Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 127
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W niedzielę byliśmy na spacerku co pogoda sprzyjała. Caviś chyba szczęśliwy cała drogę myrdał tym swoim małym tyłeczkiem i ogonkiem:D a po tem leniuchował na podłodze.

Co do jedzenia to małe postępy dziś troszkę podjadł chrupek Acany z eaf oile oraz sparzone mięso filetu z kurczaka. Przymierzam się kupić mu acane z jagnięciną i mam nadzieję że będzie ją jadł ale pomysł z tranem może być dobry, gdyż ten preparat również pachnie jak tran i Caviś chętniej się chwytał jedzenia gdy nim trochę pokropiłam. Musi zacząć jeść zdrowo co sypię się z niego futro niesamowicie, wypadało by codziennie myć albo odkurzać podłogę.

Mam jeszcze pytanie do dziewczyn z fundacji? Jeżeli wet wystawi tą fakturę na 40 parę zł to jak długo będzie czekał na pieniążki? Po prostu jestem osobą uczciwą i jeżeli to miałby być dłuższy okres jak miesiąc czy dwa to zapłacę sama całą kwotę żeby mieć spokojne sumienie:D:)
Czy umowa na stały domek też wiąże się z opłatami?

Posted

wreszcie fajnie i przyjemnie mijają dni jakie sie należą kazdemu piesku...spacer, jedzonko, zabawy z pańcią.
Jak on teraz musi sie wspaniale czuć.
Kasiu czy Caviś zostaje u Was na DS?Byłoby wspaniale.

Posted

kasia_tomeq napisał(a):
W niedzielę byliśmy na spacerku co pogoda sprzyjała. Caviś chyba szczęśliwy cała drogę myrdał tym swoim małym tyłeczkiem i ogonkiem:D a po tem leniuchował na podłodze.

Co do jedzenia to małe postępy dziś troszkę podjadł chrupek Acany z eaf oile oraz sparzone mięso filetu z kurczaka. Przymierzam się kupić mu acane z jagnięciną i mam nadzieję że będzie ją jadł ale pomysł z tranem może być dobry, gdyż ten preparat również pachnie jak tran i Caviś chętniej się chwytał jedzenia gdy nim trochę pokropiłam. Musi zacząć jeść zdrowo co sypię się z niego futro niesamowicie, wypadało by codziennie myć albo odkurzać podłogę.

Mam jeszcze pytanie do dziewczyn z fundacji? Jeżeli wet wystawi tą fakturę na 40 parę zł to jak długo będzie czekał na pieniążki? Po prostu jestem osobą uczciwą i jeżeli to miałby być dłuższy okres jak miesiąc czy dwa to zapłacę sama całą kwotę żeby mieć spokojne sumienie:D:)
Czy umowa na stały domek też wiąże się z opłatami?

Przelew zrobię od razu jak faktura do mnie dotrze.

Umowa na dom stały wiąże się jedynie ze zgodą na punkty naszej umowy - niczym więcej :) Czyli będziecie go kochać, dbać i gdyby coś, kiedyś przeszkodziło Wam w dalszej opiece nad chłopakiem to się z nami kontaktujecie i psiak wraca pod nasze skrzydło.

Posted

W jaki sposób mogłabym przekazać Tobie fakturę? Czy przebywasz w Bielsku ew okolicy?

Pytałam dlatego o cenę przy adopcji gdyż jak zabiera się psa ze schroniska to niby wolny datek, a i tak trzeba te kilkadziesiąt zł z góry ustalone zapłacić albo jak kogoś stać to więcej.

Vicky 62 mam nadzieję że zostanie na DS, my jesteś na tak, Caviś jest prze słodki, mały wiercipiętek, jest bardzo grzeczny chyba, że mu coś nie spasuję tak jak czasami czyszczenie uszy wtedy potrafi się na wszystkie strony wykręcać. Powoli przyzwyczaja się do nowego imienia, i reaguje na nie.

Posted

kasia_tomeq napisał(a):
Vicky 62 mam nadzieję że zostanie na DS, my jesteś na tak, Caviś jest prze słodki, mały wiercipiętek, jest bardzo grzeczny chyba, że mu coś nie spasuję tak jak czasami czyszczenie uszy wtedy potrafi się na wszystkie strony wykręcać. Powoli przyzwyczaja się do nowego imienia, i reaguje na nie.

Superr!!! w takim razie trzymam kciuki :lol::lol::lol:
z tym czyszczeniem uszu niestety bywa tak u nie których psów.
Moja młodsza sunia nienawidzi jak cokolwiek przy niej robię np. czeszę, grzebię w uszach, kąpię,a juz najbardziej to przeraża ją obcinanie pazurów.:eviltong:
Przy starszej mogę robić wszystko...takie juz sa nasze psiaki.:lol:

Posted

kasia_tomeq napisał(a):
W jaki sposób mogłabym przekazać Tobie fakturę? Czy przebywasz w Bielsku ew okolicy?

Pytałam dlatego o cenę przy adopcji gdyż jak zabiera się psa ze schroniska to niby wolny datek, a i tak trzeba te kilkadziesiąt zł z góry ustalone zapłacić albo jak kogoś stać to więcej.

Będę w Czechowicach w czwartek.

Posted

Fakury jeszcze nie mam wczoraj rozmawiałam z lekarką i ma przygotować jeśli do jutra będzie wystawiona to w jakich godzinach będziesz w Czechowicach? Ja pracuję do 15:30 w Bielsku więc koło 16:00 mogłybyśmy się umówić, tylko gdzie? lub ew mogę przesłać pocztą na podany adres przez Ciebie poleconym żeby nie zaginęła.

Posted

kasia_tomeq napisał(a):
Fakury jeszcze nie mam wczoraj rozmawiałam z lekarką i ma przygotować jeśli do jutra będzie wystawiona to w jakich godzinach będziesz w Czechowicach? Ja pracuję do 15:30 w Bielsku więc koło 16:00 mogłybyśmy się umówić, tylko gdzie? lub ew mogę przesłać pocztą na podany adres przez Ciebie poleconym żeby nie zaginęła.

To niestety ja w Czechowicach będę wcześniej.
To proszę pocztą:

Fundacja "Zwierzęca Arkadia"
ul. Sarenek 10B
43-215 Jankowice

Posted (edited)

Ja niestety nie jestem jeszcze w posiadaniu faktury na kwotę 40 zł.

Co z umową na dom stały? czy mogłabym prosić na maila?

Jeśli ktoś ma konto na forum cavalierowym to wrzuciłam zdjęcie Kavisia z dzisiejszego spaceru. Jak uda mi się to tu to również zamieszczę.

udało mi się wstawić zdjęcie, maila prześlę na pw

Edited by kasia_tomeq
Posted

kasia_tomeq napisał(a):
Ja niestety nie jestem jeszcze w posiadaniu faktury na kwotę 40 zł.

Co z umową na dom stały? czy mogłabym prosić na maila?

Jeśli ktoś ma konto na forum cavalierowym to wrzuciłam zdjęcie Kavisia z dzisiejszego spaceru. Jak uda mi się to tu to również zamieszczę.

Bardzo proszę o adres e-mail.

Posted

[quote name='Avilia']Przyszła mi faktura za Cavisia - 40zł
Czyli razem 122+40 = 162. Na niego wpłaciła Isiak 100zł.
Wspomożecie?[/QUOTE]
Widzę tłum chętnych :evil_lol::diabloti:

Posted (edited)

AVILIA

Nie mogłam wysłać do Ciebie wiadomości gdyż wyświetlała mi się info. że masz pełną skrzynkę.

Jeśli znajdziesz czas to prześlij mi na maila umowę na dom stały?
kasia_tomeq@o2.pl

I napisz proszę ile brakuję pieniążków do zapłacenia za leczenie dotychczasowe? Czy jesteście w stanie udostępnić faktury? Otrzymałam wiadomość z forum Cavalierowego że z "cavisiowej skartepy" można wesprzeć finansowo leczenie Kawisia.

Czy coś wiadomo o bazarku?

W ubiegły poniedziałek byłam z Kawisiem na badaniu serduszka co to niezbędnę żeby wykonać znieczulenie i przy okazji umówiłam się na wizytę z okulistą - lek Stefanowiczem na 17.12.12r

Wizyta za serduszko wyszła 100 zł ale wzięłam fakturę na siebie i podobnie będzie z okulistą nie chcę obciążać Was kosztami w dodatku, że chcemy żeby Kawiś z nami został na DS. Ew jeżeli przez bazarek czy inna formę pomocy moglibyśmy liczyć na dofinansowanie głównie zabiegu/ów gdyż to będą wyższe kwoty to będziemy wdzięczni z Kawisiem:)

wynik badania

Edited by kasia_tomeq
Posted

[quote name='Avilia']Dostałyśmy od nas z lecznicy fakturę za Cavisia na kwotę 122zł...

Tu jest faktura od naszego weta, fakturę od weta z Bielska (40zł) muszę zeskanować. Dziś ją zamieszczę.
O umowie pamiętam, ale co się do tego zabieram to mi coś innego wypadnie i zapominam. Ja muszę mieć taką przypominajkę co mi do
głowy będzie cały czas tłukła i przypominała :)

Posted

[quote name='kasia_tomeq']Avilia napisz czy dobrze myślę co Isiak wpłaciła 100 zł na Kawisia więc brakuję jeszcze 62 zł , tak?[/QUOTE]

Dokładnie tak Kasiu.
Dzisiaj pójdzie też umowa do Ciebie, bo już mam gotową :)

Posted

[quote name='kasia_tomeq']Czy te pieniążki z Cavisiowej skarpety mogą być bezpośrednio przelane na konta lecznic? Czy na konto fundacji? Proszę o podanie brakującej kwoty i numeru konta, na który wykonać przelew?[/QUOTE]

Proszę na konto fundacji.
Ale koniecznie z dopiskiem CAVALIER - SKARPETA.
Konto w pierwszym poście.