Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

UWAGA.
Zulusa nie ma.
Pojechałam dziś o 7 rano zobaczyc jak się ma i nalkarmić i nie ma go.
Obeszłam całą działkę ale tam cięzko się ukryć.

Ogrodzenie Wysokie i solidne. przynajmniej 1,8.
Chyba je musiał przeskoczyć.(w jednym miejcu są betonowe kręgi może wlazł na nie i przeskoczył???????????

Zawiadomiłam SM i lecznicę Anda, która ma z gmina umowę podpisana na wyłapywanie bezdomnych zwierząt.
Zrobię ogłoszenia i rozkleja w Konstancinie.
Tak się cieszyłam że jest bezpieczny...
Czyję że zawiodłam i jego i siebie :(

Dziś przyjechał do mnie i Herka :)
owczarek długowłosy roboczo nazwany Zulusem.
Gorące podziękowania dla Aggie i Kasiprodex za przywiezienie psa do mnie.
Oto Zulus.
Piesek jest przemiły bardzo tulił się Aggie i Kasi wdzięczy za wyrwanie z piekła schroniska :(
Jest bardzo chudy.
Każda kosteczka wyczuwalna pod skołtunionym futrem.
Zęby zniszczone ale pies nie wyglada na starszego.
Po prosty życie go nierozpieszczalo.
Najgorsze że w schronie został jeszcze jeden śliczny onek i piękne szczenie kaukazowate...

• Replies 195
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Poznałam dziś Zulusa - to bardzo spokojny psiak i będzie piękny. Sierść jest w fatalnym stanie - chyba nie był nigdy czesany. U cioci beki szybko dojdzie do formy.

Posted

beka zróbcie temu szczenięciu kaukazowatemu osobny wątek- PROSZĘ!- bo te psiaki, jeśli nie mają za młodu dobrych kontaktów z ludźmi to najczęściej stają się agresywne, a z dużym kaukazem już się tak szybko nie dojdzie do consensusu...

Najlepiej, jakby znalazł się dom zastępczy...!!! ech....:-( :-(

Posted

[quote name='Koperek']beka zróbcie temu szczenięciu kaukazowatemu osobny wątek- PROSZĘ!- bo te psiaki, jeśli nie mają za młodu dobrych kontaktów z ludźmi to najczęściej stają się agresywne, a z dużym kaukazem już się tak szybko nie dojdzie do consensusu...

Beka - to tobie gorące dzięki za przyjęcie Zulusa... jakby nie ty ciotka - nie byłoby go gdzie wiezc!!!! Szukamy domku dla Zulusa - pies cudo - aniolek w samochodzie, grzeczny na smyczy, kocha wszystkich.
POza tym jakbyście zobaczyli jego cialko na całej długości przyklejone do kraty.. zero spojrzenia na ludzi na zasadzie - i tak mnie nie zobaczycie....
uwierzcie - nie było drugiego tak zachowującego się psa... zero radości... ciałko do kraty i nos w kącie przez kraty... ech....
Koperek - ja chce jechać pojutrze po tę małą kaukazowatą.. tylko ja ją mogę mieć 2-3 dni...:-(:-(

Posted

powtórzę to tutaj - chociaż jest na wątku Chrcynnego - może ktoś chce ze mną jechać tam we wtorek - najpóźniej w środę - chcę zabrać małą - szczenię kaukazowate i czarny szkielecik - jutro zdjecia na wątku Chrcynnego.. Nie mam pojęcia co z nimi zrobię ale nie mogę ich tam zostawić...
A poza tym - domek dla Zulusa potrzebny od już..... uwierzcie mi - cudo nie pies, jakby nie moje 3 czorty , już by był u mnie...

Posted

:placz: O NIE.. jak to możliwe??? przecież tam jest naprawdę bardzo wysoki płot??? A Herek rozumiem jest???

jakoś nie wierze że przeskoczył z ziemi - przecież on nie był jakiś szaleńczo żwawy..:placz: :placz: :placz:
Ratunku - trzeba też dziewczyny z Palucha zawiadomić - gdzie jeszcze wożą z Konstancina o okolic psy??? zresztą trzeba brac pod uwagę każdy kierunek - dla psa to pestka przelecieć kilkadziesiat kilometrów!!

Co możemy jeszcze zrobić???? Chce mi się WYĆ!!!

Posted

:placz: beka - zmień tytuł na bardziej dramatyczny - KTOKOLWIEK WIDZIAŁ ITD.. i dziesiec wykrzykników...
juz sama nie wiem co robic chyba pojadę objeżdżac okolice :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz:
on w mieście sam ZGINIE... :placz: :placz: :placz: HELP!!!!!

Posted

Aggie ja jetem w kontakcie z lecznicą, której właściciele maja podpisana umowe na wyłapywanie bezdomnych zwierząt.
Zawiozę im dzisiaj zdjęcie.
Sraż Miejska też wie..
Przykleje ogłoszenie w okolicy i w lecznicach
Gajowa też się bedzie rozglądać.
Wieczorem pomumieszczam ogłoszenia w necie...
Może do Lasu kabackiego dotrze. Trzeba uważać na psy z Kabat...

Na dodatek Morus walczy (co prawda przez płot) z "goldenkiem " z Kielc :(
Muszę mu szybko znaleźć dom żeby co złego sie nie stało

daj mi telefon do siebie

Posted

jezu jak szybko spada - sprawa jest paląca - dogomaniacy z Wwy - rozgladajcie się za Zulusem!! Od razu przypomnę ze on na to imię słabo reaguje - nadałam mu je wczoraj...:-( :-( :-(
żebyście go widziały w tej mordowni w Chrcynnem.... :placz: :placz: :placz: a teraz uciekł.. głupol mały.. :((((

Posted

Katcherine napisał(a):
Czy jestescie pewne na 100% ze on uciekl- a nie ze zostal skradziony? Co z gielda w Slomczynie lub na Zeraniu?

Sorki aktualnie nie jestem w Warszawie..Przezuccie moze na owczarka forum.

nie jesteście pewne niczego :placz: :placz: :placz: z tego co wiem to sladów włamania brak.. ale psa zawsze można przerzucic przez płot... o boże - tylko nie to.. .. nie chce o tym mysleć - on już tyle w zyciu przeszedł... mój biedny Zulus ... :placz: :placz: :placz:

Posted

Zulus nie był okazem piękna.
Pojawił sie dopiero wczoraj raczej kradzież wykluczam..
Furtka była zamknięta. Pręty sa solidne i grube...
Nie mam pomysłu co się stało.....

Posted

Szukałam Zulusa dziś przed południem, objechałam okolice po bezdrożach
aż pod Las Kabacki i Ogród Botaniczny , pytałam napotkanych ludzi i nic.
Żeby chociaż wiadomo było w którą stronę pobiegł....
Nie sadzę żeby wrócił w to miejsce, przecież on się jeszcze nie zdążył przyzwyczaić. Raczej pobiegł szukać ciotek , które go przywiozły... i moze być wszędzie...

Posted

gubie sie w domysłach i rozpaczy :-( :-(
jestem na chwilę z powrotem bo nie mogę przestać o nim myśleć - zrezygnowałam z treningu, nie jestem w stanie sie dzisiaj wysilać....

Moze jakaś nagroda za znalezienie?? Ja mogę coś tam ufundować :placz: :placz: jesli to miałoby pomóc w jego odnalezieniu... już sama nie wiem co wiecej robić, do ciotek z Palucha też napisalam...