Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tekst gotowy. Tekst z lekkim opowiadaniem hee może ludzie się chodź troszkę wzruszą i głupie telefony typu poszukje psa do budy się skończą :). Tekst jest długi, ale to nic ogłaszać będę wszędzie :) Czekam za danymi do ogłoszen.

• Replies 954
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tekst:
Mam na imię Lisa i opowiem wam troszkę o sobie i moim smutnym pism życiu.
Mam 3 lata i co widziałam dotąd to łańcuch i obojętność ludzi, którzy przechodzili
obok mnie wszyscy tak obojętnie. Okropne uczucie za każdym razem podnosiłam swój
pyszczek umorusany w błocie z myślą, może ktoś mnie pokochał,
lecz nie zaznałam takiego szczęścia jeszcze nigdy.Pamiętam swoje szczeniackie życie, kiedy
byłam małym szczeniaczkiem byłam zadbana czysta i co najważniejsze miałam kogo kochać. Moje pieskie życie spadło całkowicie na dno wylądowałam na zimnym mokrym piasku.
Przykuta do łańcucha.Trwało to tak długo, że za łzami w psich oczkach przyzwyczaiłam się do tego ciężkiego łańcucha
, lecz chodź mój pan tak mnie potraktował czekałam na kogoś kto zauważy mój mały nosek z myślą czy dostanę trochę chleba.Zadawałam sobie pytanie Czy jestem ładnym psem?
Myślę że jestem już teraz śliczna, a me serducho jest duże wypełnione miłością do człowieka tylko kogo mam pokochać?. Pewnego wieczoru, kiedy zasypiałam i przymykałam psie oczy
z myślą czy dotrwam jutra? zauważyłam człowieka nie spodziewając się znalazłam się w samochodzie?!. Trafiłam do domu ze szczęścia chcę jeszcze bardziej
być z człowiekiem i go kochać przypomniałam sobie co to znaczy być psem wiernym swemu panu i kochać go, chodź przebywam w domu tymczasowym czekam na swojego pana do
końca życia, gdyż nie ma za dużo miejsca w moim domu tymczasowym. Teraz już tylko mogę wspominać jak kiedyś było okropnie teraz mój zastępczy właściciel może wam odpowiedzieć na pytania.
Jaki jest jej charakter? Mądra, oddana i radosna sunia. Kocha ludzi i kilkudniowy spacer dla niej to przyjemność z własnym właścicielem.
Pragnie właściciela, aby mogła go kochać i nadrobić stracony ,,łańcuchowy'' czas.
Ze zwierzętami żyję jak z braćmi niestety nie ma wiele czasu na znalezienie domu, jeśli nie znajdę wyloduję w schronisku.
Zapraszamy na Lisy wątek : http://www.dogomania.pl/forum/threads/235942-Lisa-nie-ma-już-czasu-Pomóżmy-jej-!!!-Potrzebne-deklarcje_POMOCY!

Posted

Kamila Proc napisał(a):
no i bardzo ladnie

Dziękuje czekam tylko za danymi i wszystko leci do internetu i tak szybko jak ogłoszenia mykna do internetu tak szybko nasza niunia poleci do domku i na kanape :)

Posted

anka :) napisał(a):
Tekst gotowy. Tekst z lekkim opowiadaniem hee może ludzie się chodź troszkę wzruszą i głupie telefony typu poszukje psa do budy się skończą :). Tekst jest długi, ale to nic ogłaszać będę wszędzie :) Czekam za danymi do ogłoszen.

Bardzo dziękuję za zaangażowanie w sprawę Lisy:) Mam nadzieję, że to wszystko, co dla niej robimy, kiedyś przyniesie rezultat:)
Szczegóły napisałam na PW.

:)

Posted

[quote name='anka :)']Jak wieczorkiem kochana nasza sa telefony jakieś? trzymam kciuki że tak:loveu:
A ja ogłoszeń robić nie umiem:-( Ale chyba musisz poprawić tekst...na kilkudniowy spacer [SIZE=2]to nawet ja sie nie piszę-z żadnym z moich futer;)

Posted

[quote name='Hope2']A ja ogłoszeń robić nie umiem:-( Ale chyba musisz poprawić tekst...na kilkudniowy spacer [SIZE=2]to nawet ja sie nie piszę-z żadnym z moich futer;)

hehe :mad:. Ja tam z moim latałabym dniami i nocami. Ok poprawię teksik :cool3:[u mnie na komputerze już]

Posted

obiezyswiat75 napisał(a):
Czy Lisa zostala wysterylizowana? Może jest to gdzieś napisane, a ja przeoczyłam?

Pani Ewa miała trochę roboty przy pozostałych psiakach i dopiero w poniedziałek ustali termin sterylizacji. Jak poznam szczegóły to od razu biorę się za załatwianie dofinansowania:)

Posted

Songo82 napisał(a):
Pani Ewa miała trochę roboty przy pozostałych psiakach i dopiero w poniedziałek ustali termin sterylizacji. Jak poznam szczegóły to od razu biorę się za załatwianie dofinansowania:)

Trzeba skorzystać z pomocy Skarpety sterylkowej, tak to się chyba nazywa ;)