akteris Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Czy kumpel jest gdzieś ogłoszony? Beka a może plakaty zrobić? Ja chętnie porozwieszam w swojej okolicy, to piękny psiak i ma duże szanse... Quote
Gem Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Piękny psiak, rzeczywiście miks goldena :) Kumpel czeka na domek! Quote
erka Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Podnoszę pięknego i szalenie sympatycznego psiaka! Quote
beka Posted March 28, 2007 Author Posted March 28, 2007 On na tych zdjeciach wyglada na wiekszego niz jest w rzeczywistości. Zauważyłam że strasznie pinuje michy i dziś zwarczał moją onkę... Ośmielił się ma tyle że wywalił z legowiska moją terrierkąa ona mu ustąpiła .. Znalazłam kolejnego kleszcz, nad okiem ale chyba fiprex zaczął dziłać bo jakiś szuchy jest. Chciałam do wyjąć ale chyba za sierć złapałam (on się strasznie wierci i ciągle chce lizać i trudno mu łepetynke przytrzymać.) i pisnął ale ani zębów nie pokazał tylko brzusio do góry wywali i znów po rękach lizać zaczął. Kochany jest :) Quote
beka Posted March 29, 2007 Author Posted March 29, 2007 Jutro zrobię mu zdjęcia na tle prawdziwego goldena - do porównania wielkości ... Dzis Kumpelek równie grzeczny. Wyspał się w Ragi posłaniu (maja staucha nie wie co sie dzieje :() Rano na spacerku zrobił co do niego należało.. Aaa, Kumpel broni miski z jedzeniem. Zaczyna warczeć jak w pobliżu pojawia sie konkurencja. Pewnie musiał walczyć o jedzenie biedaczek .... Quote
erka Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 Kumpel, bardzo całuśny i przytulasty psiak szuka domku! Quote
beka Posted March 30, 2007 Author Posted March 30, 2007 Kumpelek to piesio zdecydowanie domowy. Sygnalizuje potrzeby, usiłuje wejść na łóżko, ładnie chodzi na smyczy. spedził 8 godzin w domu i nic..Czysto , nic nie zniszczył. Bardzo grzeczy. Troche zazdrosny o inne psy. Jak głaszczę którąś sunię to zaraz przybiega i wpycha łepeczek do głaskania:) Jak wyszłam do sklepu słyszałm ze chwile popiskiwał, ale jak wróciłam to grzecznie leżał na posłaniu (oczywiście Ragi..) W nocy (był na tarasie zaczerpnac powietrza przed snem) obszczekał pana z ochrony, który robił rundke wokół bloku. Jest czujny. Quote
beka Posted March 31, 2007 Author Posted March 31, 2007 Dziś postanowiłam go wykąpać. Dobrze że córka mi pomogła bo sama nie dałabym rady. Kumpel bał się , jak go polałam wądą to chciał wyjć z wanny. Ciężko było ale sie udało. Może nizbyt dokładnie bop na koniec położył się i nie chciał wstać:( Udało mi sie usunąć mu ten duży strup za uchem.. A teraz odpoczywamy na słonecznym tarasie. Quote
kasiaprodex Posted March 31, 2007 Posted March 31, 2007 ciotki to ja go do wyborczej. beka standardowo telefonik do ciebie napisze że to mix goldena - dobrze?;) Quote
mag.da Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 Kumpel już czyściutki i pachnący, w 100% gotowy do nowego domu! Quote
erka Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 Kumpel miał szansę na dom w Kielcach, ale niestety państwo w ostatniej chwili wycofali sie, ktoś znajomy przyniósł im szczeniaka. I Kumpel dalej czeka na dom! Czyściutki, pachnący, super przyjacielski piesek ! Quote
beka Posted April 3, 2007 Author Posted April 3, 2007 Nie wiem jak dogo pracuje ale zniknął mój post z wczoraj.:( Jest Pani zainteresowana Kumplem . Mieszka w okolicach Krakowa. Rozmawiamy :) Co do Kumpla to poczuł się już dostatecznie zadomowiony i znów walczył z moim psem. One sa rozdzielone (po dwóch stronach ogrodzenia) , w ciągu dnia Kumpel dodatkowo w kojcu. Wypuścilam go rzeby pobiegał. Morus był na sąsiednie działce. I niestety chłopcy sie ścieli... Kumpel powarkuje też na innych samców na spacerze. Suczki kocha wszystkie bez wyjątku. Quote
erka Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 Podnoszę Kumpla, może znajdzie sie ktoś chętny bliżej Warszawy? Quote
erka Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 Beka, co jesteś taka tajemnicza:razz: ? Zdradź w końcu jakies szczegóły, bo mnie ciekawość zeżre calkiem!:cool3: Quote
erka Posted April 9, 2007 Posted April 9, 2007 Beka, czy Kumpel już świętuje nowym domku?:loveu: Quote
beka Posted April 9, 2007 Author Posted April 9, 2007 Nowi Państwo Kumpla maja przyjechać po niego dzisiaj i mam nadzieje że przyjadą bo u mnie problemy... Tara ma cieczke i jak to Olek określił "zakochany Kumpel" uderza w zaloty.... W piatek zaszczepiłam go na wściekliznę. Rany ale z niego histeryk, narobiła krzyku że za lecznica było chyba słychać... Kumpel będzie mieszkal w Kamienicy w Lublinie, z 2letnim chłopcem. Państwo mieli przez osiem lat colaka wieć doświadczenie ze zwierzętami jest... Jak tylko wyjadą od Nas to zaraz napiszę. Prosze o kciukasy :) Quote
erka Posted April 9, 2007 Posted April 9, 2007 Trzymamy z całych sił, żeby wszystko sie udało!:thumbs: Quote
beka Posted April 9, 2007 Author Posted April 9, 2007 Udało się :) Kumpel pojechał do nowego domu. Rodzina bardzo miła, doświadczeni psiarze, bedzie mu dobrze. Jak tylko dostane zdjecia to wkleję. Dostałam 100 zł od nowych właścicieli Kumpla. Przeleje te pieniądze po 50 zł na AFN ogólny i AFN dla psów Kieleckich. Bardzo dziekujemy :) Dostałam jeszcze kaganiec skórzany i obroże ale zostawie u siebie bo pewnie wcześniej czy później pojawi sie jakis lokator ..... Prześle link do tego wątku p. Ani, może zechce sama napisać, lub ja będę przekazywac co u Kumpla słychać. Kumpelek bedzie jedynym zwierzaczkiem w domu. Quote
Recommended Posts