Nanashi Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 Witajcie, chciałabym przedstawić Wam Rocky'ego. Trafił do schroniska Ciapkowo w Gdyni po śmierci swojego pana i na nowego właściciela czeka już 3 lata. Wyprowadzałam go, a od 17.11.2012r. wzięłam go do siebie na Dom Tymczasowy, by mógł odetchnąć od schroniskowej rzeczywistości i mam nadzieję, że znajdzie swojego własnego człowieka, który znów go pokocha. Kim jest Rocky? To pan w kwiecie wieku - ma około 8 lat. W kłębię ma jakieś 50 cm. Gęste futro w rudawej barwie, pysk collie i te mądre oczy, które patrzą na człowieka z nadzieją, że teraz będzie już tylko lepiej. Aktualnie jest wychudzony, ale powoli zaczyna nabierać masy. Jaki jest? Pierwsze słowo jakie się nasuwa się na myśl to - spokojny. Potrafi chodzić na smyczy, mimo długiego pobytu w schronisku wzorowo zachowuje czystość w domu. Nie boi się zostawać sam i nie hałasuje podczas nieobecności człowieka - śpi. Ogólnie należy cichych psów. Komendę "siad" opanował do perfekcji, wie, gdzie jest jego legowisko i tam też głownie przebywa. Do spacerów nie trzeba go namawiać, lubi spokojne wędrówki i wyjście na dwór nie jest uciążliwe - potrafi zachować się wśród ludzi. Posiadam w domu ptaki, które dla Rocky'ego nie są w ogóle atrakcyjne, nie wiem jaki ma stosunek do kotów, ale w niedługim czasie to sprawdzę. Jedyny problem jaki w nim widzę to stosunek do innych samców, ale po korekcie się uspokaja i można łatwo nad nim zapanować (nie wyrywa się, ani nie szarpie do psów). Z moją suczką nie ma żadnych problemów. Jazdę samochodem znosi bez problemów. Nie jest uciążliwym domownikiem. Podsumowując: Imię: Rocky Rasa: Mieszaniec Wiek: około 8 lat Kastracja: TAK (w 2010 roku) Stosunek do psów: suki toleruje, samców nie bardzo W sprawie adopcji należy pisać na: sasi.hime@gmail.com Tel: 505 528 471 Może najbliższe święta spędzi już z własną Rodziną? Quote
Ana :) Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 Cudowny jest :loveu: fajnie, że wzięłaś go na DT :) mam nadzieje, że szybko znajdzie domek. Będę śledziła chłopczyka i trzymała mocno kciuki ! :cool3: Quote
Sonka95 Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 słodziak na pewno znajdzie dobry dom :loveu: Quote
Nanashi Posted November 20, 2012 Author Posted November 20, 2012 Kolejne dni z Rockym. Na razie brak zainteresowań, ale to dopiero początek poszukiwania mu domu. Co więcej można o nim napisać: - stracił dzisiaj schroniskowy zapach, zaczyna od zera - był u fryzjera i zabiegi pielęgnacyjne znosi śpiewająco; - nie przejawia agresji przy jedzeniu; - nie narzuca się w ogóle; - gdy pozna jakiegoś samca, to jest dobrze (dzisiaj zapraszał do zabawy owczarka szwajcarskiego); Proszę, znajdźmy mu kochający dom! Quote
Recommended Posts