Kamila Proc Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia Quote
kiyoshi Posted April 17, 2013 Posted April 17, 2013 zdjécia z nowego domu wygladaja po prostu wspaniale- az samemu chcialoby sie tam zamieszkac:) mysle, ze Lisa bedzie bardzo szczesliwa! ciesze sie Songo, ze udalo sie pomimo przeciwnosci, znalesc dobry dom!!!:D Quote
paula_t Posted April 17, 2013 Posted April 17, 2013 Zdjęcia cudne:loveu: Ciekawe jak tam Lisunia się miewa w nowym domku:roll: Quote
Secia Posted April 17, 2013 Posted April 17, 2013 yucca link do wątku Stara, głucha niedołężna jest uszkodzony, nie wchodzi. Sprawdz proszę i daj znać na priv Quote
Songo82 Posted April 18, 2013 Author Posted April 18, 2013 Lisa dzisiaj po raz pierwszy została sama na podwórku. Państwo pojechali na 30 minut na zakupy. Wracają, a Lisa wzorowo siedzi za bramą i czeka grzecznie merdając ogonkiem. Nawet nosa za brame nie wystawiła jak auto wjeżdżało:) Taka mądra:) Quote
paula_t Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 Songo82 napisał(a):Lisa dzisiaj po raz pierwszy została sama na podwórku. Państwo pojechali na 30 minut na zakupy. Wracają, a Lisa wzorowo siedzi za bramą i czeka grzecznie merdając ogonkiem. Nawet nosa za brame nie wystawiła jak auto wjeżdżało:) Taka mądra:) Kochana:loveu:Taka grzeczna:loveu: Dzisiaj w Krakowie cudna pogoda była, to nie dziwię się, że zostawili Liskę na zewnątrz, żeby korzystała z pogody:) Quote
Songo82 Posted April 21, 2013 Author Posted April 21, 2013 Dziś rano dzwoniła Pani Basia zaniepokojona faktem, że Lisa zrobiła ogromną kupę o 4 nad ranem na biały dywan. Zrobiła to już podobno po raz drugi w ciągu 6 dni pobytu. Powiedziałam jej, że to z pewnością wynik przekarmienia. W hoteliku Lisa dostawała jedzenie tylko 1 raz w ciągu dnia. Robiła po pułudniu kupkę i koniec. A Pani Basia oprócz jedzenia rano daje Lisie jeszcze michę wieczorem, co chyba jest zbyteczne. Quote
kiyoshi Posted April 21, 2013 Posted April 21, 2013 ojoj.... dobrze im doradziłaś Songo, mam nadzieje, że to pomoże Quote
paula_t Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 Songo82 napisał(a):Dziś rano dzwoniła Pani Basia zaniepokojona faktem, że Lisa zrobiła ogromną kupę o 4 nad ranem na biały dywan. Zrobiła to już podobno po raz drugi w ciągu 6 dni pobytu. Powiedziałam jej, że to z pewnością wynik przekarmienia. W hoteliku Lisa dostawała jedzenie tylko 1 raz w ciągu dnia. Robiła po pułudniu kupkę i koniec. A Pani Basia oprócz jedzenia rano daje Lisie jeszcze michę wieczorem, co chyba jest zbyteczne. Dobrze powiedziałaś Pani Basi Songo, być może to naprawdę fakt przejedzenia....Liska, nie wydziwiaj, tylko ładnie załatwiaj się na zewnątrz:mad: Quote
piescofajnyjest Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 panstwo chca byc najlepsi na swiecie i nam futruja nasza Liske;)? Quote
Hope2 Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 Songo-może niech dają jej 2x dziennie (jak chcą),ale kolacja o 17-18,tak,żeby przed pójściem spać zdążyli ją jeszcze wyprowadzić? Ja tak robię z moimi futrami-i wytrzymują później do rana :) Quote
Songo82 Posted April 23, 2013 Author Posted April 23, 2013 Hope2 napisał(a):Songo-może niech dają jej 2x dziennie (jak chcą),ale kolacja o 17-18,tak,żeby przed pójściem spać zdążyli ją jeszcze wyprowadzić? Ja tak robię z moimi futrami-i wytrzymują później do rana :) Pewnie, ze może i tak dałoby radę, ale te porcje muszą być chyba mniejsze.A nie jakieś pół kilo makaronu z wołowiną rano a wieczorem kilo royala:) Quote
Hope2 Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 Songo82 napisał(a):Pewnie, ze może i tak dałoby radę, ale te porcje muszą być chyba mniejsze.A nie jakieś pół kilo makaronu z wołowiną rano a wieczorem kilo royala:) Zdecydowanie mniejsze-moje są pasibrzuchy,więc im dzienną porcję na 2x dzielę-jak są głodne (bo np dużo biegają po dworze-a nie zawsze chce im się szaleć) to dostają trochę więcej. Jeeeju-ale by utuczyli moje futra :) Quote
Songo82 Posted April 23, 2013 Author Posted April 23, 2013 Rozmawiałam dzisiaj z Panią Basią. Przedwczoraj Lisa grzecznie zrobiła kupkę na dworze i koniec a dziś znów na dywan o 4 rano. Pani stwierdziła, że Lisa jest cudna, grzeczna, posłuszna i nie chciałaby jej oddawać...ale... Jak usłyszałam to ale, to aż mnie prąd przeszył... Quote
paula_t Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 Songo82 napisał(a):Rozmawiałam dzisiaj z Panią Basią. Przedwczoraj Lisa grzecznie zrobiła kupkę na dworze i koniec a dziś znów na dywan o 4 rano. Pani stwierdziła, że Lisa jest cudna, grzeczna, posłuszna i nie chciałaby jej oddawać...ale... Jak usłyszałam to ale, to aż mnie prąd przeszył... Ale......? Przez 3 koopy Pani nawet bierze to pod uwagę....?:crazyeye: Quote
Panna Marple Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 Może trzeba jej odciąć dojście do dywanu na noc-np.moje psy śpią ze mną i przez to sypialnię traktują jak kojec:lol:, a w kojcu się nie brudzi. I drugi posiłek dawałabym wcześniej Quote
Songo82 Posted April 23, 2013 Author Posted April 23, 2013 paula_t napisał(a):Ale......? Przez 3 koopy Pani nawet bierze to pod uwagę....?:crazyeye: ...boję się każdego następnego ranka, że zadzwoni i powie, że mam po nią jechac... Quote
Recommended Posts