Jump to content
Dogomania

Samotny, głodny ONek na ulicach miasta.Bruno juz w swoim domu !!!

Recommended Posts

• Replies 497
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

mam nadzieję że dzis się chłopak pojawi i uda sie go zabrać w bezpieczne miejsce oglądałam ten film kilka razy i za każdym serce ściśnięte i łzy w oczach, co za niesprawiedliwość :placz:

Edited by ewa1980o
Posted

Pies odnalazł sie... w schronie.
Prywatne sledztwo p. Łukasza wykazało ze został odłowiony jeden dzien przed nasza akcja !!!!! ( o ironio losu ).
Dobra wiadomosc, to taka, ze ma sie dobrze, jest wykapany i wdrozony jest antybiotyk na stan zapalny skóry.
Zła - to taka, ze jest zaczipowany i posiada jakiegos pozal sie Boze "własciciela", ktory jak na razie nie odbiera telefonu i nie ma adresu ( ! ).
ONek nie zostanie mu wydany, nawet wtedy, gdyby sie zgłosił po niego. Takie mamy zapewnienie.
Jestesmy umówieni na odbiór psa po kwarantannie - 30 listopada. Mam nadzieje, ze juz nic sie nie wydarzy, co mogloby pokrzyzowac te plany.

Posted

Pies odnalazł sie... w schronie.
Prywatne sledztwo p. Łukasza wykazało ze został odłowiony jeden dzien przed nasza akcja !!!!! ( o ironio losu ).
Dobra wiadomosc, to taka, ze ma sie dobrze, jest wykapany i wdrozony jest antybiotyk na stan zapalny skóry.
Zła - to taka, ze jest zaczipowany i posiada jakiegos pozal sie Boze "własciciela", ktory jak na razie nie odbiera telefonu i nie ma adresu ( ! ).
ONek nie zostanie mu wydany, nawet wtedy, gdyby sie zgłosił po niego. Takie mamy zapewnienie.
Jestesmy umówieni na odbiór psa po kwarantannie - 30 listopada. Mam nadzieje, ze juz nic sie nie wydarzy, co mogloby pokrzyzowac te

To "pocieszę" bela Cię tak-też kiedyś ze schronem byłem umówiony i pies nie przeżył,to raz.Drugie schron w Bytomiu też nie jest za grosz słowny o reszcie nie napiszę,bo nie chcę ale spokojny bym nie był,niestety .Chciałbym żeby tym razem nie sprawdził sie taki zły scenariusz:shake:

Posted

rzadko jestem na dogo ale ok 10 zl dam mu na dniowke bo wiecej nie dam rady prosze numer konta mysle ze szybko znajdzie dom sliczny jest MOZEBY ZROBIC BAZAR CEGIELKOWY PT. DAJ ONKOWI DNIOWKE MOZE UZBIERA SIE POKAZNA KWOTA I BEDZIE NA PRZYSZLY MIESIAC

Posted

Też nie słyszałam dobrych opinii o schronie w Bytomiu. Mają chyba najwyższą "śmiertelność" psów w całym regionie. To o czymś świadczy Ruda Śląska 300-360 psów, Chorzów 450-600 psów, Zabrze 300 psów......Bytom 100 - 150 psów, mimo że miasta o podobnej wielkości...
Dlatego bardzo mocno trzymam kciuki za ONka. Musi biedak wytrzymać do 30. Potem będzie juz tylko lepiej - Zaczynamy odliczanie:
7......

Posted

A ja mimo wszystko staram się być dobrej myśli :)
Najważniejsze, że się znalazł i wiemy, gdzie jest
Otrzymał pierwszą pomoc (kąpiel, antybiotyk) i nie jest głodny
W czasie kwarantanny przebywa sam w pomieszczeniu, więc nie ma ryzyka, że popadnie w konflikt z innym psem.
Za 7 dni będzie można go zabrać
Byłyśmy z bela51 w schronie, umówiłyśmy termin odbioru psa
Uzyskałyśmy zapewnienie, że nie wydadzą go nikomu innemu nawet jeśli zgłosi się właściciel z chipa
I wcale nie tylko dlatego, że o to prosiłyśmy, ale dlatego, że w tym konkretnym przypadku nie jest to niezgodne z przepisami.
Wiem, że zawsze istnieje ryzyko, że coś pójdzie nie tak :roll:
Staram się jednak o tym nie myśleć, po prostu odliczam dni...

Posted

Jeżeli będzie już w hoteliku również dorzucę kilka złotówek.
Dopiszcie mnie do osób deklarujących, bardzo proszę.
Sprawdziłam pierwszą stronę - ma opłaconych 13 dniówek w miesiącu.
To ja dokładam 2 dniówki miesięcznie (20 zł stałej)

Posted

[quote name='bahlsa']Jeżeli będzie już w hoteliku również dorzucę kilka złotówek.
Dopiszcie mnie do osób deklarujących, bardzo proszę.
Sprawdziłam pierwszą stronę - ma opłaconych 13 dniówek w miesiącu.
To ja dokładam 2 dniówki miesięcznie (20 zł stałej)

Wielkie dzięki bahlsa :multi:
Bela51 dopisze jak tylko tu zajrzy :)

Posted

[quote name='DONnka']Wielkie dzięki bahlsa :multi:
Bela51 dopisze jak tylko tu zajrzy :)
Dziekuje bahlsa oraz dominikabankert. Konto bede rozsyłac jak pies bedzie w hotelu.
I błagam Was, nie dołujcie juz mnie tymi czarnymi scenariuszami, bo ja nie spie juz trzecia noc przez tego Onka.:-(