gosikf & dogs Posted May 3, 2007 Author Posted May 3, 2007 LALUNA napisał(a):Chyba, tylko ze to mogo sie przesunać do jelit. Jeżeli przez kolejny dzień bedzie wymiotowywać to trzeba niestety na zdjecie z kontrastem. Spóbuj jeszcze napoić go paraifną, ale tak conajmniej szklankę. Czy on robi kupki? :razz: Kupki robi bardzo ładne i duże, dlatego jestem spokojniejsza, bo jaknby koc zatkał mu drogę wyjścia to od razu wstrzymanie kału albo rozwolnienie. Napoiłam go parafiną po raz drugi, koca nie widziałam w kupkach ale może się zamaskował dobrze:evil_lol: Od dwóch dni Zeusik nie wymiotuje:multi: Tym razem ja Was bedę dreczyć :eviltong: Świetnie, ja tam lubię byc dręczona(w pozytywny sposób:eviltong: ) A Zeus bardzo podobał mi się na przeszkodach. Ma chłopak talent. Od razu wiedział ze patyczki się skacze a nie przechodzi;) No jak na pierwszy raz to chyba fajnie. Wczoraj kazałam mu przez ławeczke skakac... Różnie bywało ale jak mówisz, że ma potencjał to ma:evil_lol: ;) Pozdrawiam! Quote
Macho Posted May 6, 2007 Posted May 6, 2007 Wrocilam z Majowki i az mi dech zaparlo... :) tyle pozytywnych wiesci... :) trzymam za Was kciuki na dalszej, widze ze baaardzo pracowitej drodze zycia ;) Quote
gosikf & dogs Posted May 7, 2007 Author Posted May 7, 2007 Dzisiaj byłam z Azą i Zeuskiem na 4ro godzinnym spacerku. Byliśmy u weterynarza po tabletki na robaczki, potem w jednym parku, potem w sklepie po ciasteczka i na końcu w drugim parku na polance gdzie mogli sobie pobiegać. Poznaliśmy Kasię i Budrysa( owczarka niemieckiego). Budrys też jest ze schroniska tak jak Zeus. Pieski się pobawiły, my sobie pogadałyśmy, a potem do domku. Szkoda tylko, że nie mamy aparatu, bo chętnie pokazałabym Wam moje zmęczone morduchy:lol: Pozdrawiam! Quote
sota36 Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 gosikf & dogs napisał(a)::oops: Chyba pomyślę o briardzie następnym razem..hehehe no, moze sunie, Gutek - babiarz bedzie szczesliwy. Ucaluj Zeusa i ...Siuske! Quote
Asiaczek Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 A może by tak jakieś fotki Zeuska, co?:lol: Pzdr. Quote
Macho Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 na fotki poczekamy ;) znamy sytuacje z aparatem ;) ale wiesci musza byc :) super ze tak sie wiedzie :) :) :) Quote
gosikf & dogs Posted May 7, 2007 Author Posted May 7, 2007 no, moze sunie, Gutek - babiarz bedzie szczesliwy. Ucaluj Zeusa i ...Siuske! :evil_lol: Dobra, dobra ucałuję! Powiem, że od Agatkowej cioci;) A może by tak jakieś fotki Zeuska, co?:lol: Pzdr. No też bym chciała...:angryy: Tylko z aparatem lipa... na fotki poczekamy ;-) znamy sytuacje z aparatem ;-) ale wiesci musza byc :smile: super ze tak sie wiedzie :smile: :smile: :smile: No właśnie w tym sęk Wieści coraz bardziej o ptymistyczne:razz:... Sama się dziwię;) Staram się nie mówic i niezauważac tych gorszych wiadomości jak to, że nadal siusia w domku z całej pary, a pęcherez ma pojamny chłopak, że nadal chwyta za smycz wtedy kiedy kogoś spotykamy i się zabardzo ucieszy... Wolę delektowac się tymi postępami;) Taraz czekam na przelew 120zł, który przeznaczę na jedzonko i na badanie moczu... Tylko Zuzolki zniknęły i nie wiem co z tym przelewem:eviltong: Nie pali się, zresztą jakoś damy radę;) Kochani chciałam powiedziec, że rzadko zaglądam do waszych galerii, gbo mnie zżera okrutnie. Dogomania mnie zawodzi:angryy: Zresztą nie tylko mnie... Dlatego też chciałam tu wszystkich pozdrowic i mizianka dla piesków, korzystając z okazji( jak mnie nie wywali w kosmos znowu!) Quote
Medorowa Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 Witanko :p:p:p Zawsze trzeba patrzeć optymistycznie:p Quote
Macho Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 Hej ;) 1: A ile razy na dzien Zeus wychodzi na spacer ? 2: Moja Niunia tez ciagnie za smycz jak sie ucieszy ze wracamy do odmu ze spaceru ;) wystarczy jedno (czasem nawet delikatne) "przestan" i koniec ;) Quote
gosikf & dogs Posted May 8, 2007 Author Posted May 8, 2007 Macho napisał(a):Hej ;) 1: A ile razy na dzien Zeus wychodzi na spacer ? 2: Moja Niunia tez ciagnie za smycz jak sie ucieszy ze wracamy do odmu ze spaceru ;) wystarczy jedno (czasem nawet delikatne) "przestan" i koniec ;) Normalnie cztery razy wychodzą moje psiaki, ale Zeus ok 5, 6ciu. No gdyby u mnie wystarczyło przestań, to nie byłoby problemu;) Quote
gosikf & dogs Posted May 8, 2007 Author Posted May 8, 2007 Dzisiaj byłam z Zeuskiem i Azą nad stawem i... Złapała nas ogromna ulewa i burza z piorunami!!!:crazyeye: Przemokliśmy do suchej nitki, przewiało nas..Apsik! Byłam też dzisiaj u boksi w schronisku. Bardzo fajna suńka, podatna na szkolenie. Teraz szukajmy w polu chyba kogoś kto będzie chciał pieska którego trzeba oduczyc niszczenia w domu. W schronisku nie ma warunków żeby nauczyc takiego czegoś... Quote
Korenia Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 Jak się spotkamy na dogospacerze to będą fotki! :razz: Quote
gosikf & dogs Posted May 9, 2007 Author Posted May 9, 2007 Korenia napisał(a):Jak się spotkamy na dogospacerze to będą fotki! :razz: To kiedy spacer???:cool3: :razz: :lol: Ja bym sobie wymarzyła żeby to gdzieś niedalej jak popowice było, bo ja nie dojadę z dwoma psami autobusem, bo można przewozic tylko jednego pod opieką jednego właściciela...:roll: A chciałabym Zeusa razem z Azą wziąśc gdyż oni są nierozłączni:evil_lol: A na popki to jeszcze bym doszła:eviltong: Albo park przy moście milenijnym, tam jest idealnie na psie zabawy. Piękna łączka gdzie mogą się wybiegac. Myślę gdzie jeszcze... No tam to chyba najlepiej w mojej dalszej okolicy;) Quote
Korenia Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 gosikf & dogs napisał(a):To kiedy spacer???:cool3: :razz: :lol: Ja bym sobie wymarzyła żeby to gdzieś niedalej jak popowice było, bo ja nie dojadę z dwoma psami autobusem, bo można przewozic tylko jednego pod opieką jednego właściciela...:roll: A chciałabym Zeusa razem z Azą wziąśc gdyż oni są nierozłączni:evil_lol: A na popki to jeszcze bym doszła:eviltong: Albo park przy moście milenijnym, tam jest idealnie na psie zabawy. Piękna łączka gdzie mogą się wybiegac. Myślę gdzie jeszcze... No tam to chyba najlepiej w mojej dalszej okolicy;) Mi ogólnie najbardziej pasuje Nowy dwór ;) Popowic nie znam ;) Nie bywam tam ;) Mam kumpele, która ma 2 beagle i też zawsze jest na dogospacerze i też nie mamy jak się zabrać, bo one mało takie cywilizowane:eviltong: ;) Ale trzeba będzie coś pomyśleć ;) Ale z tego co ja pamiętam to w pociągu można mieć 1 psa na osobę, a w autobusie chyba tak nie ma :cool3: Quote
Macho Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 mi tez sie wydaje ze w autobusie mozna miec wiecej (wiadomo- nie 8 ;) ) psow na jedna osobe... czekamy na fotki i zycze milego spaceru...kuuurde ze taku mnie nie ma laczek i dogospacerow ;) Quote
gosikf & dogs Posted May 10, 2007 Author Posted May 10, 2007 Macho napisał(a):mi tez sie wydaje ze w autobusie mozna miec wiecej (wiadomo- nie 8 ;) ) psow na jedna osobe... czekamy na fotki i zycze milego spaceru...kuuurde ze taku mnie nie ma laczek i dogospacerow ;) Za kierowcą jest naklejka z przepisami i pies zalicz się do przewozu bagażu(już o tym to się nie będę rozwijac...:angryy: ) i jest wyraźnie napisane, że można przewozic tylko jednego psa jednorazowo, w kagańcu i na smyczy. Zresztą kiedyś już zostałam wyproszona z gadzinami z autobusu, nawet jednego przystanku nie mogłam z dwoma podjechac... Korenia Z nowego dworu to wsiadasz tylko w 126 i jedziesz. Wysiadasz na Wejherowskiej przy Hali ORBITA i ztamtąd to już idziemy razem. Z Chociebuskiej to jest 12sty przystanek( w minutach- 15 minut drogi, jak nie 10 :) No prosimyyyy ładnieeee:lol: Warto poznawac nowe miejsca:lol: Quote
Korenia Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 gosikf & dogs napisał(a):Korenia Z nowego dworu to wsiadasz tylko w 126 i jedziesz. Wysiadasz na Wejherowskiej przy Hali ORBITA i ztamtąd to już idziemy razem. Z Chociebuskiej to jest 12sty przystanek( w minutach- 15 minut drogi, jak nie 10 :) No prosimyyyy ładnieeee:lol: Warto poznawac nowe miejsca:lol: Trzeba się będzie jakoś umówić ;) Ja mogę pojechać gdzie indziej, ale musi być to takie miejsce, że pies nie ma szans wylecieć na ulicę. Macie tam takie ? Quote
gosikf & dogs Posted May 11, 2007 Author Posted May 11, 2007 Korenia napisał(a):Trzeba się będzie jakoś umówić ;) Ja mogę pojechać gdzie indziej, ale musi być to takie miejsce, że pies nie ma szans wylecieć na ulicę. Macie tam takie ? Jasne, w inne bym nie poszła;) No chyba, że Ci ucieka tak, że jej w ogóle nie widzisz, a ona sobie idzie gdzie chce ale i tak miała by daleeeeko do ulicy. U nas są na prawdę fajne miejsca na puszczanie psów. Tak, że ja się w takich czuje bezpiecznie, czyli daleko od ulicy, inaczej bym nie puściła moich szalonych bokserów, bo na bank skończyłoby się tragedią...A psy są moimi oczkami w głowie więc nie bój się nie wyprowadzę was w pole, a raczej wyprowadzę:evil_lol: A zdarzyły Ci się kiedyś potyczki ze strażą miejską???:roll: Quote
Korenia Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 gosikf & dogs napisał(a):Jasne, w inne bym nie poszła;) No chyba, że Ci ucieka tak, że jej w ogóle nie widzisz, a ona sobie idzie gdzie chce ale i tak miała by daleeeeko do ulicy. U nas są na prawdę fajne miejsca na puszczanie psów. Tak, że ja się w takich czuje bezpiecznie, czyli daleko od ulicy, inaczej bym nie puściła moich szalonych bokserów, bo na bank skończyłoby się tragedią...A psy są moimi oczkami w głowie więc nie bój się nie wyprowadzę was w pole, a raczej wyprowadzę:evil_lol: A zdarzyły Ci się kiedyś potyczki ze strażą miejską???:roll: To good :) Nigdy nie miałam problemów ze strażą. Tam gdzie ja chodzę z moją straż się nie zapuszcza ;) Quote
Recommended Posts