Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Właściwie, nie moja, nasza, Tomka, Agi, Pawła, Michała.Mojej siostry Ani, bo u niej w Warszawie mieszkała. Były razem, tylko one dwie, przez 10 lat i 2 miesiace. Na początku była jeszcze z nimi moja Mama

• .
    Na każde wakacje, na weekendy, na Święta byliśmy wszyscy razem u nas na wsi. Ania i Jej Jessica. Która nie lubiąc jamników, pokochała na zawsze naszą stareńką Pelasię. Która nie lubiąc osiedlowych kotów, z naszymi spała na kanapie i lizała je po pyszczkach. Pies bez wad. Śliczna, drobna, pręgowana boksereczka. W drugim roku życia ujawniła się nietolerancja wielu produktów. Duszności, wysypka, konieczne zastrzyki. Sterydy i leczenie wspomagajace.
    I tak przez kolejnych 9 lat.
    Odchodziła właściwie przez ostanie 8 tygodni. Schudła, marniała w oczach. Klinika na SGGW, lekarze, wizyty w nocy. Zakłopotanie psinki, gdy zrobiła siusiu na łóżko, na dywan, gdy się przewróciła i nie mogła podnieść, nasza rozpacz na jej nieme błaganie o pomoc.
    Ataki padaczki, od 1 dziennie do 8 ostatniego tygodnia, zaniki świadomości.
    Wczoraj pozwoliliśmy jej odejść. Juz nie czuła bólu, nie poczuła nawet zastrzyku, odchodziła pogrążona we własnym świecie. Odchodziła na naszych rękach, osób, które znała i kochała całym sercem. Tomek przyjął na siebie cały ciężar tej decyzji. I jej wykonanie.
    Pochowaliśmy ją dziś rano w sadzie, koło Pelasi i Majeczki.

Jessuniu, Łasico.... do zobaczenia w lepszym świecie.

Jedno z ostatnich zdjeć na kolanach Michała:

• Posted

Mój boksio Lord był ze mną 10,5 roku. Niedługo minie 4 lata jak odszedł za TM a serce wciąż tak samo boli:placz: Współczuję Wam bardzo:-( chociaż wiem z doświadczenia, że żadne słowa nie złagodzą bólu i żalu po stracie.

Posted

Bardzo, bardzo współczuję.
    Moja pierwsza najukochańsza, własna boksia Nutka (w moim avatarze) - najukochańszy i najbardziej wyjątkowy pies... też pręguska - sentyment zawsze będę miała do pręgowanych faflaków...