sonia1974 Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 Poproszę numer konta ,prześle obiecany grosz Quote
toyota Posted January 11, 2013 Author Posted January 11, 2013 sonia1974 napisał(a):Poproszę numer konta ,prześle obiecany grosz Soniu1974, na razie nie będę zbierała żadnych pieniędzy, bo w taką pogodę nie ma sensu robić psom zabiegów fryzjerskich, bo mogłyby się rozchorować. Do tematu powrócimy wiosną. Poker napisał(a):co sie dzieje z psem ? Jeśli chodzi o Marleya, to dostał kilkakrotnie antybiotyk i rana się nie goi. Dosłownie dzisiaj rozmawiałam na ten temat z wetem schroniskowym i wet jest zdania, że jest to pęknięty nowotwór. Należałoby to wyciąć, ale pies po operacji nie może wrócić do brudnego boksu, poza tym z kołnierzem nie zmieści się do budy. Jest tylko kilka izolatek, które są wiecznie zajęte. Gdyby Marley znalazł dom, mógłby być zoperowany na koszt schroniska, ale po operacji musiałby jechać prosto do domu. Quote
sonia1974 Posted January 12, 2013 Posted January 12, 2013 Więc na wiosnę proszę zapukać do mnie . Quote
toyota Posted February 22, 2013 Author Posted February 22, 2013 Już dawno temu miałam zamieścić :oops:: [IMG]http://img843.imageshack.us/img843/1460/95671118.jpg[/IMG] Quote
toyota Posted March 11, 2013 Author Posted March 11, 2013 Marley został uśpiony, dowiedziałam się wczoraj. Rana pomimo antybiotyków nie goiła się i dlatego podjęli taką decyzję. Wet uważał, że to była rana nowotworowa. Przykro mi :(. Quote
toyota Posted March 11, 2013 Author Posted March 11, 2013 toyota napisał(a): Jeśli chodzi o Marleya, to dostał kilkakrotnie antybiotyk i rana się nie goi. Dosłownie dzisiaj rozmawiałam na ten temat z wetem schroniskowym i wet jest zdania, że jest to pęknięty nowotwór. Należałoby to wyciąć, ale pies po operacji nie może wrócić do brudnego boksu, poza tym z kołnierzem nie zmieści się do budy. Jest tylko kilka izolatek, które są wiecznie zajęte. Gdyby Marley znalazł dom, mógłby być zoperowany na koszt schroniska, ale po operacji musiałby jechać prosto do domu. W styczniu sugerowali mi, żebym znalazła dom dla Marleya, nie sądziłam, że tak to się skończy :placz:. Quote
kolejna kobietka Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 a mi w ogromnie tych wszystkich watkow i postow zupelnie umknela ta informacja, myslalam, ze z Marleyem w miare dobrze, zostal obciety wiec cialku troche ulzylo, ze ta rana bedzie sie lepiej goila bez tych klakow, a po twoim wczorajszym telefonie nie moge sie z tym teraz pogodzic.. tez nie sadzilam, ze tak to sie skonczy, zeby chociaz cos ci powiedzieli, uprzedzili, ze podejma taka radykalna decyzje, moze udaloby sie nam mu pomoc... jak dla mnie najzwyczajniej Marleya zabili :shake: Quote
wilczy zew Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 Lepiej było go uśpić niż miałby dalej cierpieć z tą raną. Quote
toyota Posted April 20, 2013 Author Posted April 20, 2013 (edited) Akcja strzyżenia psów schroniskowych została wznowiona :). Oto pierwsza psinka w tym roku w salonie fryzjerskim: Efekty strzyżenia i kąpieli można zobaczyć na wątku: http://www.dogomania.pl/forum/threads/242540-Mix-collie-z-jamnikiem-musiałam-odwieźć-ją-do-schroniska-POMOCY-(?p=20759162#post20759162 Edited April 20, 2013 by toyota Quote
kolejna kobietka Posted April 21, 2013 Posted April 21, 2013 Ogromnie się cieszę, niuńki odżyją po takim strzyżeniu, tylko ta odwózka z powrotem do schronu koszmarna, nie chcę nawet myśleć co taki pies czuje :bigcry: Quote
wilczy zew Posted April 21, 2013 Posted April 21, 2013 Świetna jest ta akcja strzyżenia psów,to duża ulga jak pozbywają się tych filców i dredów. Quote
toyota Posted May 1, 2013 Author Posted May 1, 2013 Akcja strzyżenia jest z inicjatywy prywatnej i jest możliwa dzięki dobremu sercu fryzjerki-p. Grażyny, która robi to bezpłatnie. Takich psów jest w schronisku sporo i bardzo bym chciała pomóc p. Grażynie finansowo i móc bez skrępowania przywieźć jej jeszcze więcej psów. Aby uczciwie zbierać pieniądze na ten cel, poprosiłam o użyczenie konta przez Stowarzyszenie 4 Dogs działające przy Vivie. Środki będą przeznaczone na zakupy szamponów, ostrzy itp. Tymczasem w zeszłym tygodniu p. Grażyna obicięła i wykąpała 2 kolejne bidaki: http://www.dogomania.pl/forum/threads/242864-Młoda-westiczka-bez-sterylki-w-schronisku http://www.dogomania.pl/forum/threads/242889-Koszmarnie-zniedbany-psiak-o-cudnym-chrakterze-czeka-na-pomoc-! Quote
kolejna kobietka Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 Asiu chyba warto zmienic tytul na odnosnie tej akcji, tak jak bylo wczesniej? Quote
kolejna kobietka Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 Wsparcie bardzo potrzebne, wiec chociaz podniose. Quote
Recommended Posts