Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 772
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

solito no niestety nie mieliśmy podpowiedzi ponieważ osoba którą mi poleciłaś niestety nie odpisała mimo że była obecna na dogo :( no cóż chcieliśmy poradzić sobie sami i...nie wyszło...i Maja uciekła :( po ok 20 minutach zaganiania i wymyślania strategii przyszła do schroniska. Strachu było wiele. :(:(:( Maciek któremu uciekła miał doła do końca dnia :( całe szczęście że Maja wróciła.

Posted

poznalam dzis Maję, tak bojazliwego psa chyba nigdy nie widzialam :(
to byl jej pierwszy w zyciu spacer
stala w szeleczkach na sztywnych lapkach, strach ja paralizowal, spokojnie wyciagnelam do niej dlon, glaskalam, poddawala sie nie wykazujac cienia agresji
faktycznie, umaszczeniem przypomina wyzla, jest sliczna, drobna, potrzeba czasu, ale wierze ze uda sie przelamac w niej tej paskudny lęk

Posted

Więc jednak spacerek był?!:multi:
Hund, wiadomo było, że będzie ciężko! Ale liczy się efekt końcowy! Jest dobrze! A teraz powinno być już coraz lepiej!
Gratulacje!

Posted

no efekto koncowy nie był najlepszy bo uciekłą ale ja i tak cieszę się że była. Bardzo się bałą i myslę że byłoby lepiej gdyby wyszła na następny spacer z pieskiem ze swojego boksu, bedzie się czułą wtedy pewniej.

Posted

Hund napisał(a):
no efekto koncowy nie był najlepszy bo uciekłą ale ja i tak cieszę się że była. Bardzo się bałą i myslę że byłoby lepiej gdyby wyszła na następny spacer z pieskiem ze swojego boksu, bedzie się czułą wtedy pewniej.

O! Jest to jakieś rozwiązanie! Możecie tak właśnie spróbować!
I głaskanko było! Następnym razem na pewno będzie lepiej! Trzymam kciuki!

Posted

głaskanko było. smakołyki również ale niestety nie zwracała na nie uwagi. przywierała do ziemi i udawała że jej nie ma. strasznie szybko biło jej serduszko i widać żę bardzo się bała. trzęsła się i zsikała ze strachu :(:(:( biedna Maleńka.