Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W niedzielę miałam sporo jedzonka .Postanowilam pokarmic psiaki i zawitałam do schronu .
W kontenerku przy biurze adopcji leżał zwiniety w kłebuszek maleńki piesek .Nie reagował na nic.Otworzyłam klatke i wyjelam go z kontenerka.
Jak go zobaczylam to od razu poszłam do biura adopcji na rozmowe o zdrowiu psinki.
Jest to 5 m-czny psiak,który pewno dlugo się błakał .Zdjecie ,które wkleje nie pokazuje jego chudosci.
.Psiak jest na tzw.dozywianiu czyli czesciej dostaje jesc ale z powodu strasznego strachu kiepsko mu to dozywianie idzie,Trzesie sie jak osika.
Psinka jest mniejszy od ratlerka ,rudawy ,zas postury jest jamnisia,Na 1000 % nie bedzie wiekszy.
W pierwszej chwilii chciałam go zabrac ze schronu ale jest na kwarantannie do 5.04.Poprosiłam znajoma ,która tam pracuje aby zerkała czy on cokolwiek je .
Chciałabym aby on jak najszybciej został zabrany ze schronu ,poniewaz czesto odwiedzam psiaki i rozpoznaje juz ,które dadza sobie rade i sie nie załamia a które z przerażenia mogą odejsc za TM.
Mam 3 psiaki Paluchowe 1 z Ostrowii i 1 z Wegrowa ,wiec nie moge miec nastepnej bidy.
Dlatego bardzo Was prosze o pomoc w ogłaszanie psiaczka na różnych stronkach.
Psiunia potrzebuje pomocy.
Bede w schronie w niedzielę to zrobie lepsze zdjecia.

• Replies 128
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Stinio znalazł sie w schronisku nie wiadomo jak..:-( Zwinął się w kąciku niczym mały kotek:-(
Ten nieszczęsny maluszek potrzebuje Twojej pomocy
Jest wygłodzony i przygnębiony
Nie radzi sobie w schronisku.Siedzi w kocim kontenerku:-(
Tam czeka go pewna śmierć.
Potrzebuje Twego ciepła i miłości
Potrzebuję odrobinę jedzenia
Ten okruszek potrzebuję ciepłego kącika na Twojej kanapie
by mógl wpatrywać się w Ciebie
do konca swych dni
z bezgranicznym oddaniem
Nie zwlekaj bo może być za późno
Nie zwlekaj - nie pozwól mu odejść nie kochanym.

kontakt do mnie
Beata 505078763
Nie ubarwiam sytuacji ale z psiakem jest bardzo źle.
Prosze o allegro i ogłoszenia na innych stronach

Posted

Chyba, chyba będę miała dla niego dom. Tymczasowy z opcją na stałe.
Czekam na decyzje w tej sprawie wieczorem dziś.
Tylko w tym domu na jesieni umarła pieska na jakąś wirusówkę. Jak wygląda sytuacja szczepień na Paluchu? Jakby co, może będzie u mnie te 2 tygodnie. U mnie duża suka i mógłby się bać, więc wolałabym od razu do tamtego domu.

Posted

Na Paluchu sa szczepienia tylko na wscieklizne.Psiak na wyjsciu dostaje tez tabletkę na odrobaczenie i moge wyprosic frontlain.
Bede w niedzielę zrobie wiecej fotek i wyprosze dyrektorke aby pozwolila go wydac wczesniej niz zakończenie kwarantanny.(kwarantanne ma do 05.04.07).Stinio jest taki malusieńki i chudziutki ,ze jemu jest zimno nawet taraz kiedy juz nadeszła wiosna.Dziaiaj dowiem sie od Asi jak on się czuje i czy cos zjada.
Dzieki zasadzkach za ogromna nadzieje dla kruszynki.:lol:
Dam znac za kilka godzin

Posted

Jutro bede w schronie .Zrobie zdjecia maluszkowi.Psinka dalej lezy w kaciku kontenerka ,zwiniety w kłebuszek.Jutro wyjme go z kontenera i zobacze czy to dozywianie cos dało.
Kto moze dac tymczas !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

gamoń napisał(a):
Jutro bede w schronie .Zrobie zdjecia maluszkowi.Psinka dalej lezy w kaciku kontenerka ,zwiniety w kłebuszek.Jutro wyjme go z kontenera i zobacze czy to dozywianie cos dało.
Kto moze dac tymczas !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zasadzkas cos pisała o domku, ale nie wiem czy aktualne .....:roll:
podnosze drobinke w potrzebie!

Posted

black_sheep napisał(a):
Ktoś prosił mnei o bannerek, ale z takim zdjęciem to nie poszaleje;) Może być, jak będą te nowe zdjęcia? Czyli po niedzieli?

Ja Cię prosiłam o banerek. Może dziewczyny zrobią lepsze zdjęcia?!
Z góry Ci dziękuję!

Posted

Tak jak pisałam wczesniej byłam dzisiaj w schronie ,chciałam zabrac psinke na spacer ,zrobic mu zdjecia ,podkarmic troszke.
Rozmawiałam nawet o zabraniu go ze schronu ale nie otrzymałam zgody od dyrektora.:shake: :shake: :shake:
Stwierdził ,ze jeszcze jest na kwarantannie i nie chciał słuchac moich argumentów ,ze psina wyglada jeszcze gorzej ,niz tydzień temu.
Stinio to chodzacy szkielet o ile nie wierzycie zapraszam na spotkanie sie ze mna i pojechaniu do schronu w celu stwierdzenia mojej wiarygodnosci.
Po moim komentarzu o stanie zdrowia i wygladu psa naraziłam sie dyrektorowi i bacznie obserwował juz moja osobe.Nie mogłam zrobic zdjec ,bo nie miałam jak.Stinio jest przed biurem adopcji w kontenerku a zdjec ze schronu nie mozna robic.Jedynie co pozwolono mi to wyjecie Stinia z kontenerka .Miałąm makaron z kurczakiem(dostałąm od wolontariuszki Kory i na kolanach Stinio zjadł.Widocznie to co ma w misce albo mu nie smakuje albo ma jakas chorobe ,która powoduje jego chudniecie.:shake: :shake: :shake:
Wyszłąm ze schronu bardzo zniesmaczona .Koło schroniska biegaja 3 psy w obrozy Pakuchowej ,powiedziałąm to pracownikom ale nawet nikt nie poszedł aby spróbowac złapac te psiaki.
Zasadzkas napisz czy wiesz cos o tym tymczasie.Dla psinki to sprawa bardzo,bardzo ważna