Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 153
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dostałam maila. Kumpel bezproblemowo dojechal do domku.
Troszke popiskuje, ale myślę że szybko sie zadomowi:)
Erka, ciesze sie że wspólnymi siłami udało sie pomóc super psiakowi.

Posted

beka napisał(a):
Kumpel w domu. Jego maniery pozostawiaja wiele do życzenia wiec zapadła decyzja o szkoleniu.
Kumpel idzie do szkoły.

Super, że nowi państwo chca go szkolić a nie oddać :p .
Ukłony dla nowych opiekunów Kumpla :loveu: .

• 1 month later...
  • 2 months later...
Posted

Razem z mężem zostaliśmy zaproszeni na urodzino-imieniny naszych wieloletnich przyjaciół. Przybyliśmy jako pierwsi goście. Jako jedni z ostatnich gości przybyła na miejsce Ania siostra Jacka (jubilata) razem z mężem, dzieckiem i psem.
Zgadnijcie co to był za pies???:cool3:
Zgadza się, to był Kumpel.

Kumpel jest śliczny, grzeczny, trochę wiercipienta ale ogólnie super pies.
Wobec dzieci rzeczywiście bardzo łagodny, co prawda 2-letni Patryk jest bardzo delikatnym dzieckiem i nawet jak głaszcze psa robi to niesamowicie delikatnie ale w pewnym momencie jedno z dzieci obecnych na imprezie złapało go za sierść (9-miesięczy brzdąc) ale Kumpel tylko odskoczył, nie przejawiając najmniejszych oznak odgryzienia się. Później już mama malucha pilnowała aby brzdąc nie mógł sięgnąć do psa.
Co więcej? Kumpel wykonuje komendę "siad" ale tylko i wyłącznie jak widzi że ma się coś w dłoni w nagrodę :evil_lol: , choćby miał to pójść i zakopać w ogródku to i tak usiądzie. Jedyne co nowym opiekunom trochę dokucza w zachowaniu Kumla to jego zapendy do stróżowania (zwłaszcza podczas ciszy nocnej)

Posted

Ale wyraźnie widać ze są zadowoleni że go wzięli.
Na imprezie zrobił prawdziwą furrorę bo trafiły się same osoby które lubią psy. Kumpel chodził dookoła stołu i każdy po kolei go głaskał a on z tego bardzo chętnie korzystał. Co jakiś czas robił wypady w wysoką trawę, coś tam chyba próbował upolować bo wykonywał zabawne skoki :evil_lol: , buszował, węszył, obszczekiwał z daleka traktor który pracował kilka kilometrów dalej oraz innych nie zawsze widocznych intruzów. Wracał sprawdzić czy jego państwo nigdzie nie wybyli i sprawdzał czy w ich namiocie wszystko w porządku. W nocy spał w przedsionku namiotu swojego państwa budząc ich co chwilę wchodząc i wychodząc a czasami szczekając. Ja nie słyszałam bo spaliśmy w innej części ogrodu.
Rano znów szalał w zaroślach i tarzał się w ziemi tak że miał na wieczór zapowiedzianą kąpiel :roll: Zakopywał żeberka w ogródku, najwpierw blisko ale jak kolega zaczął szukać gdzie on to zakopał to następne zanosił za dom. Co prawda kolega to jedyny wegetarianin w tym towarzystwie ale kto go wam wie? Kumpel wolał być ostrożny :evil_lol:

Posted

A wiecie że Kumpel ma w rodzinie weterynarza?
Żona Jacka (brat Ani) jest weterynarzem z wykształcenia. Co prawda nie pracuje w klinice tylko zdaje się że w jakiejś inspekcji ale co wet to wet no nie? :cool3:

• 2 weeks later...
Posted

Pewnie że tak.
Zważywszy na to jak wygląda i jak przedstawia się jego kondycja fizyczna wszystko wskazuje na to że jego spotkania z wetem będą głównie kontrolne i towarzyskie :lol:

Posted

Dostałam dziśc maila od p. Ani. Mam nadzieje że sie nie pogniewa że kawałek tej wiadomości zamieszczę na forum.
"A tak poza tym, to rozpiera go energia, uwielbia biegać na wolności. Gdy
się wybiega jest spokojny i miły, najchętniej idzie spać. Lecz jeśli się
nie wybiega, to jest rozkosznie koszmarny. Śmiejemy się z mężem, że na
drzwiach moglibyśmy umieścić tabliczkę następującej treści: "Wejście grozi
zalizaniem. Wchodzisz na własne ryzyko"

i pare zdjec bahatera watku..

Posted

kto szuka ten znajdzie :) ciesze się ze u Kumpla wszystko w porządku, śliczny z niego psiak no i jakby trochę mój przez to że być może jest ojcem mojej Bianeczki .
Sonata może jeśli masz kontakt z właścicielami Kumpla namów ich na galerie tatuśka albo niech tutaj wklejają jego zdjęcia i newsy od niego , bo my z Bianą strasznie ciekawe jesteśmy .

trochę są podobni :)