Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pytanie czy rodzice Sharm pei oboje? To że bez metryki to już wiadome!

Po pierwsze zerknij we wzorzec shar peia. Waga którą osiągnął w wieku 5 miesięcy to już dolna granica dorosłego shar peia.
Po drugie wymiary które podałeś: 40 a 50 cm to kolosalna różnica. Jeśli bliżej do 50 cm to patrz "po pierwsze" ;)
Po trzecie mam wątpliwości co do jego wieku. Shar pei z rodowodem w wieku 5 miesiecy wygląda bardziej szczeniakowato. Oglądnij zdjęcia w google choćby.
Po czwarte...fajny jest :) trochę coś pomiędzy shar peiem bone-mouth (czyli pierwotnym) a obecnym wzorcem.
Posted

bardzo masywny to on faktycznie nie jest ale też nie jest malutki (około 40kg będzie miał)

Najbardziej mi podchodzi pod mixa boksera z cane corso. Rodzice nie znani (pisałem w innym wątku, że pies znaleziony z rodzeństwem zawinięty w foliową torbę).

Mimo, że ma ponad 9 lat to nadal rozumek szczeniaka, ciągle chce się bawić, jest pokraczny jak niemowle (potyka się o własne nogi) ale za to jest bardzo mądry, potulny i towarzyski.

Posted

Mojego już kiedyś wstawiałam ale teraz znacznie zmężniał i się bardzo zmienił więc wstawię jeszcze raz :D. Jak dla mnie trochę owczarek francuski beauceron (podwójny wilczy pazur) tylko te uszy nie pasują :D

7 miesięcy 25 kg 61 cm w kłębie :)

Posted

Piekny pies! Moim zdaniem mieszal tam owczarek niemiecki, owczarek francuski to dość malo znana rasa, umaszczenie pasuje, podwójny pazur tym bardziej, to mozliwe ze cos z niego ma :)

• 4 weeks later...