Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 954
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zdjécia z nowego domu wygladaja po prostu wspaniale- az samemu chcialoby sie tam zamieszkac:)
mysle, ze Lisa bedzie bardzo szczesliwa! ciesze sie Songo, ze udalo sie pomimo przeciwnosci, znalesc dobry dom!!!:D

Posted

Lisa dzisiaj po raz pierwszy została sama na podwórku. Państwo pojechali na 30 minut na zakupy. Wracają, a Lisa wzorowo siedzi za bramą i czeka grzecznie merdając ogonkiem. Nawet nosa za brame nie wystawiła jak auto wjeżdżało:) Taka mądra:)

Posted

Songo82 napisał(a):
Lisa dzisiaj po raz pierwszy została sama na podwórku. Państwo pojechali na 30 minut na zakupy. Wracają, a Lisa wzorowo siedzi za bramą i czeka grzecznie merdając ogonkiem. Nawet nosa za brame nie wystawiła jak auto wjeżdżało:) Taka mądra:)

Kochana:loveu:Taka grzeczna:loveu:
Dzisiaj w Krakowie cudna pogoda była, to nie dziwię się, że zostawili Liskę na zewnątrz, żeby korzystała z pogody:)

Posted

Dziś rano dzwoniła Pani Basia zaniepokojona faktem, że Lisa zrobiła ogromną kupę o 4 nad ranem na biały dywan. Zrobiła to już podobno po raz drugi w ciągu 6 dni pobytu. Powiedziałam jej, że to z pewnością wynik przekarmienia. W hoteliku Lisa dostawała jedzenie tylko 1 raz w ciągu dnia. Robiła po pułudniu kupkę i koniec. A Pani Basia oprócz jedzenia rano daje Lisie jeszcze michę wieczorem, co chyba jest zbyteczne.

Posted

Songo82 napisał(a):
Dziś rano dzwoniła Pani Basia zaniepokojona faktem, że Lisa zrobiła ogromną kupę o 4 nad ranem na biały dywan. Zrobiła to już podobno po raz drugi w ciągu 6 dni pobytu. Powiedziałam jej, że to z pewnością wynik przekarmienia. W hoteliku Lisa dostawała jedzenie tylko 1 raz w ciągu dnia. Robiła po pułudniu kupkę i koniec. A Pani Basia oprócz jedzenia rano daje Lisie jeszcze michę wieczorem, co chyba jest zbyteczne.

Dobrze powiedziałaś Pani Basi Songo, być może to naprawdę fakt przejedzenia....Liska, nie wydziwiaj, tylko ładnie załatwiaj się na zewnątrz:mad:

Posted

Songo-może niech dają jej 2x dziennie (jak chcą),ale kolacja o 17-18,tak,żeby przed pójściem spać zdążyli ją jeszcze wyprowadzić? Ja tak robię z moimi futrami-i wytrzymują później do rana :)

Posted

Hope2 napisał(a):
Songo-może niech dają jej 2x dziennie (jak chcą),ale kolacja o 17-18,tak,żeby przed pójściem spać zdążyli ją jeszcze wyprowadzić? Ja tak robię z moimi futrami-i wytrzymują później do rana :)

Pewnie, ze może i tak dałoby radę, ale te porcje muszą być chyba mniejsze.A nie jakieś pół kilo makaronu z wołowiną rano a wieczorem kilo royala:)

Posted

Songo82 napisał(a):
Pewnie, ze może i tak dałoby radę, ale te porcje muszą być chyba mniejsze.A nie jakieś pół kilo makaronu z wołowiną rano a wieczorem kilo royala:)

Zdecydowanie mniejsze-moje są pasibrzuchy,więc im dzienną porcję na 2x dzielę-jak są głodne (bo np dużo biegają po dworze-a nie zawsze chce im się szaleć) to dostają trochę więcej.
Jeeeju-ale by utuczyli moje futra :)

Posted

Rozmawiałam dzisiaj z Panią Basią. Przedwczoraj Lisa grzecznie zrobiła kupkę na dworze i koniec a dziś znów na dywan o 4 rano. Pani stwierdziła, że Lisa jest cudna, grzeczna, posłuszna i nie chciałaby jej oddawać...ale...

Jak usłyszałam to ale, to aż mnie prąd przeszył...

Posted

Songo82 napisał(a):
Rozmawiałam dzisiaj z Panią Basią. Przedwczoraj Lisa grzecznie zrobiła kupkę na dworze i koniec a dziś znów na dywan o 4 rano. Pani stwierdziła, że Lisa jest cudna, grzeczna, posłuszna i nie chciałaby jej oddawać...ale...

Jak usłyszałam to ale, to aż mnie prąd przeszył...

Ale......?
Przez 3 koopy Pani nawet bierze to pod uwagę....?:crazyeye:

Posted

paula_t napisał(a):
Ale......?
Przez 3 koopy Pani nawet bierze to pod uwagę....?:crazyeye:

...boję się każdego następnego ranka, że zadzwoni i powie, że mam po nią jechac...