Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam taki pomysł,aby w tym temacie każdy dawał jakieś instrukcje na zrobienie czegoś związanego ze sportem zaprzęgowym.Ja mam sposób na linkę z amortyzatorem.Trzeba kupić pustą w środku linkę i za pomocą agrafki(przynajmniej ja tak robię)wsadzić do środka gumę.Działa jak linka amortyzująca,sama sprawdziłam!Oczywiście po dwóch stronach trzeba zamocować karabinki.

Posted

W zasadzie dokładniej- kupić taśme rurową (dla Eveli- najtaniej w Surtexie na Zaporoskiej). W środek grubą okrągłą gumę. Namarszczyć. Związać na węzły. Po obu końcach powinno zostać tyle taśmy żeby zamocować karabińczyki (przyszyć). Gotowe...

Posted

Dzięki za uzupełnienie mojej wypowiedzi:p.No to dodawajcie jakieś instrukcje na zrobienie czegoś z niczego.Zamierzam zrobić wózek trój-kołowy(mój tata zamierza zrobić go dla mnie).Czy mógł by ktoś podać bliżej jak to się robi od czego zacząć i wogóle podzielić się doświadczeniem z robieniem wózka samemu.Czy jak wózek będą ciągnęły 3 psy muszą być hamulce?

Posted

Jak to jak widzę yorka w zaprzęgu przecież to "kawał" psa:evil_lol: . A tak całkiem poważnie to kiedyś usłyszałam od właściciela właśnie yorka że jego pies tak strasznie ciągnie na smyczy że nie sposób go utrzymać i że on chyba silniejszy od mojego huskiego:crazyeye: . No więc zaproponowałam temu panu że może przytrzyma mojego na chwilkę a ja będę w tym czasie odchodzić ale nie chciał skorzystać:eviltong: .

Posted

Myszu napisał(a):
Jak to jak widzę yorka w zaprzęgu przecież to "kawał" psa:evil_lol: . A tak całkiem poważnie to kiedyś usłyszałam od właściciela właśnie yorka że jego pies tak strasznie ciągnie na smyczy że nie sposób go utrzymać i że on chyba silniejszy od mojego huskiego:crazyeye: . No więc zaproponowałam temu panu że może przytrzyma mojego na chwilkę a ja będę w tym czasie odchodzić ale nie chciał skorzystać:eviltong: .

No to moja ''yorcza'' krew!Mój też tak ciągnie,że mało ręki nie urwie.Niby taki mały,a siły w sobie ma duuużo.:eviltong: