Isiak Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 Ciotki, widziałyście ten koszmar? :placz: http://www.dogomania.pl/forum/threads/235925-Zagłodzona-do-granic-możliwości-MONA-długowłosy-owczarek-niemiecki Quote
bela51 Posted November 22, 2012 Author Posted November 22, 2012 Niestety tak, widziałam... A przed nami znowu chwile niepokoju i nadziei. Jak tylko bede cos wiedziala o Onku, zaraz napisze. Quote
ewa1980o Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 (edited) mam nadzieję że dzis się chłopak pojawi i uda sie go zabrać w bezpieczne miejsce oglądałam ten film kilka razy i za każdym serce ściśnięte i łzy w oczach, co za niesprawiedliwość :placz: Edited November 22, 2012 by ewa1980o Quote
lika1771 Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 bela51 napisał(a):Ciagle nie ma ...:-(Kurcze zawsze podobnie jak jest pomoc to psa nie ma... Quote
anett Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 Belu a jest możliwość powiadomienia jeszcze jakiś osób z okolicy? z prośbą o zgłoszenie lub przetrzymania psa jak się pojawi? Quote
bela51 Posted November 23, 2012 Author Posted November 23, 2012 Pies odnalazł sie... w schronie. Prywatne sledztwo p. Łukasza wykazało ze został odłowiony jeden dzien przed nasza akcja !!!!! ( o ironio losu ). Dobra wiadomosc, to taka, ze ma sie dobrze, jest wykapany i wdrozony jest antybiotyk na stan zapalny skóry. Zła - to taka, ze jest zaczipowany i posiada jakiegos pozal sie Boze "własciciela", ktory jak na razie nie odbiera telefonu i nie ma adresu ( ! ). ONek nie zostanie mu wydany, nawet wtedy, gdyby sie zgłosił po niego. Takie mamy zapewnienie. Jestesmy umówieni na odbiór psa po kwarantannie - 30 listopada. Mam nadzieje, ze juz nic sie nie wydarzy, co mogloby pokrzyzowac te plany. Quote
bela51 Posted November 23, 2012 Author Posted November 23, 2012 anett napisał(a):schron w Bytomiu? Tak w Bytomiu. Quote
Martika&Aischa Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 No to nic innego nam nie pozostaje jak trzymać kciuki z całych sił i byle by do 30 listopada. Właścicielu wstydź się !!!!!!!!!!!!!!!! Quote
wolf122 Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 Pies odnalazł sie... w schronie. Prywatne sledztwo p. Łukasza wykazało ze został odłowiony jeden dzien przed nasza akcja !!!!! ( o ironio losu ). Dobra wiadomosc, to taka, ze ma sie dobrze, jest wykapany i wdrozony jest antybiotyk na stan zapalny skóry. Zła - to taka, ze jest zaczipowany i posiada jakiegos pozal sie Boze "własciciela", ktory jak na razie nie odbiera telefonu i nie ma adresu ( ! ). ONek nie zostanie mu wydany, nawet wtedy, gdyby sie zgłosił po niego. Takie mamy zapewnienie. Jestesmy umówieni na odbiór psa po kwarantannie - 30 listopada. Mam nadzieje, ze juz nic sie nie wydarzy, co mogloby pokrzyzowac te To "pocieszę" bela Cię tak-też kiedyś ze schronem byłem umówiony i pies nie przeżył,to raz.Drugie schron w Bytomiu też nie jest za grosz słowny o reszcie nie napiszę,bo nie chcę ale spokojny bym nie był,niestety .Chciałbym żeby tym razem nie sprawdził sie taki zły scenariusz:shake: Quote
ewa1980o Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 no to tylko 7 albo aż 7 dni może niech go ktos odwiedzi jak ma taka możliwosc żeby wiedzieli w schronie że ktoś sie nim interesuje Quote
dominikabankert Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 rzadko jestem na dogo ale ok 10 zl dam mu na dniowke bo wiecej nie dam rady prosze numer konta mysle ze szybko znajdzie dom sliczny jest MOZEBY ZROBIC BAZAR CEGIELKOWY PT. DAJ ONKOWI DNIOWKE MOZE UZBIERA SIE POKAZNA KWOTA I BEDZIE NA PRZYSZLY MIESIAC Quote
Carrie i Tequila Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 Też nie słyszałam dobrych opinii o schronie w Bytomiu. Mają chyba najwyższą "śmiertelność" psów w całym regionie. To o czymś świadczy Ruda Śląska 300-360 psów, Chorzów 450-600 psów, Zabrze 300 psów......Bytom 100 - 150 psów, mimo że miasta o podobnej wielkości... Dlatego bardzo mocno trzymam kciuki za ONka. Musi biedak wytrzymać do 30. Potem będzie juz tylko lepiej - Zaczynamy odliczanie: 7...... Quote
Dyo Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 O rety! Przynajmniej wiadomo gdzie chłopak jest. Nie wiedziałam, że aż TAK fatalnie z tymi schronami... :( . Quote
DONnka Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 A ja mimo wszystko staram się być dobrej myśli :) Najważniejsze, że się znalazł i wiemy, gdzie jest Otrzymał pierwszą pomoc (kąpiel, antybiotyk) i nie jest głodny W czasie kwarantanny przebywa sam w pomieszczeniu, więc nie ma ryzyka, że popadnie w konflikt z innym psem. Za 7 dni będzie można go zabrać Byłyśmy z bela51 w schronie, umówiłyśmy termin odbioru psa Uzyskałyśmy zapewnienie, że nie wydadzą go nikomu innemu nawet jeśli zgłosi się właściciel z chipa I wcale nie tylko dlatego, że o to prosiłyśmy, ale dlatego, że w tym konkretnym przypadku nie jest to niezgodne z przepisami. Wiem, że zawsze istnieje ryzyko, że coś pójdzie nie tak :roll: Staram się jednak o tym nie myśleć, po prostu odliczam dni... Quote
Maruda666 Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 Dobrze że się znalazł. Na pewno lepiej mu tam, niż na ulicy. Quote
Cantadorra Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 Dobrze, że wiadomo gdzie jest. Zobaczymy, jak to wyjdzie ze schronem. Jestem dobrej myśli i trzymam kciuki, oby schron okazał się słowny. Quote
bahlsa Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 Jeżeli będzie już w hoteliku również dorzucę kilka złotówek. Dopiszcie mnie do osób deklarujących, bardzo proszę. Sprawdziłam pierwszą stronę - ma opłaconych 13 dniówek w miesiącu. To ja dokładam 2 dniówki miesięcznie (20 zł stałej) Quote
DONnka Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 [quote name='bahlsa']Jeżeli będzie już w hoteliku również dorzucę kilka złotówek. Dopiszcie mnie do osób deklarujących, bardzo proszę. Sprawdziłam pierwszą stronę - ma opłaconych 13 dniówek w miesiącu. To ja dokładam 2 dniówki miesięcznie (20 zł stałej) Wielkie dzięki bahlsa :multi: Bela51 dopisze jak tylko tu zajrzy :) Quote
bela51 Posted November 24, 2012 Author Posted November 24, 2012 [quote name='DONnka']Wielkie dzięki bahlsa :multi: Bela51 dopisze jak tylko tu zajrzy :) Dziekuje bahlsa oraz dominikabankert. Konto bede rozsyłac jak pies bedzie w hotelu. I błagam Was, nie dołujcie juz mnie tymi czarnymi scenariuszami, bo ja nie spie juz trzecia noc przez tego Onka.:-( Quote
Recommended Posts