Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 772
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Maja byŁa zaciekawiona zabawami z Ferdkiem ale nie skusiŁa się podejść i wziąść w nich udziaŁ. Ferdek natomiast byŁ zachwycony. Oba pieski pozwoliŁy sobie zrobić kotarki i doŁożyć sŁomy do bud.

• 2 weeks later...
Posted

Nareszcie udało mi się zabrać Majeczkę na kolejny spacerek :multi:
Bardzo się z tego cieszę i jestem z niej strasznie dumna. Już się mnie tak nie boi. O wiele szybciej poszło ubieranie szeleczek i Maja już się tak nie trzęsła ze strachu. pamiętam jak jej serce szybko waliło kiedy ostatnim razem wynosiłam ją na spacer.. teraz była dużo spokojniejsza. jeszcze daleko do normalnego spacerowania ale kolejne postępy są.
Na początku nie chciała chodzić , stała i oglądała się dookoła zdziwiona. Wykorzystałam to na zrobienie fotek :p Później troszkę pochodziłyśmy ale maja nie chciała zbytnio oddalać się od schroniska. pod koniec dołączył do nas Ferdek - współlokator Maji z kojca. maja od razu się rozruszała i poczuła pewniej. Oczywiście cały czas przyklejona do Ferdka. Na następne spacerki też postaram się ją brać z Ferdkiem. Tak mi się marzy żeby zamieszkały razem w jakimś wspólnym domku..

Posted

A może tak jak Warka nabierze pewnosci siebie i będzie mogła żyć sama ;) podwójne adopcje są takie rzadkie :( ale oczywiście trzymam za to ;)

Posted

jak tak patrzyłam na nią przyklejoną do boku Ferdka to wspominałam Misia i Warke. Myśle że Maja jest na dobrej drodze aby się oswoić tak samo jak Warka , tylko na początku będzie potrzebna pomoc Ferdka ;)

Posted

Chciałabym, ale Asię niedawno ugryzł nasz Krakers w twarz, miała zakładany 1 szew, 2 dni później ściągany bo zbierała się ropa, a wiesz że ja zawsze z dzieciakami bo nie mam ich z kim zostawić - muszę odczekać aż się jej to zagoi i czy nie bedzie miała oporów na wizytę w schr.