Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ani za gruba, ani za chuda :) Rezolutne spojrzenie, ciemne umaszczenie, po prostu ładna psinka :) Trudno ją było od razu poznać nie wiedząc, że ma takie ciemne umaszczenie, zaskoczyło mnie to :) Piękne zdjęcia. Muzzy, jak będziesz w trójmieście, to poproszę o zrobienie zdjęć moim psom!

• Replies 996
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kochani mamy złe wieści...Mona musi do środy opuścić dt:( Nie wiem co zrobimy domu nie widać innego dt tez nie. Dom tymczasowy nie może już jej trzymać ze względu na otrzymanie nowej pracy.

"Mona trafiła pod naszą opiekę w stanie skrajnego zagłodzenia, ważyła 15 kilogramów i nie była w stanie poruszać się o własnych siłach. Dzięki pomocy wielu osób wróciła do zdrowia, pobyt w domu tymczasowy pozwolił jej na nowo zaufać człowiekowi i poznać uroki życia domowego psa. Niestety nasz dom tymczasowy nie może dłużej troszczyć się o Monę ze względu na długotrwały i odległy wyjazd. Pilnie musimy znaleźć Monie dom najlepiej ten stały ew. nowe miejsce tymczasowe bądź środki na umieszczenie jej w hotelu. Prosimy Państwa o wsparcie.
Reportaż o Monie:http://www.tvp.pl/lublin/reportaze/z...a-2012/9250530
Fundacja Lubelska Straż Ochrony Zwierząt BANK PEKAO SA: 81 1240 2382 1111 0010 3683 3419 z dopiskiem "działania statutowe Mona" PRZELEWY ZAGRANICZNE: SWIFT PKOPPLPW PL 81 1240 2382 1111 0010 3683 3419

KONTAKT 883577493"

Posted

b-b napisał(a):
Mam nadzieję, że znajdzie się dobra dusza, która przygarnie Monę na DT.

Póki co cisza:(
Nie wiem o co chodzi z jej adopcją było ostatnio kilka telefonów osoby niby bardzo zainteresowane świetnie się z nimi rozmawiało. Ale po zapoznaniu się z historią Mony milczą:shake: Czy ludzie boją się jej adopcji z powodu jej przeszłości?

Posted

Też nie rozumiem obecnego braku domu dla Monki. To taka ładna psinka. A jej historia? Myślałam, że to właśnie ta historia przyczyni się do znalezienia bardzo dobrego domku przez małą........

Posted

Cantadorra napisał(a):
Piękne zdjęcia. Muzzy, jak będziesz w trójmieście, to poproszę o zrobienie zdjęć moim psom!

Dzięki :) Bardzo lubię Trójmiasto, ale niestety rzadko tam bywam.

Posted

Czytam i nie wierzę,że Mona dalej nie ma domku,boże gdybym mogła ją zabrać,jestem w niej zakochana,będe jutro rozmawiała z TZ ,tylko już kiedyś was pytałam ona nie może być w budzie?gdyby była w hoteliku to na pewno też byłaby w boksie.Przeraża mnie to,że nie ma dla niej domku,pies z takim bagażem cierpień i nikt jej nie chce,zapytam też sąsiadów obok,musimy coś zrobić,bo ja się zapłaczęęęęę

Posted

Może trzeba zbierac na hotel? Może ten gdzie był Bambu? Nie można się nastawiać, że Mona na pewno trafi do domu na kanapę, raczej małe prawdopodobieństwo. Do domu ludzie biorą yorki a nie ONki.

Posted

oj nie mów, znam mnóstwo ofiarków branych do domu i z honorami godnymi króla śpiących na najlepszym łóżku w mieszkaniu

szukajcie jej miejsca w hotelu, to zawsze jakieś wyjście na już, zrzucimy się

Posted

Obejrzałam reportaż o Monie, nie możemy jej zostawić bez pomocy, nie po tym, co przeszła!!! Słuchajcie a w jakim mieście przebywa teraz Mona? Jest po sterylce z tego co pamiętam, miała problemy żołądkowe, ale już jest lepiej, tak? Czy przyjmuje jakieś leki na stałe? Wypytuję, bo po znajomych dzwonię prosząc o DT:)
Działajcie też proszę, na FB dajcie znać, trzeba jej pomóc!!!!!!

Posted (edited)

Śledzę losy Mony od początku...
Pojawiłam się na jej wątku na owczarku z ramienia SKARPETY OWCZARKOWEJ i już zostałam
Nie rozumiem, dlaczego taka śliczna i kochana psica jeszcze nie znalazła swojego człowieka :shake:
I martwię się, co z Nią teraz będzie :roll:
Podobnie jak warsawmoo nie wyobrażam sobie, żeby miała wylądować w kojcu :roll:
Na wątku "moich" Glinniaków Ajula poleca taki domowy hotelik

"Ajula" napisał(a):
Jak szukałam miejsca dla Wolwa, to pytałam w tym hoteliku, było miejsce akurat, tylko że znalazłam bliżej i bardziej mi znany. Ale przeczytałam cały wątek hotelu i było ok, polecała mi też ten hotel osoba, której wierzę.......
http://www.dogomania.pl/forum/thread...oj-mazowieckie

To domowy hotelik w Pruszkowie
Tylko pytanie podstawowe brzmi - jak Mona reaguje na inne psiaki ?

Tak czy siak trzeba zbierać deklaracje.
Na owczarku jedna osoba deklaruje, ze opłaci 2 pierwsze tygodnie pobytu Mony w DT/hotelu
SKARPETA OWCZARKOWA pomogła juz Monie dwukrotnie, ale jesli sytuacja będzie podbramkowa, to przegłosujemy ponowną pomoc

Edited by DONnka
Posted

Katarzyna Starkiewicz napisał(a):
Ja się zastanawiałam nad awaryjnym tymczasem dla niej, ale nie wiem, jak reaguje na inne psy (małe suki) i jak ze zdrowiem?

Czułam pismo nosem, jak napisałaś do mnie Kasiu :razz:
Ale byłoby fajnie :multi:

Warsawmoo, MaDi, jest światełko w tunelu !!!
Jak Mona reaguje na małe suczki ???