zadra Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 (edited) Stokrotka niestety nie wie o czym pisze i raczej powinna wybrac męski nick stosownie do płci! W schronisku z którym jest związana Stokrotka psy sie po prostu sprzedaje.Nic nikogo nie obchodzi i nikt o nic nie pyta przyszłych właścicieli o ich wiedzę na temat warunkow w jakich powinny przebywać psy oraz jaki ciąży na nich odpowiedzialność.W przeciągu ostatniego miesiąca dog wyadoptowany ze schroniska został ponownie oddany przez właścicieli.Dwa psy zgarnięte przez SM z zamojskich ulic okazały się wyadoptowanymi ze schronika i wobec jednego z właścicieli toczy sie postepowanie karne,ponieważ stwierdził,że nie chce juz psa. Cały obraz tych cudownych schroniskowych adopcji. Edited December 19, 2012 by zadra Quote
Havanka Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 Stokrotko, czy nie prościej i uczciwiej byłoby, pójść na współpracę z "tymi paniami", a nie traktować schronu jak własność? Znaleźć dobry dom dla psa, nie jest łatwo, to czasem może trochę potrwać. Jeżeli Aida była zarezerwowana, powinno się uszanować taką umowę. No, ale ruch w interesie być musi. Nie ważne komu. Zwolni się miejsce, to przyjdzie następny pies, a za nim kasa. Quote
wolf122 Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 Tolu wyslalem privy,chyba dwa podobne a nie zauwazylem,że musisz "odgruzować skrzynkę" ;)Także dubel jesli dojdzie poczta ode mnie pewny. Nie ma co komentować sprawy Aidy....każdy z nas wie jak jest.Event na fb tez zamknąłem,bo tylko niepotrzebne komentarze,które i tak nie wrocą tego co mialo być. Powtorze skoro jeszcze raz zajrzalem - Pozdrawiam Was Wszystkie i życzę Spokojnych Świąt i lepszego 2013 Roku. Quote
Havanka Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 Wolf, dziękuję Ci za wszystko. Mam nadzieję, że wkrótce wrócisz na dogo. Ja też serdecznie pozdrawiam i życzę spokojnych Świąt i wszelkiej pomyślności w Nowym Roku ! Quote
stokrotka 13 Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 Przepraszam bardzo jeśli Was uraziłam, niepotrzebne są wasze irytacje. Chciałam się tylko dowiedzieć co stało się z psem, a jednocześnie wasze ordynarne zachowanie do mojej osoby upewnia mnie, że niewiele możecie pomóc zwierzętom skoro tak ochydnie zachowujecie się w stosunku do ludzi. Pozdrawiam oraz życzę zdrowych, spokojnych świąt w gronie rodziny i szczęsliwego nowego roku 2013. Quote
zadra Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 [quote name='stokrotka 13']Przepraszam bardzo jeśli Was uraziłam, niepotrzebne są wasze irytacje. Chciałam się tylko dowiedzieć co stało się z psem, a jednocześnie wasze ordynarne zachowanie do mojej osoby upewnia mnie, że niewiele możecie pomóc zwierzętom skoro tak ochydnie zachowujecie się w stosunku do ludzi. Pozdrawiam oraz życzę zdrowych, spokojnych świąt w gronie rodziny i szczęsliwego nowego roku 2013.[/QUOTE] Biedna mała,bezbronna stokrotko dowiedz się jak powinno się poprawnie napisać ohyda! Quote
beka Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 [quote name='stokrotka 13']Witam wszystkich forumowiczów jestem miłośniczka psów. Kiedy przeczytałam historię Aidy bardzo zmartwiłam się co dzieje sie z psem dla tego też aby miec pełna wiedzę postanowiłam zatelefonować do schroniska w Zamościu, uzyskałam następujące informację dnia 20.08.2012 dwie panie zamówiły w schronisku 2 suczki w tym Aide. Dnia 22.08.2012 obie suczki zostały wysterylizowane. Panie zgłosiły się do schroniska dnia 14.09.2012 i odebrały tylko jedna zamówioną suczkę, AIDA ZOSTAŁA W SCHRONISKU. Aida była przetrzymywana w oddzielnym boksie przez póltora miesiąca podczas kolejnej wizyty pań w schronisku kierownik pytał kiedy zostanie odebrana Aida. Panie zadecydowały aby Aidę wypuścić na wybieg ogólny. Dnia 15.11.2012 panie zgłosiły sie do schroniska odebrały innego psa pozostawiając Aide w schronisku. Dnia 09.12.2012 Aida została wydana nowym właścicielom. po zabiegu sterylizacji przebywała w schronisku 3,5 miesiąca w tym 1,5 miesiąca odizolowana od innych psów. Ponieważ panie nie potrafiły określić kiedy odbiorą zamówione zwierzę. W tej chwili musze podziękować schronisku że znalazło dom dla tego psa. Natomiast opisana sytuacja świadczy o braku kompetencji tych pań mimo że jesteśmy w Unii Europejskiej.[/QUOTE] Brawo Stokrotka. Jeden telefon i tyle informacji. Zadzwoń raz jeszcze i dowiedz sie gdzie mieszka teraz sunia. Może tez Ci powiedzą...... Quote
Tola Posted December 20, 2012 Author Posted December 20, 2012 (edited) Wszystkim, ktorzy pomagali na tym wątku szukac Aidzie domu życzę magicznych Świąt. I oby nastepny rok był lepszy dla wszystkich zwierząt, którym pomagamy i chcemy pomóc w przyszłości. Edited December 22, 2012 by Tola Quote
Recommended Posts