Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Więc, zacznę od tego, że Denis jest idealnym psiakiem. Musiał wcześniej mieszkać w jakimś dobrym domu... albo nie za dobrym skoro trafił do schroniska....:shake: Ma mnóstwo energii, ale to można zobaczyć dopiero na wybiegu - psiak w ogóle nie ciągnie na smyczy. :lol: Inne psy ignoruje - jak Logo :eviltong: Za to uwielbia zabawki... jak się w jakąś wgryzie nie chce puścić:diabloti:, uwielbia się przeciągać... ale biegać za nimi też! :p Jest psim ideałem! :]

tutaj jego opis:

Denis to około 4 letni pies, średniej wielkości(50cm w kłębie, 17kg). Jest energiczny, lecz zarówno bardzo grzeczny. Nie ciągnie na smyczy, a gdy zobaczy jedzenie nie skacze na osobę, która je trzyma tylko grzecznie siada i czeka aż dostanie przysmak. Jest również bardzo cierpliwy – pozwala się czesać, można mu dotykać łap czy też zaglądać do pyska. Psiak jest przyjaźnie nastawiony w stosunku do innych czworonogów i ludzi. Uwielbia ganiać za zabawkami. Denis może mieszkać w każdym domu, raczej nie nadaje się do pilnowania.

Kontakt:
660376112 lub email kam.cza093@wp.pl

a tutaj zdjęcia:

Edited by kamil19201
Posted

Kamil, wczoraj 2 godziny przeszywałam płaszczyk dla Denisa, zrobiłam nowe ściągacze, listwy, wszystko stebnowałam, przyszyłam nowe rzepy, dziś wyprałam, wygląda jak nowy, ale w praniu mnie oświeciło, że to płaszczyk szyty tylko dla suczki, niestety Denis nie miałby jak w nim siusiać...

Przykro mi!

Niestety Denis nadal więc jest bez ubranka, a sunia wielkości Denisa może dostać fajny płaszczyk, bo wygląda całkiem nieźle teraz

Posted

Pani dzisiaj niestety nie przyjechała :shake: ale co z pozytywów.... na spacerku Denis jak zwykle się świetnie sprawuje;d doskonale wykonuje komendę "siad", którą już wcześniej potrafił :multi: a na spacerku jak zwykle spokojny ;) Na wybiegu nie udało mi się dziś go puścić, ale za to poćwiczyliśmy dzisiaj agility ii... bardzo pojętny z niego uczeń! :lol: niestety zdjęć z agility nie ma, ale tutaj kilka ze spacerku:

jak się wgryzie to nigdy nie chce puścić.... :diabloti:

I przeciąganie patyka z Shirą :p

• 2 weeks later...
Posted

więc tak, Denis poszedł do domu. Zaadoptowała ją młoda kobieta, która właśnie się wyprowadziła od rodziców (chyba mieszka z mężem). Denis będzie mieszkał w małym mieszkaniu, ale Pani bardzo lubi dłuugie spacery a stwierdziła że samotne spacery są nudne i Denis ma być jej kompanem do spacerów :)