Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam.
Byłam w zeszłym tyg u weta i powiedział mi, że pies będzie miał problemy z sercem. Nie wiem jak mam to rozumieć. Powiedział, że trzeba zaprzestać podawania mu ludzkiego jedzenia (ja nie daję dla mnie to jest karygodne i po prostu niedopuszczalne, ale tak - dostaje i jest to problem, od kilku lat codziennie tłumaczę, straszę, zakazuję, zabieram psa - to nic nie daje, osoba kłamie, że nic mu nie daje) ale powiedział, że i tak prędzej czy później pies zachoruje

Więc tak, jak mam to rozumieć? Bo to, że przysłuchał się jego serduszku i coś tam usłyszał to znak, że chyba nie jest zdrowe? Więc mam leczyć czy nie? A jeśli nie to kiedy zacząć?

Posted

no to ma szmery sercowe czy ich nie ma?wetowi chodziło pewnie o to że karmiac jedzeniem dla ludzi ktore jest słone(czyli dużo sodu)fundujemy psu nadciśnienie.jeśli jest serce zdrowe i szmerów nie ma to chyba nie leczyć?

• 2 weeks later...
Posted

gryf80 napisał(a):
no to ma szmery sercowe czy ich nie ma?wetowi chodziło pewnie o to że karmiac jedzeniem dla ludzi ktore jest słone(czyli dużo sodu)fundujemy psu nadciśnienie.jeśli jest serce zdrowe i szmerów nie ma to chyba nie leczyć?

Nie wiem

Wziął psa na stół, posłuchał stetoskopem i spytał - pies na coś choruje?
Ja mówię, że nie
A on to zaraz powiem o co chodzi.
Po zrobieniu mu zastrzyków powiedział, że pies ma coś z lewą komorą i tyle. I że jak nadal będzie dostawał jedzenie to będzie musiał codziennie dostawać tabletki na serce. A jeśli nie będzie to można ten proces odciągnąć jeszcze na kilka lat, ale to i tak kwestia czasu, że będzie miał niewydolność lewej komory.

No to chyba skądś wysnuł taki wniosek.

Szkoda, że nikt tutaj nie odpowiedział bo dużo tu osób co się znają i pewnie mogliby pomóc :(