Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 996
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

warsawmoo napisał(a):
Monka trochę dzisiaj lepiej. Objętości kroplówek są już sukcesywnie zmniejszane. Psina walczy! :)

Tylko tak dalej będzie dobrze !
Walczy bo chce żyć a chce żyć bo czuje że jest wśród ludzi który ją kochają - to jest najważniejsze

Posted

warsawmoo napisał(a):
(...)
Los Mony nie zależy od nas.. Mamy jednak nadzieję, że w tym przypadku ani sąd, ani prokurator nie będą mieli wątpliwości..

Chciałabym w to wierzyć, że rzeczywiście sprawiedliwości tym razem stanie się zadość i dręczyciele suni odpowiedzą za swoje okrucieństwo. Mam jednak pewne wątpliwości, zbyt wiele było przypadków niefrasobliwego podejścia wymiaru sprawiedliwości do znęcania się nad zwierzętami . Czasem się zastanawiam, czy pracownicy sądów nie mają zwierząt ? Chciałabym, żeby właściciele Mony ponieśli karę adekwatną do tragedii suni. Rozumiem też obawy związane z ewentualnością powrotu Mony do włascicieli. Były już przecież przypadki takich powrotów dręczonych zwierzaków do ich pseudowłaścicieli. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji. Nigdy też nie zrozumiem, jak można było patrzeć na psa słaniającego się i jedzącego z głodu kamienie:-(, przecież tak nie postępują ludzie :shake:. W tym progranie w TVP powinno się o tym wszystkim dokładnie powiedzieć.
Sunieczko kochana, na szczęście to już przeszłość. Zdrowiej śliczna panienko :loveu:.

Posted

MaDi napisał(a):
Jeśli dobrze pamiętam to jutro w programie Zdarzenia w TVP będzie można zobaczyć Monę;)

Jaki to kanał i o której godzinie ?

Mona, skarbie - :thumbs: :thumbs: :thumbs:

Posted

Obejrzałam, nie ogarniam rozumem jak można być taką bestią...
Mona nie jest jedyną ofiarą ....Bokser nie doczekał pomocy, jestem pewna... :(
Ciekawe ile ofiar pochłonął ten obóz zagłady....:(

Posted

ewu napisał(a):
Obejrzałam, nie ogarniam rozumem jak można być taką bestią...
Mona nie jest jedyną ofiarą ....Bokser nie doczekał pomocy, jestem pewna... :(
Ciekawe ile ofiar pochłonął ten obóz zagłady....:(

Też nie wierzę, że bokserek został oddany. Jestem pewna, że spotkał go zły koniec.........

Posted

Merys napisał(a):

Yesoo, po prostu przestraszyłam się swojej reakcji po obejrzeniu tego reportażu ... tego, co pomyślałam o tych nędznych ... właścicielach :shake: udręczonej suni. Jak to biedactwo próbowało mimo tego potwornego zagłodzenia utrzymać się na nogach :-(. A losy boksera, cóż, wszystko jest jasne :-(. Jak ta kobieta mogła pozwolić na to, by dzieci oglądały codziennie tak straszne traktowanie psa ? Jak to można ogarnąć rozumem, ja nie pojmuję, jak można było codziennie spokojnie jeść i patrzeć na słaniającego się i przewracającego z głodu własnego psa ? :shake: Zero empatii, zero refleksji, że coś jest nie tak... że tak po prostu nie wolno postępować.
Wyrazy uznania dla wypowiadających się inspektorek, za zachowanie spokoju i rzeczowe, wyważone wypowiedzi. Podziwiam Wasze opanowanie i dziękuję Wam za to, co robicie :loveu:.