batic Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Witam mam w domu 2 psy oraz suczkę. Co mam zrobić kiedy mój 8 letni pinczer nie toleruje psa którego ostatnio adoptowaliśmy? Już od kilku miesięcy muszę je trzymać w osobnych pokojach oaz wyprowadzać na zmianę na spacer. Nie ma możliwości żeby się do siebie przekonały,nie ukrywam że jest to trochę uciążliwe Quote
Beatrx Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 kastracja obu samców. po drugie zapoznanie ich na neutralnym gruncie, wspólny powrót do domu. oddzielne miski, oddzielne posłania daleko od siebie, żadne zabawki nie mogą się walać po podłodze, bo to może zaostrzyć konflikt. a co konkretnie robi starszy pies? jak na to reaguje ten, którego przygarnęliście? Quote
smyczek Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 trzeba było pomyślec o tym wcześniej, że już istniejący pies w domu może nie zaakceptować kolejnego domownika tym bardziej jak to tez jest dorosły pies Quote
Pysia Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Jeżeli z jednej strony jest nietolerancja, to da sie to naprawić. Poszukajcie pomocy u kumatego szkoleniowca z okolicy. I zaproscie go do domu bo musi zobaczyc zachowania i pokazać Wam jak nauczyć psy ze sobą żyć. A da się naprawdę ;) Quote
Recommended Posts