Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W poniedziałek dostanę numer do p. Bogdana, zadzwonię, jeżeli p. Bogdan wyrazi zgodę na oddanie psa, to psiak trafi do dziadków mojego chłopaka :loveu:

Czy powinnam dać do podpisania p. Bogdanowi jakiś papier, że zrzeka się psa, czy coś podobnego?

Posted

panienkabubu napisał(a):
W poniedziałek dostanę numer do p. Bogdana, zadzwonię, jeżeli p. Bogdan wyrazi zgodę na oddanie psa, to psiak trafi do dziadków mojego chłopaka :loveu:

Czy powinnam dać do podpisania p. Bogdanowi jakiś papier, że zrzeka się psa, czy coś podobnego?

On raczej nawet nie ma żadnej jego własności, znalazł go na wsi błakajacego się z matka.

Ale się ciesze , oby się udało!!!

Posted

Kasiek napisał(a):
On raczej nawet nie ma żadnej jego własności, znalazł go na wsi błakajacego się z matka.

Ale się ciesze , oby się udało!!!

juz z niecierpliwoscia czekam na poniedzialek, zeby moc zadzwonic do tego pana :loveu:

aha- nie wiadomo, czy pies byl szczepiony i ma ksiazeczke?

Posted

Panienkabubu odezwij sie ..

Czy zabieracie psiaka pod koniec tygodnia?

Pan Bogdan powiedział, ze za adopcje trzeba zapłacic 100 zł, w ten sposób chce odstraszyc ludzi, którzy pochopnie wezma szczeniaka.
Na pewno nie dla własnego zysku. PAn Bogdan w duzej mierze przyczynł się finansowo do wybudowania kociarni w Korabiwicach i nam tez bardzo pomógł.

Posted

panienkabubu napisał(a):
Jeszcze nie znam odpowiedzi od rodziny mojego Chłopaka, wiec nie mogę nic napisać.

czy chodzi o decyzje w sprawie tych 100 zł?

Bo co do psa to pisałas juz ze decyzja podjeta?:roll:

Posted

Kasiek napisał(a):
czy chodzi o decyzje w sprawie tych 100 zł?

Bo co do psa to pisałas juz ze decyzja podjeta?:roll:

Nie.
Nie przeraża mnie to, że pan chce za psa 100zł. Tym bardziej chwalę to. Jednak decyzja o przywozie psa musi zostać podjęta, o jego badaniach i wizycie u weterynarza, o jego zdrowiu, skoro nie był ani razu u weta.
Tak jak napisałam, to nie dla mnie pies, ja decyzji za kogoś podjąć nie mogę. Myślałam, że pies chociaż był odrobaczony, albo zaszczepiony... :roll:

Posted

Niestety piesek do nas nie trafi, przepraszam za zrobienie złudnej nadziei:( Pojawił się problem z transportem i nie da rady - poza tym, pies miałby jechać i być przez święta w towarzystwie innych psów - moja siostra nie zgodziła się na zabranie psa nieodpchlonego i nieodrobaczonego, a i rodzina chłopaka też nie, bo pies miałby byc w towarzystwie innego psa.
zeby było jasne - nie przestraszyła mnie kwota za psa, na decyzję wpłynęły inne czynniki.
jeszcze raz przepraszam, mam nadzieję, że psiak znajdzie nowego właściciela, jednak mysle, ze wypadałoby pójść z nim do weterynarza, chociaz na kontrolną wizyte, zeby wiedziec, czy jest zdrowy i zaszczepic bądź odpchlić..

Posted

Pies jest zdrowy i pcheł też nie ma.

(Taki komplet szczepień i badań to należy sie spodziewać jak sie bierze psiaka z hodowli)

Szczeniak nie jest juz taki mały i spokojnie moze przebywac w towarzystwie innych psw (obecnie przebywa z dwoma psami pana Bogdana)

Zresztą to wszystko było do dogrania. Na naszą prośbe na pewno Pan Bogdan zaszczepiłby go.

Ale niewazne.

Szkoda tylko ze pisałas tak jakbyscie mieli go zabrac, zreszta opisalas nawet dokladnie o ktorej i kiedy to nastapi, bo miałam pare pytan z allegro ale wszystkim napisalam ze psiak ma juz nowy dom....

Posted

Zaprosze dziś kolezanke do siebie.
Ona nie ma netu i nie moze obejrzeć zdjęć.
Spóbuje tez na wszelki wypadek wydrukować zdjecie i jej pokazać (gdyby nie mogła przyjechać). Czy jego bardzo nagli czas?
Gdyby pan Bogdan chciał oddać go do schronu (wiem że początkowo byłł taki problem) to dajcie znać będę kombinować:)
Ile on ma 5-6 miesięcy??

Posted

Jezeli pies jest do adopcji to o ile by sie znalazł transport do Wrocławia to jest osoba chętna aby go zaadoptować.
Zaadoptować, a nie kupić.
O ile macie lepszą oferte to rozumiem i szukam dalej.

Posted

Niestety moi znajomi zasiedzieli sie u rodziny i do mnie nie dojechali :(
Bedę próbować ...
Jeśli bedzie decyzja o wydaniu go do schronu dajcie mi znac.(Obiecałm że się chwilowo wstrzymam z DT, ale jeśli bedzie mus to.....)

Posted

Ta Pani z Wrocławia byłaby nawet chętna przyjechać po psa. Więc o ile Pan by się go zdecydował oddać, to byłby to dobry dom stały. Pani i tak poniesie koszty transportu, szczepień, wiec spytajcie się tego Pana, jak sie zaopatruje, aby oddac tego psa za darmo.

Posted

Jeśli pan sie nie zgodzi a Ty Laluna wiesz że domek pewny (chociaż samo to że chce przyjechać juz mówi wiele) to może uzbierać ta kasę i dać chłpakowi domek stały ??