Czaki Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 Przepraszam ale nie mogę znaleźć podobnego wątku :roll: A więc do rzeczy : ostatnio* zaobserwowałam u swojego psa ( 4 letni kundelek ) łzawienie i ropienie obu oczu. Byłam u weta i przypisał mu DICORTINEFF-VET na zapalenie , tydzień później gdy wydzielina dalej się "sączyła" poszliśmy znów. Pan weterynarz stwierdził zatkanie kanalika łzowego , zalecił dalsze stosowanie kropel ( do wyczerpania ). Ropienie ustało na ok.2 tygodnie i teraz znowu łzawi , jest troszeczkę różowe . I nie wiem co robić ? Czy przyczyną jest ten kanalik , czy pies może mieć uczulenie - budę ma wyścieloną sianem ? Jeśli kanalik to co robić ? Wet mówił że można go przepchnąć ale to długoterminowe może nie być :shake: *ok 3-4 tyg temu*:oops: Quote
gryf80 Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 przy takich objawach może byc i zatkanie kanałów noso-łzowych,ale także grudkowe zapalenie trzeciej powieki.trzeba dobrze oko obejżec Quote
Recommended Posts