do rzeki ochłodzić się cokolwiek.

Po tej kąpieli kupa rozmazała się po całym Felku i wracając do domu udawałam, że to nie mój pies :D

A rura u mnie na porządku dziennym :D

Posted

to teraz ja dorzucę parę swoich gó...nek.

bo ja juz jestem po wiosennych porządkach i u mnie teraz co dziennie jakieś dziesięć kupek zbieram do wiaderka i urzyźniam łąki. Robota nie trwa nawet pięć minut. na podwórku jest czysto, a łączka będzie nawieziona. Aczkolwiek jeszcze tydzień temu nie miałem podwórka. Znaczy się podwórko było usłane ró...gó...ami. Co ciekawe ścieżka wiodąca od bramy do domu jest zawsze bezpieczna i spokojnie można nią dostać się do domu nie wnosząc na butach niespodzianek.

A co do chlapania się w błotku, to: a jakże. kiedy Warta zstępuje do koryta po zimie pozostają na łąkach oczka błotno-wodne. Ulubione miejsce taplania się moich psów.

Co do zaś taplania sie w bardziej śmierdzących miejscach, to krowie placki wiodą prym. A jest ci ich u nas dostatek. Zaraz jak się tylko wprowadziłem na to miejsce, to Amsterdam się przefarbował w takim jednym na zielono. No i mieliśmy zielonego borzoja :) (tak szczerze, to nadal był zgodny ze wzorcem)

Posted

charciara

Rotts wpada do kałuż, żeby sie napić i ochłodzić, ale nie powiedziałam w jakiej pozycji to robi. To porzecież oczywiste, że na leżąco :lol:

Posted

Alez Wy macie rozrywki na wiosnę... :lol:

Nic dziwnego, że chyba Gocha pisała o tym, że zimę lubi.

Moja włoszczyzna, jak ognia wszelakiej wody i mokradeł unika, choć czasami jakieś niedoświadczone młode w oczku wodnym nad Pilicą (tam mamy działkę) nieświadomie wyląduje z rozpędu, czasami nawet i do Pilicy wpadnie. Dorosłe takich błędów nie popełniają, nawet małe kałuże na miejskich chodnikach przeskakują...

Posted

I pomyśleć, że kiedyś w głowie mi się nie mogło zmieścić, że taka arystokracja - chart potrafiłby się w g... wytarzać ;)

Teraz już doskonale wiem do czego są zdolne te bestie obłudne - Malta co prawda się nie tarza ale konsumuje z lubością najgorsze świństwa :-?

I kąpiele uwielbia! W Odrze regularnie aż do pierwszych mrozów musiała sie wykąpać - potem przezroczysta wyłaziła i tak biegała. W zimie nie chodziłam z nią tam bo się bałam, że mi na lód pobiegnie i gdzieś w środku koryta wpadnie albo cóś....