malawaszka Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 nifuroksazyd tylko, chyba że jakiś probiotyk, ale jak z krwią to chyba powinna pójść do weta Quote
WATACHA Posted December 12, 2012 Author Posted December 12, 2012 Zobaczę czy jej przejdzie.Rano mąż mówił , że była kupa, ale bez krwi.Ta krew to może z wysiłku od tych kup.Luka zdaniem wet właśnie tak miała i dostała na powstrzymanie kupy, nie robiła potem dwa dni.Później już było dobrze.Do jutro chyba jej nic nie będzie, bo ogólnie zachowuje się normalnie, a rzyga samą śliną. Straszna z niej zazdrośnica Quote
zerduszko Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 Krew przy długotrwałych biegunkach jest jak najbardziej "normalnym" objawem i nie świadczy o poważnej chorobie. Zdrówka :) Quote
wilczy zew Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 te żółte tabletki powinny rozwiązać problem wymiotować może z nerwów Quote
WATACHA Posted December 12, 2012 Author Posted December 12, 2012 Chyba jutro pójdziemy.Dostała już dwa prochy i nie ma poprawy.Tzn jak nas nie było to nie zrobiła.Ale na dworze już była sraka, a niedługo potem w domu, bez krwi.Powinna mieć głodówkę, ale nie jestem w stanie jej nie dać choć trochę :(. Wilczy a z jakich nerwów? Quote
Margi Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 [quote name='WATACHA'] Wilczy a z jakich nerwów?[/QUOTE] No jak to przecież ma stresującą pańcie.:evil_lol: A tak serio to może jej ugotuj trochę ryżu z kurczaczkiem (indyczkiem ). Quote
WATACHA Posted December 12, 2012 Author Posted December 12, 2012 Psy u mnie jedzą tylko gotowane z tym, że wołowinkę z ryżem.Wołowina jest ok, bo pytałam wet jak Luka miała srakę.Najlepiej jakby z raz nie dostała wcale. No w sumie tak, bo ja ciągle drę ryja i można się zestresować ;).Tylko niestety boją się najmniej winni. Serio to ona robi kupę i spitala mimo, że ja nie krzyczę, ale zaraz przychodzi i siada koło mnie. Położyłam jej podkład i niech robi. Quote
wilczy zew Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 [quote name='WATACHA']Chyba jutro pójdziemy.Dostała już dwa prochy i nie ma poprawy.Tzn jak nas nie było to nie zrobiła.Ale na dworze już była sraka, a niedługo potem w domu, bez krwi.Powinna mieć głodówkę, ale nie jestem w stanie jej nie dać choć trochę :(.[/QUOTE] dwa prochy to za mało,to się daje do 3 dni [quote name='WATACHA']Wilczy a z jakich nerwów?[/QUOTE] że na dzieci jej nie pozwalasz Quote
farmerka63 Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 A może ją przestawić na suche ? Chyba są karmy zwalczające zaburzenia jelitowe... Zakładamy, że robali nie ma ? Bo takie uporczywe biegunki ze śladami krwi świadczyc także mogą o zarobaczeniu. Quote
zerduszko Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 [quote name='farmerka63']A może ją przestawić na suche ? Chyba są karmy zwalczające zaburzenia jelitowe... Zakładamy, że robali nie ma ? Bo takie uporczywe biegunki ze śladami krwi świadczyc także mogą o zarobaczeniu.[/QUOTE] hahaha.... Watacha witaj w klubie, co tu zrobić ;) Quote
malawaszka Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 weźcie... te sraczki kiedyś nas wykończą :mdleje: Quote
ulana Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 No właśnie. Ja się dowiedziałam w poniedziałek u weta, że sraczki Zibiego mogą być alergiczne. Nie może już kurczaczka ani wołowinki, ani... A co będę pisać - mniej może niż nie może. :sad: Quote
WATACHA Posted December 13, 2012 Author Posted December 13, 2012 [quote name='wilczy zew']dwa prochy to za mało,to się daje do 3 dni Tak ja wiem, ale moim np przechodziło po pierwszym. że na dzieci jej nie pozwalasz Aaaaaaaaaaaa o tym nie pomyslałam Quote
WATACHA Posted December 13, 2012 Author Posted December 13, 2012 [quote name='farmerka63']A może ją przestawić na suche ? Chyba są karmy zwalczające zaburzenia jelitowe... Zakładamy, że robali nie ma ? Bo takie uporczywe biegunki ze śladami krwi świadczyc także mogą o zarobaczeniu.[/QUOTE] Wet powiedziała, że to nie robale.W kupie też nic nie było. Nie jestem zwolennikiem suchej karmy :roll: [quote name='zerduszko']hahaha.... Watacha witaj w klubie, co tu zrobić ;)[/QUOTE] U mnie to jeszcze nie ten etap :eviltong: [quote name='malawaszka']weźcie... te sraczki kiedyś nas wykończą :mdleje:[/QUOTE] Co się łamiesz?Dziś nie było jeszcze kupy, więc pewnie będzie dobrze, wiec darowaliśmy sobie wet. [quote name='ulana']No właśnie. Ja się dowiedziałam w poniedziałek u weta, że sraczki Zibiego mogą być alergiczne. Nie może już kurczaczka ani wołowinki, ani... A co będę pisać - mniej może niż nie może. :sad:[/QUOTE] Ojej współczuję.To tak jak mój Mentor, szybciej zliczę to co może , niż to czego nie może. Quote
AnkaG Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 Nitro ... z tego co wiem nie działa od razu jak np. stoperan. On ma zupełnie inne działanie - działa bakteriobujczo i dopiero 2-giego, trzeciego dnia są efekty.. Quote
AnkaG Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 A jak cieczka, już spokojniejsza panna? Quote
WATACHA Posted December 14, 2012 Author Posted December 14, 2012 Spokojniejsza i już nie krwawi.jednak nadal szczeka na psy i ludzi. Powiedzcie mi, od przedwczoraj wieczorem nie było kupy, czy dawać jej nadal ? Quote
AnkaG Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 Info dla ludzi - podają, że przez 6 dni podawać. Quote
WATACHA Posted December 14, 2012 Author Posted December 14, 2012 Tak, ale ja bym chciała, żeby tą kupę zrobiła, bo dwa dni ok, ale teraz już by mogło pójść, bo to też nie dobrze. Quote
malawaszka Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 no niedobrze tak długo nie robić - a próbuje? napina się? je normalnie? Quote
WATACHA Posted December 14, 2012 Author Posted December 14, 2012 Nie próbuje, wczoraj dostawała ciut mniej, dziś normalnie.Karmie dwa razy dziennie. Quote
wilczy zew Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 możliwe,że nie ma czym skoro miała biegunkę Quote
WATACHA Posted December 14, 2012 Author Posted December 14, 2012 Ma pełno w brzuchu, a poza tym od ostatniej biegunki jadła 4 razy, to gdzie to ma?Wyparowało? Quote
Recommended Posts