klaki91 Posted November 7, 2015 Posted November 7, 2015 Francuz to chyba u dużych ras, co? Dużo niskopodłogowców, zwłaszcza tych parówkowatych ma przednie łapy w X. Jamniki, corgi, ich mieszańce itd. Quote
nika1 Posted November 7, 2015 Posted November 7, 2015 Moja Młoda ma wszystko w organizmie ok, karma też spoko, wiec może taka jej uroda po prostu ;) A jest dość niskopodłogowa i jamnikowata ;) W życiu jej to nijak nie przeszkadza,nawet jak chodzi to ustawia łapy bardziej prosto, tylko jak siedzi to widać to wyraźnie. Quote
klaki91 Posted November 7, 2015 Posted November 7, 2015 Corgi to chyba nawet we wzorcu ma napisane, że ma mieć łapy lekko na zewnątrz ;) u większosci ras rzeczywiście takie ułożenie jest traktowane jako wada, ale są rasy, właśnie niskopodłogowe, u których to występuje i podejrzewam, że jest potrzebne właśnie dla zachowania odpowiedniej równowagi, zwłaszcza gdy pies jest nie dość, że parówkowaty to jeszcze ma sporo masy (corgi, basset) nika1- chyba jakiś owczar dopadł jakąś parówę :D Quote
bou Posted November 8, 2015 Posted November 8, 2015 Najważniejsze,że zdrowy Uszatek i sliczny :) Quote
Ryss Posted November 10, 2015 Posted November 10, 2015 A uszy miał ogromne, muskularne, uszami mógłby, gdyby chciał. Niepokojące, wręcz fatalne, przedziwne uszy miał... - jak śpiewał Maciej Zembaty. Quote
Ryss Posted November 12, 2015 Posted November 12, 2015 No właśnie - do jakiej rasy jest podobny mój pies? Quote
chounapa Posted November 12, 2015 Posted November 12, 2015 Ryss, to mieszanka gremlina z gargamelem ;) . 5 pokoleń wcześniej pojawił się tam chart. Quote
Ryss Posted November 12, 2015 Posted November 12, 2015 Chounapa - wstydziłabyś się tak mówić o Bogu ducha winnym piesku... + Quote
dcz Posted November 13, 2015 Posted November 13, 2015 Nie no to już przesada :) to dział psi a to przeca czysta rasowa SURYKATKA :P Quote
Ryss Posted November 13, 2015 Posted November 13, 2015 Nie no to już przesada :) to dział psi a to przeca czysta rasowa SURYKATKA :P No nie, to nie jest surykatka, ale jak najbardziej pies - może wielorasowy, ale jednak. I to pies na pewno niepodobny do surykatki, gdyż nawet najgorsza suka - taka, do której mówi się "ty suko!" - swój honor ma i z surykatkiem się nie puści. Doprawdy, trzeba całkiem puścić wodze fantasmagorii, by w przedstawionym konterfekcie pieska dopatrzeć się genów surykatki. Albowiem surykatka wygląda tak: Quote
dcz Posted November 13, 2015 Posted November 13, 2015 E tam , a może właścicielka matki Twojego psiaka spacerowała po zoo i wiesz honor honorem, a potrzeby potrzebami, jak to się mówi na bezrybiu i rak ryba :) Quote
Margo3011 Posted November 13, 2015 Posted November 13, 2015 Niektorzy mowia, ze psy upodabniaja sie do wlascicieli. 1 Quote
Czaki Posted November 13, 2015 Posted November 13, 2015 Ryss, a może to było odwrotnie, może to surykatki mają bujne życie, a że pies był po pijaku... Quote
Ryss Posted November 13, 2015 Posted November 13, 2015 Słyszałem kiedyś powiedzenie: nie ma brzydkich surykatek, jest tylko kwestia ilości wypitego alkoholu. Ale to chyba nie chodziło o surykatki. I chyba też nie o psy. PS. Czaki, ta Twoja Galeria ze stopki, wcale mi nie wygląda na galerię. Chyba, że jest to galeria handlowa, albo inna nowomowa. Quote
Czaki Posted November 13, 2015 Posted November 13, 2015 A słyszałeś o rosyjskich psach? Z surykatkami sprawa ma się podobnie jak z zebrami, czy chińczykami - ciężko odróżnić kto jest kim, więc... Quote
Ryss Posted November 13, 2015 Posted November 13, 2015 A słyszałeś o rosyjskich psach? Nie, słyszałem o rosyjskich jeżach: Quote
domimo Posted January 12, 2016 Posted January 12, 2016 Cześć wszystkim :) a co sądzicie o moim rozbójniku? Quote
katarzyna18 Posted January 12, 2016 Posted January 12, 2016 (edited) Witam,zaczne od tego ze od jakiegos czasu powaznie myslalam nad kupnem rasowego psa,chcialam zeby to byl labrador duzo o nim czytalam i uwazalam ze bedzie to odpowiednia rasa dla mnie i beda pasowac mu warunki.Chlopak kupil mi "labradora" ,mamy ksiazeczke do niej bo to suczka,w tej ksiazeczce jest tylko data narodzin rasa i data odrobaczenia bez pieczatki tylko podpis.chlopak nie widzial ani matki suczki ani ojca. Zalaczam zdjecia.______Czy to mozliwe ze jest to labrador?____,, Prosze spojrzec na uszy? Ja juz zglupialam kobieta zarzeka sie ze to labrador,mi tymczasem bardziej przypomina cocker spaniela...suczka ma 6 tyg. Edited January 12, 2016 by katarzyna18 Quote
Kocurkotka Posted January 13, 2016 Posted January 13, 2016 Jeśli nie ma rodowodu - to, to jest kundel a z wyglądu wygląda na szczeniaka w typie spaniela nawet kolor się zgadza niech ci postawi rodziców szczeniaka przed tobą to będziesz chociaż wiedzieć na co wyrośnie A i twój chłopak PŁACĄC tej kobiecie wspiera pseudo hodowle i kupił kundelka :I i 6 tygodniowy szczeniak powinien być jeszcze przy mamie ... 1 Quote
Delph Posted January 13, 2016 Posted January 13, 2016 Nic nie da pokazanie rodziców, pewności mieć nie będziesz, czy to naprawdę oni. Labrador to nie jest na pewno, ale może wyrośnie na o wiele fajniejszego psa niż labek :) W przypadku kolejnego psa w przyszłości polecam większe przygotowanie i przemyślenie sprawy, ale to nie znaczy, że ta ślicznota jest gorsza od rasowego psa. Niech zdrowo rośnie :) Quote
marta30 Posted January 13, 2016 Posted January 13, 2016 Ani to labrador ani cocker spaniel. Ot, kundelek, mieszaniec najzwyklejszy więc może być podobny do wszystkiego. Quote
bou Posted January 13, 2016 Posted January 13, 2016 Ja nie o "rasie".Praktycznie NIE MASZ zadnej wiedzy o opiece wterynaryjnej szczenięcia.Idz czym prędzej do weta - obejrzeć,odrobaczyc,zaszczepić.6 tygodni,to maleństwo narazone na wszystko,co mozliwe.I poczytaj o wychowaniu i zdrowiu szczeniaka. (bardzo ładny maluch) A tę ksiazeczkę,ktorą dostałaś możesz wsadzić sprzedającej w...drzwi. !!! Quote
marta1624 Posted January 13, 2016 Posted January 13, 2016 I ja uważam że to kundelek (nie że to coś złego, sama mam 3 :)). Ani spaniel, a labek to już na pewno. 1 Quote
Recommended Posts