Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 772
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

w niedziele było oswajanie w boksie. Po pewnym czasie ciekawość wzieła góre nad strachem i Maja sama podeszła mnie obwąchać, nawet pozwoliła się pogłaskać :) Co prwda trwało to tylko chwilke ale bardzo sie cieszę z takich maleńkich sukcesów :)

• 2 weeks later...
Posted

Z Maja już lepiej :) podeszła do mnie kiedy byłam w jej boksie , boi się ręki ale już podchodzi ;) połozyłam na podłodze 2 pary szelek i zaczęłam ubierać jej kolegę Ferdka w jedne z nich, Maja podeszła powąchała drugie szelki wzięła do pyska i zaniosła je sobie przed budę ;) tam je położyła delikatnie i patrzyła na mnie co dalej ;)

Posted

Dalej stchórzyła i schowała się w budzie :) i tylko patrzyła nie poszła na spacer . Nie chcemy jej na siłę wynosić bo wtedy umiera ze strachu :( myślę że poczekamy aż będzie normalnie podchodzić i się zatrzymywac przy nas ;)

• 2 weeks later...
Posted

Dzięki Ferdkowi maja jest znacznie odważniejsza. wczoraj ferdek wypadł na wybiegł i prosto przybiegł do mnie żeby się przywitać maja za nim. trochę ją przystopowało jak Ferdek wskoczył mi w ramiona ale sama podeszła i patrzyła jak go głaszczę poczym udało mi się jej dotknąć niby to mimo chodem przy głaskaniu Ferdka odskoczyła ale później ponownie przyszła. Idziemy do przodu. Mamy całą zimę na oswajanie.

Posted

Gdyby tak udało się nam ja przez zimę oswoić na tyle że normalnie będzie można ubrać jej szelki ...no choćby prawie normalnie tak jak Marianowi na przykład to droga do domku bedzie krótka.

Posted

na Maję dobrze wpŁywa obecność Ferdka :) on się nie boi a ona robi się śmielsza za jego przykŁadem :) może kiedyś tak jak Ferdek wyliże nas po twarzy ....;)

Posted

Hund napisał(a):
Dzięki Ferdkowi maja jest znacznie odważniejsza. wczoraj ferdek wypadł na wybiegł i prosto przybiegł do mnie żeby się przywitać maja za nim. trochę ją przystopowało jak Ferdek wskoczył mi w ramiona ale sama podeszła i patrzyła jak go głaszczę poczym udało mi się jej dotknąć niby to mimo chodem przy głaskaniu Ferdka odskoczyła ale później ponownie przyszła. Idziemy do przodu. Mamy całą zimę na oswajanie.

No świetnie!:lol:
Widzę postępy!!!
Oby tak dalej! Z każdym tygodniem będzie lepiej!
Trzymam kciuki!!!