Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kajetanie, ja to wszystko wiem, ale skoro Gonia tak stwierdziła, to widocznie coś w tym jest. Poza tym nie wyobrażam sobie huskiego jako psa do pilnowania, a takim miał być właśnie w domu, który się wtedy zgłosił.

• Replies 383
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

MonikaP napisał(a):
Kajetanie, ja to wszystko wiem, ale skoro Gonia tak stwierdziła, to widocznie coś w tym jest. Poza tym nie wyobrażam sobie huskiego jako psa do pilnowania, a takim miał być właśnie w domu, który się wtedy zgłosił.

Nie mówiąc o tym,że Sułtan to pies, który chce być z ludźmi. On powinien mieć dostęp do ogrodu, żeby mógł sobie pochodzić i się rozruszać, ale moim zdaniem na pewno nie powinien być trzymany w kojcu..
A moje koty też wychodzą.

Posted

Jezu wiedziałem. Ale decyzję o poście podjąłem świadomie i znając konsekwencje. Jak sie nie odezwiesz za 15 min. to będę wiedział że się obraziłaś.:diabloti: Ale to niemożliwe.:evil_lol:

Posted

Donvitow napisał(a):
Jezu wiedziałem. Ale decyzję o poście podjąłem świadomie i znając konsekwencje. Jak sie nie odezwiesz za 15 min. to będę wiedział że się obraziłaś.:diabloti: Ale to niemożliwe.:evil_lol:

No odzywam się, odzywam. Psy Śniegu to psy ganiające w zaprzęgu. Sułtan to pies towarzyszący, którego zachowanie wyraźnie wskazuje na to, że mieszkał w domu u boku swojego pana, a nie w kojcu.

A teraz idę zobaczyć, co porabiają mitochondria :p .

Posted

Donvitow napisał(a):
Ja przepraszam że się wcinam nie po lini. Ale wy mieszkacie w mieście a ja na wsi. Moje koty chodzą luzem po, lesie a poznańska kociara jak chciałem kota dla znajomej zdyskwalifikowła ją bo...... A moim zdaniem kot z dostępem do pola i lasu jest kotem a nie maskotką.
Nie znam się na tej rasie. Mam Boksie/ tylko do domu/ ale oglądałem filmy dla dzieci z alaski i one zawsze mieszkały na dworze. Oglądałem film o Amundsenie. Czy te psy Spiące w śniegu to nie to. Jeśli jest dobry dom z kojcem i budą to to dom dla psa nomen omen nazwa syberian -Husky.
A teraz idę się powiesić. Spaliłem wszyskie mosty. Ale Monika i gonia pamiętajcie zanim wydacie polecenie eutanazji ja trzymam wszystkie końce sprawy Tonia.:diabloti:

:diabloti: pomogłabym dziewczynom za tego twojego kota. No chyba, że nauczyłeś go odróżniać zwykłe myszki od gatunków chronionych czy zagrożonych i tych ostatnich nie tyka. ( o ptaszkach, szczególnie w porze lęgowej nie wspominam :mad: ). Ale dalej dobrze kombinujesz ;) to ci odpuszcze.
Filmy filmami, rasa zapomniała o Syberii czy Alasce, ale choćbyśmy nie wiem jak sobie wmawiali, że lepiej mu będzie przy piecu, nic z tego. Rozumiem obawy dziewczyn ( nie wcinam się - same zadecydują ).
Ja wiem tylko, że moje mimo, że blokowe, życie spędzają na balkonie (wiosna, jesień,zima), w najchłodnieszym miejscu w mieszkaniu (lato) a nocami odżywają nad wodą w plenerze. A próby zabrania z balkonu przy 20* mrozie to obraza majestatu i nieszczęście niewypowiedziane.
Że urazy będą się odzywać to jest pewne, ale nikt przy zdrowych zmysłach nie pozwoli mu leżeć w zimnie i wilgoci - wszak mówimy o dobrym świadomym domu :shake:
A to o czym pisze Gonia o Sułtanie, to na moje oko zupełnie co innego. Kto zna rasę ten wie ;) .
To taka kładeczka jakby co (mimo kota ),Boje się odezwać bo ja ta zła, co goni swoje burki zaprzęgnięte zamiast miziać i rozpieszczać, ale cieszę się niezmiernie, że ty to napisałeś :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Spoko . Ja widzę swego boksia i szarpka córki/ to pies pracujący . Ma w nosie i j ą i dom. Kocha pole i widok na teren. Przy minus 20* on nie wraca do domu tylko leży na dworze. Myślę że Haski to piest na dwór a nie dodomu. Ale to Monia i Gonia urtowły mu życie i będą decydowały o jegio losie.. Ja tylko jestem duży i głupi.

Posted

A co do kota. Właśnie dzisiaj moja kocica skąpała się w oczku wodnym- cała. polując na moje karasie w trakcie tarła. Wszysko wiem ale dzwoneczków im nie pozakładajm bo były by łupem dla bezpańskidch psów. A zresztą kocice nie ruszją się daleko. . Co do ptszków mamy karmik i dokarmiamy całą zimę . setki. a koty wolą Kit-keta,.
Lupak szukaj domku.

Posted

Co do kota ;)

Donvitow napisał(a):
Zamiast hopaj lepiej się poprzekomarzać:lol: :diabloti:

Co do domku,szukam i nie tylko ja. Sam wiesz, to co będę pisać, że jak już się trafi to ten nie bo... a tamten nie bo..... Eh...
Tu wymagania są większe niż micha i dobre traktowanie.

Posted

lupak napisał(a):
Co do kota ;)

Co do domku,szukam i nie tylko ja. Sam wiesz, to co będę pisać, że jak już się trafi to ten nie bo... a tamten nie bo..... Eh...
Tu wymagania są większe niż micha i dobre traktowanie.
Lupak, wymagania są duże ponieważ to pies po przejściach, do tego upośledzony. Ma piękny charakter, i marzy mi się dla niego dom z ogrodem, dużo miłości i spanie do wyboru... A on uwielbia spać w łóżku, wtulony w człowieka. Wierzę, że taki dom się znajdzie.

Posted

GoniaP napisał(a):
Lupak, wymagania są duże ponieważ to pies po przejściach, do tego upośledzony. Ma piękny charakter, i marzy mi się dla niego dom z ogrodem, dużo miłości i spanie do wyboru... A on uwielbia spać w łóżku, wtulony w człowieka. Wierzę, że taki dom się znajdzie.

Gonia, ale ja to wiem, rozumiem i zgadzam się, że tak ma być.
Szczególnie to spanie do wyboru mi się podoba ;) . Ze do stróżowania nie to oczywiste.
Tylko odpowiedziałam na poganianie Donvitowa, żeby nie myślał, że przed monitorem czekam aż ten domek z nieba spadnie.:eviltong:

Posted

Jezu ja nie poganiam. Ja jak zawsze tylko chcę dobrze. Fajnie że zaglądasz bo bałem się że nie. Odwal si e od moich kotów.:angryy: / Są domowo wiejskie i polują. Ale kreta na moim trawniku nie ruszą. A ptaki są dokarmiane i koty je oglądają zza szyby. No czasami złapią/ dobór naturalny/. Co do psa mam swoje zdanie. Jak zwykle. Gonia i monika decyduje.:loveu: :diabloti: :mad:

Posted

medar napisał(a):
Coś mi się wydaje, że to Krystyna Was pogodzi w tym temacie :-).

Dziękuję Ci bardzo, Medarze, za przypomnienie nam, jak bardzo akademicka jest nasza dyskusja :-).

Posted

Napiszcie jeszcze coś więcej o jego stanie zdrowia, jak długo zostanie w fundcji, czy druga operacja jest konieczna, czy odbędzie się jeszcze w fundacji, czy też nowy właściciel musi się liczyć z takim wydatkiem itd, wszystko co wiecie i co jest na dziś aktualne :oops:

Posted

agpol napisał(a):
Napiszcie jeszcze coś więcej o jego stanie zdrowia, jak długo zostanie w fundcji, czy druga operacja jest konieczna, czy odbędzie się jeszcze w fundacji, czy też nowy właściciel musi się liczyć z takim wydatkiem itd, wszystko co wiecie i co jest na dziś aktualne :oops:
Sułtan porusza się coraz lepiej i sprawniej. Uwielbia przebywać w Fundacyjnym ogrodzie. Zaprzyjaźnil się z kilkoma psiakami, i razem spędzają czas.
Lekarze nie operowali drugiej łapki Sułtana, bo był w kiepskim stanie i nie chcieli ryzykować. Teraz, zdaje się, chcą odpuścić tą operację zupełnie, bo Sułtan sobie radzi i już nic go nie boli. Po co więc go męczyć? sportowcem przecież nigdy już nie będzie :shake:
Sułtan jest zatem gotowy do adopcji.