Jump to content
Dogomania

TOFFI - sparaliżowany pekińczyk przyniesiony do uśpienia...W nowym domu :)

Recommended Posts

Posted

Wiesz chyba niestety nigdy - wszędzie to samo - dziury w budżecie a zwierząt ogrom.
Pamiętam w zeszłym roku miałyśmy cztery ekstremalne przypadki które o mało nie rozłożyły fundacji na obie łopatki - udało się w trzech wypadkach uratować im życie, Wiktoria odeszła - długi spłacamy do dziś.

• Replies 216
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ewu napisał(a):
Dziewczyny jak sprzedamy na allegro z Mazowszanką mój "fant", to będzie jakiś grosik...
Ten Nivalin kosztuje 100 zł za opakowanie 10 zastrzyków? Czy to jest tylko lek weterynaryjny czy lekarz też może go wypisać?
Znalazłam tak wpis na dogo , kliknijcie i poczytajcie , jest mowa o zamienniku Nivalinu..
http://www.dogomania.pl/forum/threads/211690-Nivalin-odkryłem-(duuużo)-tańszy-zamiennik

Tak , za 10 zastrzyków a ze Toffi dostaje po 1/2 ampółki to wystarczy na 20 dni , ale nie wiadomo czy nie bedzie trzeba dalej kontynuować . Ten tańszy zamiennik nie jest az tak dobry w działaniu , ale niech tez dziewczyny sie wypowiedzą .

Posted

ewu napisał(a):
Dziewczyny jak sprzedamy na allegro z Mazowszanką mój "fant", to będzie jakiś grosik...
Ten Nivalin kosztuje 100 zł za opakowanie 10 zastrzyków? Czy to jest tylko lek weterynaryjny czy lekarz też może go wypisać?
Znalazłam tak wpis na dogo , kliknijcie i poczytajcie , jest mowa o zamienniku Nivalinu..
http://www.dogomania.pl/forum/threads/211690-Nivalin-odkryłem-(duuużo)-tańszy-zamiennik

Ten lek dawno wycofany ze sprzedaży.

Posted (edited)

ewu napisał(a):
Dziewczyny czy lekarz może wypisać Nivalin , jeśli tak to czy jest jakieś dawkowanie konieczne do podania na recepcie?

Lekarz może wypisać receptę.
Dawkowanie to ampułki 5mg.

Edit.

Nie chcę się jeszcze cieszyć, bo to za wcześnie ale...mamy wrażenie, że zaczyna powoli tylnych łapek używać. Zdecydowanie wygląda to lepiej nim do nas trafił!
Wygląda na to, że masaże i nivalin zaczynają działać...

Edited by Avilia
Posted

arabiansaneta napisał(a):
Daj Boże! A kiedy już będzie biegał, trzeba nakręcić z tego filmik i przesłać jego wspaniałym ex-właścicielom - niech ich szlag trafia!

Masz rację! Chociaż "takich" obawiam się szlag nie trafi... Takim to obojętne...:( Oni pozbyli się kłopotu, a co się teraz z " kłopotem" dzieje to ich mało będzie obchodziło. Myślę, że to, że Tofik zachorował to był dobry pretekst by się go pozbyć! Każdy normalny właściciel dopiero by to biedactwo kochał i robił wszystko aby jakoś pomóc...

Posted

Jota67 napisał(a):
Masz rację! Chociaż "takich" obawiam się szlag nie trafi... Takim to obojętne...:( Oni pozbyli się kłopotu, a co się teraz z " kłopotem" dzieje to ich mało będzie obchodziło. Myślę, że to, że Tofik zachorował to był dobry pretekst by się go pozbyć! Każdy normalny właściciel dopiero by to biedactwo kochał i robił wszystko aby jakoś pomóc...

No właśnie, normalny właściciel.

Posted

Cudny jest:) Będzie dobrze. Czy ten Nivalin jest potrzebny na cito?
Nie obiecuję bo nie wiem co usłyszę ale poproszę znajomą lekarkę o receptę i wykupię Nivalin.Jedno opakowanie to 10 zastrzyków po 5mg?
Tak?

Posted

Tofikowa napisał(a):
zapisuje Toffiego:lol:

Byłam zdziwiona, że Tofikowej u Toffiego jeszcze nie było :P

arabiansaneta napisał(a):
A jak on się psychicznie czuje? Jeszcze tęskni?

Psychicznie lepiej. Otwiera się na nas. Cieszy się jak nas widzi, choć to nie jest jeszcze pełnia szczęścia :( Widać, że jest skrzywdzony.
Mam nadzieję, że po wyleczeniu szybko znajdzie DS...Jest piękny!