toyota Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 (edited) Do małej czarnej uśmiechnęło się szczęście- opuściła schronisko i pojechała do BDT do mimiś. Zostanie wysterylizowana, doprowadzona do porządku i poszukamy jej domku. Sunia jeszcze kilka dni temu w schronisku- ta mała czarna w rogu. Nie mam lepszych zdjęć, została wypatrzona przez mimiś przypadkiem ! Edited January 4, 2013 by toyota Quote
mimiś Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 (edited) Oż kurcze,ale mam sie z tym wklejaniem!:wallbash: juz wkleiłam kilka zdjęć,chciałam poprawić i uciekło! Ale do adremu: Sunia to bezproblemowe[ na razie] stworzonko.Dała się wykąpać z marszu-niestety zapach był porażajacy,- po czym wytarła się w dywan,wskoczyła na fotel i tam spokojnie zasnęła. Jest mała,chudziutka, ma brzydką sierść ale wydaje się zdrowa, a reszte oceni pan weterynarz,więc nie będę się mądrzyć. test na koty zdała celująco-olewka totalna;) z moimi psami na razie lekki dystans-ale minie,minie... Sunia jest czyściutka-nic w domu nie zrobiła,zostaje bez problemu-musiałam wyjść na 1,5 godziny i nic. Napewno była kiedyś domowym psem ,nie boi sie schodów,odgłosów pralki,telewizora itd panienka z kazdą chwilą robi się bardziej otwarta -ogonek chodzi a nawet zdarza jej sie podbiec i oprzeć łapkami na moich kolanach.-słowem szalenie adopcyjny psiaczek i myslę,że po sterylce i odpasieniu znajdziemy fantastyczny domek.-A Wy,Drogie Ciocie nam w tym pomożecie-prawda?:lol: Dzięki Toyotko za wklejenie zdjątka,będa następne jak sie ogarnę:) Edited January 11, 2013 by mimiś Quote
toyota Posted November 23, 2012 Author Posted November 23, 2012 A jakieś imię to stworzonko już ma :cool3:? Quote
kolejna kobietka Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 a kogo ja tutaj widze ;) buziolki dla malenkiej Quote
toyota Posted November 23, 2012 Author Posted November 23, 2012 (edited) Kolejna kobietka wiozła wczoraj ze mną psinki do Torunia i już zdążyła się zakochać :). Edited November 23, 2012 by toyota Quote
kolejna kobietka Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 nio :iloveyou:a kto by sie nie zakochal! ;) mysle, ze warto zdjatka robic z wiekszej odleglosci, bo nawet po tych ze schronu widac, ze malenka wyglada korzystniej, bo wtedy widac, ze jest malutka, ma drobny pyszczek i glowke i te uszulki ahhh :iloveyou: Quote
mimiś Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 (edited) na razie chciałam przedstawić małą "z twarzy";) i nadaję jej imię Kawka-[płyń po morzach i oceanach...] jest dokładnie taka fajna jak myślicie, a uszy,ach te uszy! -poezja.. pan weterynarz nie miał zastrzeżeń,ale ze sterylką radzi poczekac trochę-niech mała odsapnie-Toyota,ona napewno nie była niedawno odrobaczana ?-żeby nie przypakować za duzo taki jestem biedny miś: i na specjalne życzenie fotka z oddali:diabloti: Edited November 23, 2012 by mimiś Quote
kolejna kobietka Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 hahaha ja ci dam!!! :mad: :evil_lol: Quote
mimiś Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 a tak serio,to wielkie dzieki dla Was dziewczyny, za zorganizowanie całej akcji-jak patrzę na to całkowicie domowe i nafotelowo-nakolankowe zwierzę to brrr..na sama myśl o zimnym betonowym kojcu...zreszta wszystkie te malizny które ostatnio wyjechały za wasza przyczyna to pieski pokojowe-Lusia,Mimi..-i tylko zal tych co tam zostały.. Quote
toyota Posted November 23, 2012 Author Posted November 23, 2012 (edited) Tutaj znalazłam jeszcze zdjęcie z lata. Te kojce zostały ok. 2 miesiące temu zlikfidowane. U nas w schronie nie sterylizują, więc Kawka oszczeniła się pod paletą. Szczeniaki zostały uśpione. Jak widać jej życie dotąd nie było sielanką. Edited November 23, 2012 by toyota Quote
malagos Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 Mimiś ale cudko Ci się trafiło! Ale że wypatrzyłas na tych zdjeciach, no, no! Quote
mimiś Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 Było tylko jedno zdjęcie na stronie schronu-taka szorstka mordka ,a ja lubię szorsciaki Widocznie to był TEN moment,wiecie, jak sie chodzi jakis czas z odrastajacymi włosami,fryzura sie defasonuje, kłaki wiszą , az nadchodzi moment kiedy patrzysz w lusterko i ała!! -ani chwili dłuzej!-i natychmiast,natychmiast lecisz do pani Grazynki żeby sie obciąć. -ja mam tak z psami:cool3: mam wiadomości dobrą i złą zła-to,że aparat foto się przycina i nie łapie ostrości. Pan Mąż go przejrzy i się okaże. A dobra-no dużo dobrych! ;) Mała nazywa sie Klusia. Wybrane przeze mnie imie Kawka spotkało sie z dezaprobatą całej rodziny.Urażona ambicja kazała mi zakwestionować propozycje domowników takie jak: Pacynka, Nika, Pani Irena.zgniły kompromis osiągnelismy przy imieniu Klusia-chociaż w tej chwili jest to imię najmniej adekwatne do wyglądu delikwentki. Okazało się jednak ,ze Klusia jest zebrakiem zawodowym, przy obiedzie["ruskie" mojej produkcji,z posypką wędlinową ]stawała słupka, podawała łapę ,poszczekiwała,jeszcze chwila a powiedziałaby "proooszę"-ale zreflektowała się w porę -do Wigiliii jeszcze cały miesiąc. Z pewnościa wkrótce owo imię Klusia będzie odzwierciedlać wygląd włascicielki. Quote
kolejna kobietka Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 hihi no to same mile wiesci :loveu: widzialam tego slupka rowniez :) Quote
mimiś Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 tak sie ucieszyła jak rano zeszłam na dół!-był taniec wojenny ze wskakiwaniem i zeskakiwaniem na kanapę , biegi na trasie pokój-przedpokój -kuchnia, w końcu pad z łapami do góry -gdyby nie sterylka Klusia jest gotowa do adopcji na już! Wyczesałam ją dzisiaj- stała grzecznie i nadstawiała się :-o jeszcze tu,pod bródką ,a za uszami? no mówię ci ,za uszami! Quote
mimiś Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 (edited) własnie wróciłam z pracy i chciałam opisać jaka ta Klusia smieszna,jak ganiała rano za patykiem,jak się wreszcie rozkręciła ...ale weszłam na wątek Mimi i wszystko mi opadło jak przeczytałam o małym kudłaczku:-( moze jutro sie zbiorę..dzisiaj nie mam nastroju:-( ale jedno zdjęcie wkleję Edited November 26, 2012 by mimiś Quote
kolejna kobietka Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 (edited) doskonale ciebie rozumiem, mnie info o kudlaczku dobilo totalnie :-(:-(:-( Edited November 27, 2012 by kolejna kobietka Quote
malagos Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 kolejna kobietka napisał(a):doskonale ciebie rozumiem, mnie info o kudlaczku dobilo totalnie :-(:-(:-( jaki to watek?.......... Quote
kolejna kobietka Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 kudlaczek nie mial jeszcze watku, jest o nim napomkniete na ostatniej stronie watku Mimi, post 204, toyota juz nie zdazyla pomoc, a chciala, kilka dni wczesniej zwrocila uwage na to malenstwo, a gdzie byli pracownicy? :shake: http://www.dogomania.pl/forum/threads/234769-Mimi-sznaucerek-miniaturka-w-BDT-u-Sary2011/page9 Quote
mimiś Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 (edited) nie było mnie.wróciłam.a tak mnie wita Klusia: [/u a teraz mnie drap,o tu tu! [URL="http://up.programosy.pl/foto/dsc_0558.jpg"] Edited November 27, 2012 by mimiś Quote
mimiś Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 malagos napisał(a):jaki to watek?.......... Małgosiu,Toyota pokazywała chyba nawet tego kudłaczka na którymś wątku,a ja zawsze myślę,ze taki pies to szybko pójdzie..ten biedak nie zdązył.no niby wiemy,ze wszystkim pomóc nie sposób ale przykro Quote
malagos Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 A ja zapraszam do nas, oprócz Grosi ze wsi mam Milusię ze wsi: http://www.dogomania.pl/forum/threads/236419-Cudna-czarno-bia%C5%82a-sunia-nareszcie-z%C5%82apana! Quote
Recommended Posts