Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

PaulinaT napisał(a):
ta dyskusja jest ciekawa i pozwala podnosic w fajny sposób wątek :cool3:

Też prawda:)
Nie wiem tylko czy nam się od założycielek tegoż nie oberwie:diabloti:
bo moze są innego zdania

• Replies 383
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

basiaap napisał(a):
Też prawda:)
Nie wiem tylko czy nam się od założycielek tegoż nie oberwie:diabloti:
bo moze są innego zdania
No wiesz co??? Myślalam, że nie masz złudzeń co do zdania jakie mamy w tej sprawie :mad::mad::mad: i za to może Ci się oberwać, nie za merytoryczne dyskusje ;)

Posted

GoniaP napisał(a):
No wiesz co??? Myślalam, że nie masz złudzeń co do zdania jakie mamy w tej sprawie :mad::mad::mad: i za to może Ci się oberwać, nie za merytoryczne dyskusje ;)

hihiii no to Ci się oberwało :eviltong:

Posted

basiaap napisał(a):
Wystarczy mi ten tekst za wszystkie tłumaczenia i komentarze...
Bo dowodzi, jak bardzo "użytkowo" traktujecie te psy
Myślę że Wy i Monika, i Gonia mówicie róznymi językami - i tyle.

Normalnie nie wiem jak mam to juz wyjaśniac... Czy tak trudno zrozumiec, że to sa psy pierwotne i pracę mają we krwi!!! Że bez tej pracy żyją, ale nie są szczęśliwe?? Nie chodzi tu o ciężka prace w zaprzęgu, ale ogólnie o zapewnienie tym psom pracy! Nawet lekkiej! One musza biegac i ciagnąc cokolwiek! Czas ile zajmie im przebiegnięcie nie ma znaczenia! Liczy się to, że moga robic to co kochają i po co zostały stworzone! Z Twoim podejściem, to połowa maszerów by psy oddała...

Posted

sairisa napisał(a):
Normalnie nie wiem jak mam to juz wyjaśniac... Czy tak trudno zrozumiec, że to sa psy pierwotne i pracę mają we krwi!!! Że bez tej pracy żyją, ale nie są szczęśliwe?? Nie chodzi tu o ciężka prace w zaprzęgu, ale ogólnie o zapewnienie tym psom pracy! Nawet lekkiej! One musza biegac i ciagnąc cokolwiek! Czas ile zajmie im przebiegnięcie nie ma znaczenia! Liczy się to, że moga robic to co kochają i po co zostały stworzone! Z Twoim podejściem, to połowa maszerów by psy oddała...
Sairisa, a ja, która znam Sułtana, która widziałam go zarówno w schronisku (gdzie przedstawiał obraz nędzy i rozpaczy) i zaraz po odebraniu go, oraz już po 1 operacji na SGGW, nie wierzę w to,by nie był szczęśliwy odzyskawszy sprawność w łapach. Nawet jeśli nie będzie mógł "biegać i ciągnąć" jak się wyraziłaś.
Nie każdy pies husky, jest psem pracującym... Nie każdy pies husky jest psem, który musi biegać i ciągnąć.... Natomiast jak każdy pies potrzebuje człowieka i jego czułości. Myślę, że jeśli Sułtan to dostanie, będzie szczęśliwym psem - bez psich sportów.

Posted

GoniaP napisał(a):
Sairisa, a ja, która znam Sułtana, która widziałam go zarówno w schronisku (gdzie przedstawiał obraz nędzy i rozpaczy) i zaraz po odebraniu go, oraz już po 1 operacji na SGGW, nie wierzę w to,by nie był szczęśliwy odzyskawszy sprawność w łapach. Nawet jeśli nie będzie mógł "biegać i ciągnąć" jak się wyraziłaś.
Nie każdy pies husky, jest psem pracującym... Nie każdy pies husky jest psem, który musi biegać i ciągnąć.... Natomiast jak każdy pies potrzebuje człowieka i jego czułości. Myślę, że jeśli Sułtan to dostanie, będzie szczęśliwym psem - bez psich sportów.

sairisa napisał(a):
Normalnie nie wiem jak mam to juz wyjaśniac... Czy tak trudno zrozumiec, że to sa psy pierwotne i pracę mają we krwi!!! Że bez tej pracy żyją, ale nie są szczęśliwe?? Nie chodzi tu o ciężka prace w zaprzęgu, ale ogólnie o zapewnienie tym psom pracy! Nawet lekkiej! One musza biegac i ciagnąc cokolwiek! Czas ile zajmie im przebiegnięcie nie ma znaczenia! Liczy się to, że moga robic to co kochają i po co zostały stworzone!Z Twoim podejściem, to połowa maszerów by psy oddała...

Pozwoliłam sobie zmienić pogrubienia, bo w istocie piszecie o tym samym :diabloti: :diabloti: :diabloti: . I może się mylę, ale pies pogrzebany w tym, co kto rozumie pod pojęciem praca.
Dobra, Gonia zajrzyj na to niedobre forum ;) potrzebny jest konkretny kontakt do Sułtana . :lol: :lol:

Posted

MonikaP napisał(a):
Lupak, Gonia jest już dawno po pierwszej rozmowie z osobą,która o ten kontakt prosiła ;-).

Trzymam kciuki, żeby były następne, a domek lekko przeszedł przez sito.

Posted

Ponieważ aukcja Sułtana na allegro została zakończona podaję rozliczenie i dane osób które już wpłaciły pieniążki za cegiełki:
1. Paulina M. Łąkociny - 7 zł
2. Magdalena N. - Niepruszewo - 10 zł
3. Magdalena S. Niepla - 17 zł
4. Anna B. Poznań - 10 zł
5. Joanna R. Opole - 22 zł.
6. Kinga M. Chmielowice- 10 zł.
7. Tomasz P. Bukowno- 27 zł.
Razem:103 zł.
Wpłacił jeszcze Pan Jerzy K. ale wpłacił bezpośrednio na konto Fundacji Emir i dwie osoby jeszcze nie wpłaciły pieniążków/ Magdalena J. - Legionowo - 5 zł - i Ryszard S. - Mińsk Mazowiecki - 20 zł/.
Jak tylko wpłacą te osoby przeleję pieniążki na konto Fundacji Cannis et Felis.
Pozdrawiam
Anula

Posted

Dziękujemy Ci Aniu.
Wczoraj rozmawiałam z Państwem, którzy chcieli zaadoptować Sułtana. Niestety mimo, iż byli gotowi poświęcić mu wiele uwagi, dać wiele serce i wspaniałą opiekę, pies miałby mieszkać na zewnątrz. W związku z powyższym, nie przeszli Sułtanowego "pierwszego sita", ale szukamy dla nich odpowiedniego psiaka. Temat założyłam w dziale adopcyjnym.

Posted

anula1959 napisał(a):
Ponieważ aukcja Sułtana na allegro została zakończona podaję rozliczenie i dane osób które już wpłaciły pieniążki za cegiełki:
Ja dodam, iż moje 20 cegiełek zostało przelanych bezpośrednio na konto FCEF.
Sułtan prosi o nowy, dobry dom!!!

Posted

ze strony Emira:
"23.05.07EMI i SUŁTAN zaprzyja�niły się ze sobš. Sułtan nie odstępuje Emi ( razem sš przez cały dzień w ogrodzie)a ona pozwala się adorować. Była już awantura między Nortonem a Sułtanem o względy Emi."