GoniaP Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 Tak sobie marzę, żeby ktoś zaadoptował oba psiaki.... Quote
caroolcia Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 Pieknie wygladają razem, najważniejsze to mieć oparcie w innych ;) Quote
anula1959 Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Zanotowałam no koncie kolejną wpłatę od Magdaleny J. - 5 zł - razem jest 108 zł. Jeszcze ma wpłacić Ryszard S. o ile wpłatę potraktuje poważnie i tu pojawia się moje pytanie : czy przelać Wam te pieniążki , które już są Goniu , czy czekać jeszcze na wpłatę tego gościa? Quote
GoniaP Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Aniu, nie czekajmy już... Wpłać proszę te pieniążki, a my uzupełnimy konto Sułtana. I jeszcze raz bardzo Ci dziękuję :Rose: Quote
kaLOlina Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 biedny zapomniany chlopiec...taki dizelny...kto chce tak pieknego psa?? Quote
Donvitow Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 GoniaP napisał(a):No i wszyscy o Sułtanie zapomnieli :-( Oj na urlop nie można wyjechać:shake: Quote
caroolcia Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 My zaglądamy, a właśnie czy w jakis sposób ktoś szuka domku? ogłoszenia? www? Quote
anula1959 Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 Goniu , przed chwilą wykonałam przelew na konto Fundacji z aukcji cegiełkowej Sułtana. Pozdrawiam Anula Quote
GoniaP Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 [quote name='caroolcia']My zaglądamy, a właśnie czy w jakis sposób ktoś szuka domku? ogłoszenia? www? Fundacja Emir wystawiła aukcje cegiełkowo-ogłoszeniową na Allegro: http://www.allegro.pl/item197568309_husky_skazany_na_kalectwo_przez_zaniedbanie_.html Ponadto Sułtan jest na forum Szpiców oraz na stronach adopcyjnych Fundacji Emir. http://fundacja-emir.org/aktualnosci/akt1.htm Quote
GoniaP Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 anula1959 napisał(a):Goniu , przed chwilą wykonałam przelew na konto Fundacji z aukcji cegiełkowej Sułtana. Pozdrawiam Anula Bardzo Ci dziękuję Anula. Pieniądze od Ciebie oraz pieniądze uzbierane na naszym koncie zostanę przelane na konto Sułtana. Quote
GoniaP Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 Popatrzcie na Sułtana... http://fundacja-emir.org/aktualnosci/sultan.htm Quote
caroolcia Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 ach jak sobie pięknie leży pod drzewkiej i masażystka przyjeżdża do niego, no nie - jak luksusiowe wakacje, ale czy nie czas już jechać do domku...???? Quote
Donvitow Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Oj nie ruszył bym się stamtąd. Masarzystka fajna. Sułtan nie bądź osioł:diabloti:. Foty sułtana super. Emi też ma pyszczek kochany.. Gonia jak wygląda zadłużenie sułtana w Emirze. ???? Quote
GoniaP Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Donvitow napisał(a): Gonia jak wygląda zadłużenie sułtana w Emirze. ???? Nie wiem, ale się dowiem. Quote
Donvitow Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 GoniaP napisał(a):Nie wiem, ale się dowiem. No tak czy nie prościej się było spytać. Ale byłem zaaferowany Toniem.:oops: Quote
medar Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 No to kilka kolejnych fotek :-). Umiem się bawić :eviltong: Mizianko mile widziane.. Sułtan odpoczywa :evil_lol: Quote
GoniaP Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Oto artykuł o Sułtanie: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=63832047&a=63832047 Przepraszamy Fundację Emir, że nie została wspomniana jako opiekun Sułtana. Pani Redaktor o tym wiedziała, ale nie napisała... Na to juz nie mamy wpływu... Zapraszam do ciekawej lektury i zachęcam do skomentowania go na forum gazeta.pl Quote
Szyszka Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Dziewczyny jesteście wielkie. Ma wielkie serca i dużo silnej woli w wace z siłąmi "wyższymi", że tak powiem. W łódzkim schronie też się dzieją ciekawe rzeczy. Pani dyrektor nie jest do końca normalna. Nie współpracuje z wolontariuszami i fundacje tez ma w głębokim poważaniu. Psy mają u niej lepiej niż w domu. Pozdrawiam. Quote
caroolcia Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Cudowne fotencje!!!!! Gdyby tylko domek się dla niego znalazł.... Quote
sairisa Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 GoniaP napisał(a):Dziękujemy Ci Aniu. Wczoraj rozmawiałam z Państwem, którzy chcieli zaadoptować Sułtana. Niestety mimo, iż byli gotowi poświęcić mu wiele uwagi, dać wiele serce i wspaniałą opiekę, pies miałby mieszkać na zewnątrz. W związku z powyższym, nie przeszli Sułtanowego "pierwszego sita", ale szukamy dla nich odpowiedniego psiaka. Temat założyłam w dziale adopcyjnym. A dlaczego sułtan nie moze mieszkac na dworze??? rozumiem, że po operacjach odrazu pies nie moze byc na dworze, ale tak po za okresem rekonwalescencji, dlaczego nie moze mieszkac na dworze??? Wera prosi, aby ktos z Was zarejestrował się na Bezdomnych szpicach i napisał krótko i konkretnie o sułtanie, aby mogła o nim umieścic ogłoszenie na BS. Ewentualnie można jej info o nim wysłac na meila : we.ra2wp.pl lub gg 3309866 Quote
MonikaP Posted June 11, 2007 Author Posted June 11, 2007 Sułtan jest psem, który potrzebuje stałego kontaktu z ludźmi i na pewno nie może mieszkać w kojcu. To pies domowy, chce być głaskany, chce, by do niego mówić, zwracać na niego uwagę. Poza tym on NIGDY nie będzie w pełni sprawny i prawdopodobnie urazy będą się od czasu do czasu odzywać, więc choćby dlatego nie można pozwolić, by np. leżał na wilgotnym czy zimnym podłożu. Quote
Donvitow Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Monika to jest pies długowłosy wychowany w warunkach daleko odbiegających od naszych zim. Sąsiadów pies nie wchodzi do domu bo nie lubi. Jak był młody urocza sąsiadka ciągnęła go do do domu choć na noc. Płakał. Quote
Donvitow Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Ja przepraszam że się wcinam nie po lini. Ale wy mieszkacie w mieście a ja na wsi. Moje koty chodzą luzem po, lesie a poznańska kociara jak chciałem kota dla znajomej zdyskwalifikowła ją bo...... A moim zdaniem kot z dostępem do pola i lasu jest kotem a nie maskotką. Nie znam się na tej rasie. Mam Boksie/ tylko do domu/ ale oglądałem filmy dla dzieci z alaski i one zawsze mieszkały na dworze. Oglądałem film o Amundsenie. Czy te psy Spiące w śniegu to nie to. Jeśli jest dobry dom z kojcem i budą to to dom dla psa nomen omen nazwa syberian -Husky. A teraz idę się powiesić. Spaliłem wszyskie mosty. Ale Monika i gonia pamiętajcie zanim wydacie polecenie eutanazji ja trzymam wszystkie końce sprawy Tonia.:diabloti: Quote
Recommended Posts