Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 317
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moriaaa, dobry tekst Halbiny, kilka dobrych zdjec i dam wyrozniona aukcje allegro. Bedzie kilka tysiecy wejsc na aukcje. Pies na pewno znajdzie dom.
Mamy mozliwosci sprawdzenia domow praktycznie w kazdym zakatku Polski.

Posted

Wiem, wiem:) Ja jestem przekonana że psiak bardzo szybko znajdzie dom, ale najpierw musimy go mieć "pod skrzydełkami"...on teraz w każdej chwili może zniknąć:( No i nie znamy go właściwie...

Posted

Bywają na tym świecie zwierzęta – bohaterowie, zwierzęta, którym stawia się pomniki, zwierząta, które przechodzą do legendy.
Takim psem była suczka colie znana wszystkim albo z książki, albo z filmowych adaptacji – Lassie.
Takim psem jest on – niesamowicie, oryginalnie umaszczony kollak, który od dwóch lat żyje w ruinach fabryki w centrum Łodzi. Większość część dnia spędza, leżąc na przestanku autobusowym.. .jakby czekał na swego pana... już dwa lata czeka...
Pies jest jeszcze młody, ma najwyżej cztery lata, a ponad połowę swego życia spędził w ten sposób.
Nigdy nie dowiemy się, dlaczego wybrał to miejsce, ale jego zachowanie dowodzi wielkiej, przysłowiowej wręcz psiej wierności i oddania.

Ale to jego nie jedyna zaleta. Ten pies bardzo pragnie kontaktu z człowiekiem. Jest naprawdę kontaktowy i garnie się do tego, kto okaże mu odrobinę współczucia i czułości.
Ten pies, nie mający nawet imienia, zasłużył to, by znaleźć mu dom. Zasłużył na to, by mieć swojego człowieka.
Znajdźmy mu dom, zanim zginie w centrum aglomeracji miejskiej, przejdzie do legendy i ktoś pomyśli o tym, że taką postawą zasłużył na upamiętnienie w postaci pomnika!

Posted

iwop napisał(a):
Koniecznie trzeba mu znaleźć dom:placz: Jest przeciez bardzo młody... Tyle szczęsliwych lat przed nim. Może na razie jakis tymczas?:placz:

Oj tymczas byłby najlepszy....tylko gdzie???:roll:

Posted

no własnie:placz: z tym jest najtrudniej! Moze w allegro napisać - chociaz tymczas? Do mnie tak zadzwoniła pani z DT dla mojej suczki - jest w trakcie sprawdzania. Ja mieszkam w "dziurze' w łodzi i okolicach moze bedzie łatwiej....:-(

Posted

iwop napisał(a):
no własnie:placz: z tym jest najtrudniej! Moze w allegro napisać - chociaz tymczas? Do mnie tak zadzwoniła pani z DT dla mojej suczki - jest w trakcie sprawdzania. Ja mieszkam w "dziurze' w łodzi i okolicach moze bedzie łatwiej....:-(

Nie wiem czy taki tymczas to dobry pomysł..psiak od dwóch lat żyje sam...to musiałaby być doświadczona osoba...no nie wiem..co Wy na to dziewczyny???

Posted

iwop napisał(a):
ale zanim trafiłby do prawdziwego domu to zostałby troche "zresocjalizowany"... Ja tak brałam juz nieraz psy i z dobrym skutkiem:lol:

I dlatego chcę go do hotelu...albo jak cud się zdarzy to na doświadczony tymczas...ale tylko taki tymczas..nie będę psu wody z mózgu robić (patrz Szarotka) i jak się nie spodoba, albo będzie sprawiał problemy, przekładać go z domu do domu...

A co do imienia...dla mnie to jest prawdziwy Czarny Książe ;)

Posted

sama jestem w trakcie koszmaru z tymczasem:angryy: To musi byc taki, prawdziwy sprawdzony tymczas bo inaczej to bedzie gorzej niz jakby dalej siediał w tych ruinACH:placz:

Posted

Rzadko bywam w Łodzi, więc nie znam osobiście psiaka.
Ale z chęcią bym jakoś pomogła. Niestety finansowo narazie nie mogę, ale ewentualnie samochód jak by znalazł się domek między Łodzią a Wałbrzychem.
Śliczna mordka i taka mądra (czeka na pewno na człowieka). Nie wiem, ale chyba niedoczytałam. Czy to jest sunia??

Potrzebny jest natychmiast tymczas.

Posted

Niewiasta_21 napisał(a):
Kurcze,trzeba zebrac troche kasy i pomóc temu psu. Moze napisac w tytule ze zbieramy kase na hotel?

Zrobione.
Psiak już jutro mógłby być w hotelu...pomóżmy!!!

Posted

iwop napisał(a):
sama jestem w trakcie koszmaru z tymczasem:angryy: To musi byc taki, prawdziwy sprawdzony tymczas bo inaczej to bedzie gorzej niz jakby dalej siediał w tych ruinACH:placz:

Dokładnie.

Bardzo prosimy o wsparcie finansowe..jeśli będę miała choć cień szansy na pomoc, jutro zabieram psiaka do hotelu..PROSZĘ!!!:placz:

Posted

Wydaje mi sie, ze w przypadku Prince lepszy bedzie hotelik.

Jesli pies jest taki spokojny i dal sie poglaskac obcej w sumie osobie, to na pewno socjalizacja nie bedzie trudna. I pewnie w ciagu 2-3 miesiecy max udaloby sie znalezc mu prawdziwy dom. To bylby koszt max 1000 zl na 3 miesiace.

Posted

To co,zbieramy pieniądze dla psiaka na hotel? Proponuję wpłacać na konto fundacji Niechciane i Zapomniane z dopiskiem na hotel dla collie(ćzarny książe ładnie ale długo brzmi).Wpłacam pierwsza,na dobry początek 50 zł.
Dziewczyny,proszę,deklarujcie się z wpłatami to Kaja zaraz go zabierze z tej ulicy!Każda złotówka się przyda!