danavas Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 (edited) trzecie psie pokolenie na tym samym podwórku... zasłużony miniaturowy stróż obejścia.. energiczna, żywa, wesoła, miła i potulna... już jej nie chcą...nie są w stanie się nią zajmować... to Perła... zostałam poproszona o znalezienie jej domu...wszystko było na dobrej drodze, pojawiła się Pani zauroczona Perłą... chciała ją już, natychmiast.. miała tylko jeden warunek.. psiak nie może być poważnie chory... ta kobieta przeżyła śmierć dwóch swoich psów, oba były adoptowane, oba z ciężkimi chorobami, nie chcąc patrzeć już na takie cierpienie poprosiła aby zbadać Perłę... dla mnie to była tylko formalność... pobraliśmy lasce krew i czekałam na dobre wyniki bo przecież to taka pozytywna tryskająca energią sunieczka... wyniki rozwiały nasze marzenia o super domku, okazało się że poziom kreatyniny to 3,02 gdzie max jest 1,7.. jest to bardzo dużo... psiak zadowolony z życia, nie widać aby cierpiała więc mówimy już o przewlekłym stanie chorobowym a nie o nagłym pogorszeniu zdrowia... wet postanowił ja przerzucić na dietę nerkową... kupiłam Renal Royala... dał też jakieś leki... po dwóch tygodniach na tej diecie mamy zbadać ją jeszcze raz czy coś się poprawiło... dla własnego spokoju skonsultowałam ten wynik z innymi wetami, kazdy mówi co innego... w poniedziałek powtórzę jej badania krwi bo jest teoria że mógł wystąpić błąd, bo tylko ta kreatynina wyszła źle a mocznik jest super, a to zawsze się pierniczy w parze... Perła aktualnie jest u obecnych właścicieli...mieszka w budzie... to jest 6-7 letni psiak... ma okazję która rzadko się trafia...z rozlatującej się wilgotnej budy trafić na kanapę w objęcia kochającej osoby, ta pani czeka... trzyma kciuki... dzwoni i pyta o Perłę ....rozumiem ją... już przeżyła dużo i boi się znów cierpieć... ale jak ona nie weźmie Perły to trzeba będzie ja leczyć...zabrać na zimę do ciepła... zobaczcie jaki z niej kochany stworek... Edited November 20, 2013 by danavas Quote
danavas Posted November 16, 2012 Author Posted November 16, 2012 (edited) rozliczenie: wpłynęło: 66zł bazarek Spa :) dziękuję:) zapłacono: 35 zł pierwsze badanie krwi 20 zł drugie badanie krwi 11zł za dt do zapłaty: 57zł za pobyt w dt Edited December 31, 2012 by danavas Quote
magdyska25 Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 o masz....i taka kruszyna w budzie? co ona ma bronić? nie ma u "właściciela" wolnego kąta dla niej? w głowie mi się takie coś nie mieści!!! Quote
danavas Posted November 16, 2012 Author Posted November 16, 2012 mieszka tu....:( cała rodzina się wyprowadziła..dzieci na swoje, dziadki pomarli, a rodzice za granice... tam jest teraz jeden pan tylko... ja nie będę się zagłębiać w to co mogą zrobić dla psa a czego nie, bo się tylko nawkurzam... trzeba psu pomóc ... to jest pewne... teraz mam szkołę w wekend ale w poniedziałek już ją umówiłam do weta na kolejne badania... Quote
Wiola&Miłosz Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 Ale kruszynka.. I w budzie?? masakiera:shake: Quote
danavas Posted November 16, 2012 Author Posted November 16, 2012 czekaj Magda z tym zawałem bo właśnie nowy watek zakłądam... Pan Czesław.... dzień spędza przy mamrocie...a jego psy terroryzują wieś.... http://www.dogomania.pl/forum/threads/235792-Mama-i-dzieciaki-maleńkie-pieski-z-wielkimi-robakami?p=19976865#post19976865 Quote
Poker Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 A fosfor w krwi miała badany? w jakim stanie ma zęby? Może ma popsute i jest ostry stan zapalny w nerkach, który może się wycofać po leczeniu. Podwyższona kreatynina moze być w stanie ostrym , nie musi to być od razu przewlekły stan zapalny. Biorąc pod uwagę w jakich warunkach sunia żyje, o stan zapalny nietrudno. Quote
magdyska25 Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 jejku i kolejne u Ciebie bidy! masakra jakaś! Quote
danavas Posted November 16, 2012 Author Posted November 16, 2012 Poker napisał(a):A fosfor w krwi miała badany? w jakim stanie ma zęby? Może ma popsute i jest ostry stan zapalny w nerkach, który może się wycofać po leczeniu. Podwyższona kreatynina moze być w stanie ostrym , nie musi to być od razu przewlekły stan zapalny. Biorąc pod uwagę w jakich warunkach sunia żyje, o stan zapalny nietrudno. Już Ci mówie co było robione... AST,ALT,ALP czyli wątroba i do tego ten mocznik i kreatynina... głównie pod tym kątem było robione badanie krwi aby sparwdzić jej stan zdrowia przed narkozą bo te zęby są tragiczne i miała mieć ściągany kamień.... tak sie właśnei zastanawiam bo jakby to był ostry stan zapalny to ona by czuła się żle chyba...a biega sobie zadowolona.... ma apetyt...nie jest osowiała...stąd wniosek że to moze być delikatne ale przewlekłe Quote
Poker Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 Niekoniecznie jest tak jak piszesz. To tak jak z dziećmi.Niektóre potrafią mieć 40 stopni i szleją , jedzą.A niektóre mają 38 i padają z nóg. Zróbcie mocz ogólny,fosforany, wyleczcie zęby czyli antybiotyk , usunięcie kamienia i ew.chorych zębów i za jakiś czas będzie dobrze z nerkami. Jest możliwość USG? Morfologię krwi miała? Quote
magdyska25 Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 strasznie biedna ta sunia.... rozumiem dobrze, że jak się okaże, że sunia jest zdrowa- ma ds? tylko zastanawiam się jak będzie starsza i trafi do tej Pani- zachoruje i co wtedy? Quote
Wiola&Miłosz Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 sunia juz ma kilka latek. Miejmy nadzieje ze bedzie ok Quote
danavas Posted November 17, 2012 Author Posted November 17, 2012 magdyska25 napisał(a):strasznie biedna ta sunia.... rozumiem dobrze, że jak się okaże, że sunia jest zdrowa- ma ds? tylko zastanawiam się jak będzie starsza i trafi do tej Pani- zachoruje i co wtedy? ta kobieta dwa razy wzięła chore psy, leczyła je i nie zostawiła... teraz chce psiaka zdrowego ale wiadomo że jakby Perła zachorowała to jej nie zostawi... musimy ją szybciutko diagnozować ponownie(dziś usłyszałam 4 teorię ) zeby nam taki fajny dom nie uciekł sprzed nosa... Quote
danavas Posted November 17, 2012 Author Posted November 17, 2012 Poker napisał(a):Niekoniecznie jest tak jak piszesz. To tak jak z dziećmi.Niektóre potrafią mieć 40 stopni i szleją , jedzą.A niektóre mają 38 i padają z nóg. Zróbcie mocz ogólny,fosforany, wyleczcie zęby czyli antybiotyk , usunięcie kamienia i ew.chorych zębów i za jakiś czas będzie dobrze z nerkami. Jest możliwość USG? Morfologię krwi miała? rozmawiałam dziś o niej z wetem i podał mi inne badanie ktore nalezy jej zrobić...w poniedziałek się tym zajmę.... Quote
Poker Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 W tytule jest ,że kudłata.Przepraszam , a w którym ona miejscu jest kudłata? :crazyeye: Jakie badania ma jeszcze mieć? Quote
danavas Posted November 18, 2012 Author Posted November 18, 2012 Poker napisał(a):W tytule jest ,że kudłata.Przepraszam , a w którym ona miejscu jest kudłata? :crazyeye: Jakie badania ma jeszcze mieć? hehehe...miało być puchata:) to ma być stosunek białka do kreatyniny w moczu... Quote
danavas Posted November 18, 2012 Author Posted November 18, 2012 AltaCaraya napisał(a):puszysta to ona jest fest;) przestańcie sie czepiać...jest puszysta i koniec!!!!!!:) jak ją biorę na ręce to się palce w sierść zapadają jak w puszek...serio....:) Quote
Wiola&Miłosz Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 dobra dobra:) Niech tak zostanie;) Quote
Recommended Posts