ewu Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 Trzymam kciuki. Skoro Tofik ma dostać Nivalin a ja mu też obiecałam , to wyślę w takim razie 100 zł dla Grosika ze złamaną łapką. Quote
arabiansaneta Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 I co? Będzie domek dla puszusia ślicznego? Quote
Avilia Posted December 13, 2012 Author Posted December 13, 2012 Miałam jeden telefon, Pani miała mi wysłać namiary na wizytę i...doopa. Quote
Justa i zwierzaki Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 [quote name='Avilia']Miałam jeden telefon, Pani miała mi wysłać namiary na wizytę i...doopa.[/QUOTE] Widocznie to nie byłby dobry dom , bo jeśli ktoś sie nie zgadza na wizyte to cos nie tak ... On na pewno znajdzie soper dom , może czasami trzeba troszkę poczekać ale go znajdzie :) Quote
Isiak Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 Zrobiłam przelew dla Toffika na 29 zł z bazarku z biżuterią podarowaną przez arabiansaneta - proszę o potwierdzenie na wątku: http://www.dogomania.pl/forum/threads/236473-KONIEC-Biżutki-pod-choinkę-by-Toffi-mógł-chodzić-do-06-12?p=20134676#post20134676 Quote
Klaudus__ Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 [quote name='Avilia']Miałam jeden telefon, Pani miała mi wysłać namiary na wizytę i...doopa.Troszeczkę szkoda,ale widocznie tak miało być. Wszystko przed nami ;) Quote
Isiak Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 [quote name='arabiansaneta']Dobre choć to.[/QUOTE] Każda złotówka ma znaczenie :) Quote
Osa Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 Może ogłoszę go na naszej stronie -Plaskate spoza fundacji? Tylko namiary prosiłabym Quote
Avilia Posted December 13, 2012 Author Posted December 13, 2012 [quote name='Osa']Może ogłoszę go na naszej stronie -Plaskate spoza fundacji? Tylko namiary prosiłabym Prosimy :) Wszelkie namiary w pierwszym poście. Tylko warto zaznaczyć, że on nadal leczony, no i nie wiemy czy czasem nie będzie nawrotów niedowładu...Ale tak to jest jak najbardziej normalnym pekińczykiem :) Quote
arabiansaneta Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 Tfu, tfu, nie daj Boże żadnych nawrotów! Quote
Anula Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 Jednak trzeba założyć, że niedowład może wracać a więc trzeba szukać bardzo odpowiedzialnego,rzeczowego domku. Toffinku trzymaj się kochany.Ja też mam pekinka i dzisiaj byliśmy w Lecznicy,w poniedziałek jedziemy do Wrocławia też nagle tylne łapki naszej perełce odmówiły posłuszeństwa a ma dopiero trzy latka. Quote
Lobaria Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 [quote name='Anula']Jednak trzeba założyć, że niedowład może wracać a więc trzeba szukać bardzo odpowiedzialnego,rzeczowego domku. Toffinku trzymaj się kochany.Ja też mam pekinka i dzisiaj byliśmy w Lecznicy,w poniedziałek jedziemy do Wrocławia też nagle tylne łapki naszej perełce odmówiły posłuszeństwa a ma dopiero trzy latka.[/QUOTE] Trzymam kciuki za Twoją psinkę. Quote
arabiansaneta Posted December 15, 2012 Posted December 15, 2012 U tych niskopodwoziowych i przegubowych to się dość często zdarza. Quote
Osa Posted December 15, 2012 Posted December 15, 2012 Jest na stronie - informacja ogólna - podany adres na wydarzenie na fejsa więc każdy zobaczy co i jak. Quote
Avilia Posted December 15, 2012 Author Posted December 15, 2012 [quote name='Osa']Jest na stronie - informacja ogólna - podany adres na wydarzenie na fejsa więc każdy zobaczy co i jak.[/QUOTE] Dziękujemy!!! Mamy wieści od weterynarza. Niestety Toffi powinien być na nivalinie conajmniej pół roku. Niestety mogą być nawroty niedowładu. Absolutnie nie powinien się przeciążać. Szukamy domu, który pokocha go pomimo tego - który będzie codziennie podawał mu zastrzyk z nivalinu, będzie liczył się z tym, że mogą być nawroty... Ale czy ktoś takiego psa zechce? :( Quote
Osa Posted December 15, 2012 Posted December 15, 2012 HISTORIA SHIH- TZU ALEXA Alex miał dziurę w głowie drenujacą kość czaszki-jest nie najmłodszy -do tego niewidomy i głuchy+ poważnie chory na serce a jednak- może nie od razu ale w końcu znalazł cudowny dom.To nigdy nic nie wiadomo. Quote
arabiansaneta Posted December 16, 2012 Posted December 16, 2012 Takie słodkie maleństwo to tylko na rękach nosić! Quote
arabiansaneta Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 Od czasu do czasu zdarzają się jeszcze porządni ludzie... Quote
arabiansaneta Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 ...a tymczasem go podniesiemy, żeby nie spadł za nisko w wirtualną przestrzeń! Quote
Avilia Posted December 18, 2012 Author Posted December 18, 2012 Zaktualizowałam wpłaty w 2gim poście, dziękujem w imieniu Toffiego :) No i kochane powoli szykujemy się do ogłaszania. Niestety Toffisio czy tak czy tak będzie musiał przyjmować nivalin. Szukamy domku który jest gotowy podjąć wyzwanie i robić raz dziennie mu zastrzyk (nic trudnego) :) No i wiadomo, pies nie może się forsować. Quote
Anula Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 [quote name='Lobaria']Trzymam kciuki za Twoją psinkę.[/QUOTE] Może to pomoże Toffikowi albo i nie moja informacja o moim pekinku. Pekinek miał przeprowadzone całościowe badania tj.Usg,RTG,tomograf komputerowy.Na tomografie wykazało zwapnioną chrząstkę między 12 a 13 kręgiem,która by w niedługim czasie doprowadziła do przebicia panewki.Wczoraj byliśmy z nim we Wrocławiu w Klinice i musieliśmy podjąć w kilka minut decyzję tj.operacja natychmiastowa dzisiaj rano czy pies do uśpienia.Aby ratować mu życie bo przecież ma dopiero 4 lata podjęliśmy decyzję o operacji.W tej chwili pekinek jest operowany.Niwalin wg.dr.by nie pomógł tylko łagodził ból a chrząstka zwapniona by drążyła panewkę.To co mu przeszkadzało to jedynie w grę wchodziła operacja.Tomograf - 300zł a operacja 1000zł po zniżce.Po operacji pies musi być rehabilitowany tj.masaże i ćwiczenia.Toffinku Kochany trzymaj się dzielnie. Quote
Isiak Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 [quote name='Avilia']Zaktualizowałam wpłaty w 2gim poście, dziękujem w imieniu Toffiego[/QUOTE] Proszę o potwierdzenie wpłaty na wątku bazarkowym :) Quote
Avilia Posted December 18, 2012 Author Posted December 18, 2012 [quote name='Isiak']Proszę o potwierdzenie wpłaty na wątku bazarkowym :)[/QUOTE] A ja łażę i szukam tego bazarku na wątku fundacji żeby potwierdzić...Blondynka :) Już pędzę potwierdzić :) Quote
Recommended Posts