Isiak Posted November 17, 2012 Author Posted November 17, 2012 Klaudus_, napisz, ile wyszła wizyta u weta i leki, i czy coś jeszcze małemu kupowałaś, jakąś obróżkę, smycz, karmę dla DT? Ile trzeba kaski? Na forum cavisiowym pytają o konto, więc podam fundacyjne. Jedna z forumowiczek cavalierowych ofiarowała też książki na bazarek :) Ode mnie przelew też poleci, tylko chciałabym wiedzieć, jakie są potrzeby "na już"? No i nie ukrywam, żem straaasznie ciekawa, jak tam chłopak się w DT sprawuje? Quote
motylek1007 Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 i mnie..... jak również czekam na info co potrzeba Quote
Vicky62 Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 Obiecałam wpłacić nie wielka kwotę, ale nie wiem gdzie? Kto się zajmuje finansami na cavisia? Quote
Isiak Posted November 17, 2012 Author Posted November 17, 2012 Vicky62 napisał(a):Obiecałam wpłacić nie wielka kwotę, ale nie wiem gdzie? Kto się zajmuje finansami na cavisia? W pierwszym poście pod zdjęciami są namiary na konto fundacji. W treści przelewu proszę wpisać "darowizna - cavalier" - wtedy wiadomo, że ta konkretna wpłata ma być wydatkowana wyłącznie na cavisiowe potrzeby :) Dziękujemy! Quote
kasia_tomeq Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 witam was Serdecznie wraz z Cavisiem:) jeszcze nie wybrałam dla niego nowego imienia, poprzednie nie jest znane więc wszelkie propozycje mile widziane:) Caviś mam nadzieję że szczęśliwy, wyleguję się na kanapie i przy każdej okazji zerka na mnie albo po prostu się przytula widać że bardzo brakowało mu obecności człowieka, głaskania. Piesek jest nauczony komendy siad innych jeszcze nie próbowałam, wychodzi na dwór się załatwiać, jest strasznie towarzyski, taka mała przylepa która chodzi ze mną. Po za tym widać iż jest przestraszony, nowe osoby, podniesiony głos albo gwałtowny ruch wywołują w nim strach. Co do leczenia to będę w kontakcie z Klaudią i wtedy będę Was informować, póki co wiem tyle ile napisała Dona. Oczka kropimy, dziś już 2 razy, a od pon będziemy podawać antybiotyk i mam nadzieje że będzie już tylko lepiej. Caviś jest w typie rasy ale mam nadzieję że nie będziecie mieć nic przeciwko żeby założyła mu jego prywatny wątek gdzie wrzucę parę zdjęć z pierwszych dni w nowym domku:) jak zrobię zdjęcia to dodam oczywiście, póki co mam tylko jedna z kąpieli Cavisia. Quote
malagos Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 ale sie cieszę, ze ma Was :) Pewnie, ze załóż watek, będziemy zaglądać! Quote
Vicky62 Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 Bardzo cieszę się,że tak szybko znalazł się u Was i nie marznie już w schroniskowym kojcu. Kasiu zaglądaj tu i pisz jak najwięcej o nim, no i oczywiście zdjęcia jak najbardziej oczekiwane:lol: Quote
Isiak Posted November 18, 2012 Author Posted November 18, 2012 kasia_tomeq napisał(a):póki co wiem tyle ile napisała Dona. Gwoli wyjaśnienia - Dona to ja, Isiak :) Chętnie zobaczymy cavisia w kąpieli :-D:-D Strasznym przeżyciem musiał być dla niego ten pobyt w zimnym kojcu. Podobno w lecznicy, w cieple, zaraz zasnął... Quote
Vicky62 Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 Isiak napisał(a): Strasznym przeżyciem musiał być dla niego ten pobyt w zimnym kojcu. Podobno w lecznicy, w cieple, zaraz zasnął... Biedulek kochany...dlatego nie wyobrażam sobie cavisia w kojcu, czy w budzie widząc jak moje śpią na kanapie. Jak dobrze,ze tak szybko udało się zabrać jego z tego miejsca. Ale fotki bym chetnie obejrzała jak juz jest w DT... bo jak dotychczas to mam jego obraz przed oczami z tych zdjęć, które Isiak umieściła na wątku. Quote
cavani Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 A może przydałoby się zmienić tytuł wątku - już nie jest w zimnym kojcu ;) kasia_tomeq napisał(a):Caviś jest w typie rasy ale mam nadzieję że nie będziecie mieć nic przeciwko żeby założyła mu jego prywatny wątek gdzie wrzucę parę zdjęć z pierwszych dni w nowym domu Kasiu, nowego wątku chyba nie ma potrzeby zakładać - przecież to jest jego wątek, więc po co tworzyć drugi? Na tym jest opisana jego historia od początku. I też przyłączam się do prośby o zdjęcia na kanapie :) Quote
__Lara Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 Cudownie, że już jest w dt, poza punktem :D Quote
Isiak Posted November 18, 2012 Author Posted November 18, 2012 Też uważam, nie nie potrzeba nowego wątku. Cała historia pieska w jednym wątku - tak jest jasno i przejrzyście. Na razie psiak jest w domu tymczasowym, dlatego wątek jest nadal w dziale psów do adopcji. Jeśli DT bardzo pieska pokocha i zechce zostać DS - wtedy poproszę moda o przeniesienie do działu Już w nowym domu. A na razie zmieniam tytuł wątku :) Quote
__Lara Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 Pomóżcie, znalazłam mega oswojonego i zaniedbanego kota pod pracą w Zabrzu, nie mam co z nim zrobić, a w schronie panuje choróbsko :( http://www.dogomania.pl/forum/threads/235980-Kotek-znaleziony-w-Zabrzu-nie-mam-gdzie-go-da%C4%87-%28-PILNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?p=19992015#post19992015 Quote
Avilia Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 Cavisiowe koszty podamy jak tylko otrzymamy fakturkę z lecznicy. Quote
Isiak Posted November 19, 2012 Author Posted November 19, 2012 Avilia napisał(a):Cavisiowe koszty podamy jak tylko otrzymamy fakturkę z lecznicy. Dziękuję :) Quote
kasia_tomeq Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Wstawiła bym zdjęcia ale nie mam pomysłu jak to zrobić? czy gdzieś jest opcja "załączników"? jeżeli ktoś z Was ma konto na forumcavalierowym to tam jest kilka zdjęć. Jeśli chodzi o nowy wątek to przeklejiłam tą wiadomość z forum cavalierowego i tak zostało, za co przepraszam. A co u nas? Caviś tak go nazywamy wycwanił się i nie chce zjadać antybiotyku w paszteciku, nie bardzo nawet chce go połknąć gdy wkładam do pyszczka, oczka ładnie daje sobie zakraplać. Zastanawiam się nad jego oczkiem poczytałam o tym schorzeniu i można to wszyć tylko nie wiem czy w przypadku niego jest to zbyt przedawnione i nie można takiego zabiegu wykonać? To pytanie prze de wszystkim kieruję do Klaudii:) Quote
Isiak Posted November 20, 2012 Author Posted November 20, 2012 (edited) Skopiuję w takim razie zdjęcia z cavalierowego: Caviś po kąpieli: W ogródku: Śpiący Caviś: Edited November 20, 2012 by Isiak Quote
Isiak Posted November 20, 2012 Author Posted November 20, 2012 Vicky62 napisał(a):Hmm...ja zdjęć nie widzę :shake: Trochę powalczyłam z ładowaniem, kiepsko mi coś net łazi. Ale chyba już widać? Quote
Vicky62 Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Teraz widzę,dzięki :lol: Śliczne to ostatnie zdjęcie, tylko oprawić w ramkę i na półeczkę :lol: To oczko ma biedniutkie,a czy jemu nie przeszkadza to w patrzeniu? Quote
kasia_tomeq Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 (edited) Dziękuję za wstawienie zdjęć:) na razie udało mi się przemycić do pyszczka tabletkę w kawałku parówki ale nie wiem jak długo da się nabrać co to mądry piesek. Wydaję mi się że może mu to przeszkadzać, Klaudia mówiła że to tak już zostanie, ja na necie czytałam że tą trzecią powiekę można wszyć tylko im prędzej tym lepiej a w jego przypadku nie wiadomo jak długo to ma i jak to utrwalone jest, czy da się coś z tym zrobi Edited December 2, 2012 by kasia_tomeq Quote
Vicky62 Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 Może warto by to oczko skonsultować z jakimś dobrym okulistą ? Trzeba wszędzie próbować,Caviś nie jest jeszcze staruszkiem i warto by było tylko dobrze go "podreperować";) Kasiu jesli moge zapytać jakie kropelki zapuszczasz jemu do oczek? A co z jego tym przerośniętym serduszkiem, dostaje jakies na to leki ? Quote
kasia_tomeq Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 zakraplam mu oczka gentamicin WZF 0,3%, co do serduszka to jest powiększone i póki co nie wymaga podawania leków wiem to od Klaudii, ja sama nie byłam u weta gdyż nie wiem czy mogę on cały czas jest u mnie na DT. Vicky62 czy Ty znasz może okulistę zwierzęcego na terenie woj śląskiego? Quote
Vicky62 Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 (edited) Gentamycyna to taki najbardziej popularne krople do oczu i dość tanie. Mojej suni też kiedyś zakraplałam ( ma częste problemy z oczkami) Ja niestety nie znam, jestem z podlasia,ale może Isiak zna? Wiem,że najlepsi specjaliści są w W-wie.Ale to daleko dla Was. A może na dogo popytać... założyć wątek, w dziale okulistyka, lub zapytać na forum cavisiowym tam jest sporo cavisi z woj.śląskiego. Edit; Zapytałam w dziale okulistyka czekam na odp. Edited November 21, 2012 by Vicky62 Quote
Recommended Posts