Jump to content
Dogomania

TOFFI - sparaliżowany pekińczyk przyniesiony do uśpienia...W nowym domu :)

Recommended Posts

• Replies 216
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Avilia']Miałam jeden telefon, Pani miała mi wysłać namiary na wizytę i...doopa.[/QUOTE]

Widocznie to nie byłby dobry dom , bo jeśli ktoś sie nie zgadza na wizyte to cos nie tak ... On na pewno znajdzie soper dom , może czasami trzeba troszkę poczekać ale go znajdzie :)

Posted

[quote name='Osa']Może ogłoszę go na naszej stronie -Plaskate spoza fundacji?
Tylko namiary prosiłabym

Prosimy :) Wszelkie namiary w pierwszym poście. Tylko warto zaznaczyć, że on nadal leczony, no i nie wiemy czy czasem nie będzie nawrotów niedowładu...Ale tak to jest jak najbardziej normalnym pekińczykiem :)

Posted

Jednak trzeba założyć, że niedowład może wracać a więc trzeba szukać bardzo odpowiedzialnego,rzeczowego domku.
Toffinku trzymaj się kochany.Ja też mam pekinka i dzisiaj byliśmy w Lecznicy,w poniedziałek jedziemy do Wrocławia też nagle tylne łapki naszej perełce odmówiły posłuszeństwa a ma dopiero trzy latka.

Posted

[quote name='Anula']Jednak trzeba założyć, że niedowład może wracać a więc trzeba szukać bardzo odpowiedzialnego,rzeczowego domku.
Toffinku trzymaj się kochany.Ja też mam pekinka i dzisiaj byliśmy w Lecznicy,w poniedziałek jedziemy do Wrocławia też nagle tylne łapki naszej perełce odmówiły posłuszeństwa a ma dopiero trzy latka.[/QUOTE]

Trzymam kciuki za Twoją psinkę.

Posted

[quote name='Osa']Jest na stronie - informacja ogólna - podany adres na wydarzenie na fejsa więc każdy zobaczy co i jak.[/QUOTE]

Dziękujemy!!!

Mamy wieści od weterynarza.
Niestety Toffi powinien być na nivalinie conajmniej pół roku. Niestety mogą być nawroty niedowładu. Absolutnie nie powinien się przeciążać.

Szukamy domu, który pokocha go pomimo tego - który będzie codziennie podawał mu zastrzyk z nivalinu, będzie liczył się z tym, że mogą być nawroty...
Ale czy ktoś takiego psa zechce? :(

Posted

Zaktualizowałam wpłaty w 2gim poście, dziękujem w imieniu Toffiego :)

No i kochane powoli szykujemy się do ogłaszania. Niestety Toffisio czy tak czy tak będzie musiał przyjmować nivalin. Szukamy domku który jest gotowy podjąć wyzwanie i robić raz dziennie mu zastrzyk (nic trudnego) :) No i wiadomo, pies nie może się forsować.

Posted

[quote name='Lobaria']Trzymam kciuki za Twoją psinkę.[/QUOTE]
Może to pomoże Toffikowi albo i nie moja informacja o moim pekinku.
Pekinek miał przeprowadzone całościowe badania tj.Usg,RTG,tomograf komputerowy.Na tomografie wykazało zwapnioną chrząstkę między 12 a 13 kręgiem,która by w niedługim czasie doprowadziła do przebicia panewki.Wczoraj byliśmy z nim we Wrocławiu w Klinice i musieliśmy podjąć w kilka minut decyzję tj.operacja natychmiastowa dzisiaj rano czy pies do uśpienia.Aby ratować mu życie bo przecież ma dopiero 4 lata podjęliśmy decyzję o operacji.W tej chwili pekinek jest operowany.Niwalin wg.dr.by nie pomógł tylko łagodził ból a chrząstka zwapniona by drążyła panewkę.To co mu przeszkadzało to jedynie w grę wchodziła operacja.Tomograf - 300zł a operacja 1000zł po zniżce.Po operacji pies musi być rehabilitowany tj.masaże i ćwiczenia.Toffinku Kochany trzymaj się dzielnie.

Posted

[quote name='Isiak']Proszę o potwierdzenie wpłaty na wątku bazarkowym :)[/QUOTE]
A ja łażę i szukam tego bazarku na wątku fundacji żeby potwierdzić...Blondynka :)

Już pędzę potwierdzić :)