Ewelina & Hera Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Mam taki pomysł,aby w tym temacie każdy dawał jakieś instrukcje na zrobienie czegoś związanego ze sportem zaprzęgowym.Ja mam sposób na linkę z amortyzatorem.Trzeba kupić pustą w środku linkę i za pomocą agrafki(przynajmniej ja tak robię)wsadzić do środka gumę.Działa jak linka amortyzująca,sama sprawdziłam!Oczywiście po dwóch stronach trzeba zamocować karabinki. Quote
ulvhedinn Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 W zasadzie dokładniej- kupić taśme rurową (dla Eveli- najtaniej w Surtexie na Zaporoskiej). W środek grubą okrągłą gumę. Namarszczyć. Związać na węzły. Po obu końcach powinno zostać tyle taśmy żeby zamocować karabińczyki (przyszyć). Gotowe... Quote
Ewelina & Hera Posted March 26, 2007 Author Posted March 26, 2007 Dzięki za uzupełnienie mojej wypowiedzi:p.No to dodawajcie jakieś instrukcje na zrobienie czegoś z niczego.Zamierzam zrobić wózek trój-kołowy(mój tata zamierza zrobić go dla mnie).Czy mógł by ktoś podać bliżej jak to się robi od czego zacząć i wogóle podzielić się doświadczeniem z robieniem wózka samemu.Czy jak wózek będą ciągnęły 3 psy muszą być hamulce? Quote
Boidae Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Zaprzęg: york, bokser i szczeniak wyżła? Ostatnio pisałaś iż bokser nie może przy rowerze biegać, a teraz ma wóżek ciągnąć?! :cool1: Quote
Ewelina & Hera Posted March 26, 2007 Author Posted March 26, 2007 Czy ja powiedziałam,że wezmę do zaprzęgu yorka i boksera?! Zaprzęg będziemy miały na spółkę z koleżanką z jej kundelkiem samoyeda i z huskym.Na wyżłam poczekam oczywiście jak dorośnie! Quote
Ewelina & Hera Posted March 27, 2007 Author Posted March 27, 2007 No to ma ktoś jakieś zdjęciaa wózka?Lub rady na temat jego ''samo zrobienia''? Quote
Myszu Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Jak to jak widzę yorka w zaprzęgu przecież to "kawał" psa:evil_lol: . A tak całkiem poważnie to kiedyś usłyszałam od właściciela właśnie yorka że jego pies tak strasznie ciągnie na smyczy że nie sposób go utrzymać i że on chyba silniejszy od mojego huskiego:crazyeye: . No więc zaproponowałam temu panu że może przytrzyma mojego na chwilkę a ja będę w tym czasie odchodzić ale nie chciał skorzystać:eviltong: . Quote
Ewelina & Hera Posted March 28, 2007 Author Posted March 28, 2007 Myszu napisał(a):Jak to jak widzę yorka w zaprzęgu przecież to "kawał" psa:evil_lol: . A tak całkiem poważnie to kiedyś usłyszałam od właściciela właśnie yorka że jego pies tak strasznie ciągnie na smyczy że nie sposób go utrzymać i że on chyba silniejszy od mojego huskiego:crazyeye: . No więc zaproponowałam temu panu że może przytrzyma mojego na chwilkę a ja będę w tym czasie odchodzić ale nie chciał skorzystać:eviltong: . No to moja ''yorcza'' krew!Mój też tak ciągnie,że mało ręki nie urwie.Niby taki mały,a siły w sobie ma duuużo.:eviltong: Quote
Ewelina & Hera Posted March 28, 2007 Author Posted March 28, 2007 Evela1994 napisał(a):No to ma ktoś jakieś zdjęciaa wózka?Lub rady na temat jego ''samo zrobienia''? Czy ktoś ma pomysły na zrobienie czegoś?Bo chyba nie o sile yorków gadamy:eggface:. Quote
Recommended Posts