Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 383
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zanotowałam no koncie kolejną wpłatę od Magdaleny J. - 5 zł - razem jest 108 zł. Jeszcze ma wpłacić Ryszard S. o ile wpłatę potraktuje poważnie i tu pojawia się moje pytanie : czy przelać Wam te pieniążki , które już są Goniu , czy czekać jeszcze na wpłatę tego gościa?

Posted

anula1959 napisał(a):
Goniu , przed chwilą wykonałam przelew na konto Fundacji z aukcji cegiełkowej Sułtana.
Pozdrawiam
Anula
Bardzo Ci dziękuję Anula. Pieniądze od Ciebie oraz pieniądze uzbierane na naszym koncie zostanę przelane na konto Sułtana.

Posted

Oj nie ruszył bym się stamtąd. Masarzystka fajna. Sułtan nie bądź osioł:diabloti:. Foty sułtana super. Emi też ma pyszczek kochany.. Gonia jak wygląda zadłużenie sułtana w Emirze. ????

Posted

Dziewczyny jesteście wielkie. Ma wielkie serca i dużo silnej woli w wace z siłąmi "wyższymi", że tak powiem. W łódzkim schronie też się dzieją ciekawe rzeczy. Pani dyrektor nie jest do końca normalna. Nie współpracuje z wolontariuszami i fundacje tez ma w głębokim poważaniu. Psy mają u niej lepiej niż w domu. Pozdrawiam.

Posted

GoniaP napisał(a):
Dziękujemy Ci Aniu.
Wczoraj rozmawiałam z Państwem, którzy chcieli zaadoptować Sułtana. Niestety mimo, iż byli gotowi poświęcić mu wiele uwagi, dać wiele serce i wspaniałą opiekę, pies miałby mieszkać na zewnątrz. W związku z powyższym, nie przeszli Sułtanowego "pierwszego sita", ale szukamy dla nich odpowiedniego psiaka. Temat założyłam w dziale adopcyjnym.

A dlaczego sułtan nie moze mieszkac na dworze??? rozumiem, że po operacjach odrazu pies nie moze byc na dworze, ale tak po za okresem rekonwalescencji, dlaczego nie moze mieszkac na dworze???
Wera prosi, aby ktos z Was zarejestrował się na Bezdomnych szpicach i napisał krótko i konkretnie o sułtanie, aby mogła o nim umieścic ogłoszenie na BS. Ewentualnie można jej info o nim wysłac na meila : we.ra2wp.pl lub gg 3309866

Posted

Sułtan jest psem, który potrzebuje stałego kontaktu z ludźmi i na pewno nie może mieszkać w kojcu. To pies domowy, chce być głaskany, chce, by do niego mówić, zwracać na niego uwagę. Poza tym on NIGDY nie będzie w pełni sprawny i prawdopodobnie urazy będą się od czasu do czasu odzywać, więc choćby dlatego nie można pozwolić, by np. leżał na wilgotnym czy zimnym podłożu.

Posted

Monika to jest pies długowłosy wychowany w warunkach daleko odbiegających od naszych zim. Sąsiadów pies nie wchodzi do domu bo nie lubi. Jak był młody urocza sąsiadka ciągnęła go do do domu choć na noc. Płakał.

Posted

Ja przepraszam że się wcinam nie po lini. Ale wy mieszkacie w mieście a ja na wsi. Moje koty chodzą luzem po, lesie a poznańska kociara jak chciałem kota dla znajomej zdyskwalifikowła ją bo...... A moim zdaniem kot z dostępem do pola i lasu jest kotem a nie maskotką.
Nie znam się na tej rasie. Mam Boksie/ tylko do domu/ ale oglądałem filmy dla dzieci z alaski i one zawsze mieszkały na dworze. Oglądałem film o Amundsenie. Czy te psy Spiące w śniegu to nie to. Jeśli jest dobry dom z kojcem i budą to to dom dla psa nomen omen nazwa syberian -Husky.
A teraz idę się powiesić. Spaliłem wszyskie mosty. Ale Monika i gonia pamiętajcie zanim wydacie polecenie eutanazji ja trzymam wszystkie końce sprawy Tonia.:diabloti: