Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 127
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie zakładałam wcześniej wątku, bo nie miałam fotek, i nie wiedziałam, czy dziewczyny z fundacji nie założą - nie chciałam się "wtryniać" :oops:
Na forum cavalierowym osoba mieszkająca blisko Pszczyny też chce dać DT, ale będzie potrzebować pomocy w opłaceniu leczenia. Podałam jej linka do wątku, telefony do Avilii i Klaudus_ i zaprosiłam tutaj :)

Posted

[quote name='Vicky62']Bardzo to smutne co napisałaś Isiak :-(
Szkoda,ze aż tyle to musi trwać ta cała kwarantanna.:-(To okres w którym właściciel jeszcze może zgłosić się po pieska.
Wielokrotnie się zdarzało,że psiak przywędrował z daleka i nikt nawet nie podejrzewał,ze może być u nas :)
Niestety musimy przestrzegać okresu kwarantanny.
Dzisiaj się postaram dowiedzieć kiedy dokładnie do nas trafił,bo nie potrafię sobie przypomnieć dokładnie dnia...

Posted

[quote name='as_ko']biedak :( że też na starość nie było komu się nic zająć po tylu latach wspólnego życia...ehStarość u zwierząt jest straszna...
Marzę o tym,aby kiedyś nastąpił taki czas - kiedy ludzie chętnie adoptowaliby staruszki...
Sądzę jednak,że to nigdy nie nastąpi...
Ludzie nie są świadomi tego, jak wielką wdzięczność staruszek może okazać...

Posted

[quote name='Isiak']Nie zakładałam wcześniej wątku, bo nie miałam fotek, i nie wiedziałam, czy dziewczyny z fundacji nie założą - nie chciałam się "wtryniać" :oops:
Na forum cavalierowym osoba mieszkająca blisko Pszczyny też chce dać DT, ale będzie potrzebować pomocy w opłaceniu leczenia. Podałam jej linka do wątku, telefony do Avilii i Klaudus_ i zaprosiłam tutaj :)[/QUOTE]

Super jakby się udało :)

Posted (edited)

[quote name='Klaudus__']To okres w którym właściciel jeszcze może zgłosić się po pieska

Jak najbardziej to rozumiem.
Szkoda tylko,że nie może byc na kwarantannie w DT jak wspomniała cavani taką metodę stosują w schronie w Bielsku Podl.
No, ale w większości schronach jest tak jak w Pszczynie.

Edited by Vicky62
Posted

[quote name='Vicky62'][I]

Jak najbardziej to rozumiem.
Szkoda tylko,że nie może byc na kwarantannie w DT jak wspomniała cavani taką metodę stosują w schronie w Bielsku Podl.
No, ale w większości schronach jest tak jak w Pszczynie.
Nie w Bielsku Podlaskim, tylko w Białej Podlaskiej ;)

Posted

[quote name='cavani']Nie w Bielsku Podlaskim, tylko w Białej Podlaskiej ;)[/QUOTE]
hehe no tak i myslałam, tylko źle napisałam.;)

Czekamy na dalsze wiadomości o cavisiu, czy wiadomo kto weźmie na DT.
Ja tak jak obiecałam do leczenia sie dorzucę.

Posted

dziękuje Isiak za zaproszenie na forum, kontaktowałam się z jedną z dziewczyn prawdopodobnie panią Klaudią, póki co nie ma jeszcze informacji o stanie i diagnostyce cavisia jak będzie coś wiadomo to otrzymam telefon. W razie jakiś pytań odnośnie mojej osoby proszę pisać gdyż wolę na nie odpowiadać niż sam mówić o sobie.

Posted

kasia_tomeq napisał(a):
dziękuje Isiak za zaproszenie na forum, kontaktowałam się z jedną z dziewczyn prawdopodobnie panią Klaudią, póki co nie ma jeszcze informacji o stanie i diagnostyce cavisia jak będzie coś wiadomo to otrzymam telefon. W razie jakiś pytań odnośnie mojej osoby proszę pisać gdyż wolę na nie odpowiadać niż sam mówić o sobie.

Witam serdecznie na wątku :)

Posted

Ja również witam serdecznie na wątku.
Mam nadzieję,że jak już piesio będzie u Ciebie na DT, to zdasz nam szczegółowo relację na forum odnośnie jego stanu zdrowia.Wszyscy tu bardzo martwimy się o staruszka.

Posted

Ooo widzę,że Pani Kasia już z nami ;)
Witamy.
To tak jak wspominałam - trzecia powieka.
Oba oczka są zmienione.
Chore oczko ropieje - w związku z tym dostał antybiotyk.
Jest także stan zapalny w jamy ustnej.
Ale to również załatwi antybiotyk.
Chłopak jest bardzo dzielny, chociaż ciut się bał naszej kochanej Pani Doktor.
Na obecną chwilkę w gre wchodzi kropienie - nie jest potrzebny żaden zabieg.
Ciut przerośnięte jest serducho, ale bez sensacji.
I bez konieczności wprowadzania na tę chwilę leku.
Zęby są oczywiście do roboty jak zejdzie stan zapalny,bo są dosłownie koszmarne.
Ma OKOŁO 6-7 lat.

Posted

[quote name='Klaudus__']Ooo widzę,że Pani Kasia już z nami ;)
Witamy.
To tak jak wspominałam - trzecia powieka.
Oba oczka są zmienione.
Chore oczko ropieje - w związku z tym dostał antybiotyk.
Jest także stan zapalny w jamy ustnej.
Ale to również załatwi antybiotyk.
Chłopak jest bardzo dzielny, chociaż ciut się bał naszej kochanej Pani Doktor.
Na obecną chwilkę w gre wchodzi kropienie - nie jest potrzebny żaden zabieg.
Ciut przerośnięte jest serducho, ale bez sensacji.
I bez konieczności wprowadzania na tę chwilę leku.
Zęby są oczywiście do roboty jak zejdzie stan zapalny,bo są dosłownie koszmarne.
Ma OKOŁO 6-7 lat.

Czyli nie 10 lat jak twierdził wet "tutejszy" :D

Posted

On nawet z fotek nie wygląda na takiego staruszka ;), Fakt jak sie psa określa po zębach, a cavisie mają skłonności do kamienia i wypadania w młodszym wieku to można się pomylić. A czy on nie ma gdzieś śladu tatuażu?

Posted (edited)

No to nie jest tak źle...super
Czyli nie jest z niego taki staruszek jest w wieku mojej starszej suni.
Jeśli chodzi o zęby to chyba faktycznie cavisie mają z tym problem(kamień i często stan zapalny jak się za nie dba)

Edited by Vicky62