Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bruna napisał(a):
No chyba, że tak ;) Ale bardzo ładny piesek, ja po prostu kocham amstaffy z wyglądu (moja babcia ma). Wyrośnie na silnego, dostojnego psa jeżeli się nie mylę - już to widać. Nie martw się, to dopiero szczeniaczek, a proporcje się zmieniają. btw. ile miesięcy ma sunia?

Dziękuję , ma 4 miesiące :) jak ją wzięliśmy dwa mies temu to ludzie na ulicy mówili "jaki piękny labladorek" :lol:

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

'Hej. nie rozumiem niektórych ludzi którzy twierdzą że rasowy pies musi mieć rodowód a sami mają "kundelki". Po co kogoś gnębić z tego względu że za symboliczne pieniądze kupił "kundla" to sprawa tej osoby która za niego płaci. Ja sama jeździłam po dwa pieski 130km w jedną stronę, też kundle bo matka to "amstaff" ojciec nie znany i jeszcze temu państwu zapłaciłam, bo głupio by mi było brać psa i nie zwrócić nawet ludziom za jedzenie które im dawali. Teraz też mam Pitbullkę Red Nose , nie ma rodowodu ale dla mnie to jest Pitbull i bez zbędnych papierów. '

Fajnie, że mnie rozumiesz ... w ogóle nie rozumiem aferowania się o to czy płacę za "kundla' czy nie płacę , tak jak mowisz wypada dać chociaz małą sumę za jedzenie , które pies dostawał czy tabletki . Z resztą wiele osób tak robi

Posted

Np. u nas jest taki zwyczaj że daje się jakieś pieniądze żeby się dobrze chował, a to ile ktoś daje to już jest jego sprawa. Niektórych ludzi nie stać na to żeby kupić psa za 2 tys. albo i więcej więc woli kupić od znajomych. Jak dla mnie to jest chore faworyzowanie psów i wyróżnianie ich bo jeden ma rodowód a drugi nie mimo tego że jeden od drugiego niczym się nie różni.:)

Posted

Zła.Kana napisał(a):
Np. u nas jest taki zwyczaj że daje się jakieś pieniądze żeby się dobrze chował, a to ile ktoś daje to już jest jego sprawa. Niektórych ludzi nie stać na to żeby kupić psa za 2 tys. albo i więcej więc woli kupić od znajomych. Jak dla mnie to jest chore faworyzowanie psów i wyróżnianie ich bo jeden ma rodowód a drugi nie mimo tego że jeden od drugiego niczym się nie różni.

Zgadzam się .

Posted

Zła.Kana napisał(a):
Np. u nas jest taki zwyczaj że daje się jakieś pieniądze żeby się dobrze chował, a to ile ktoś daje to już jest jego sprawa. Niektórych ludzi nie stać na to żeby kupić psa za 2 tys. albo i więcej więc woli kupić od znajomych. Jak dla mnie to jest chore faworyzowanie psów i wyróżnianie ich bo jeden ma rodowód a drugi nie mimo tego że jeden od drugiego niczym się nie różni.:)

Na psa można trochę pieniędzy odłożyć wcześniej. Ja też odkładałam na swojego psa (jako dzieciak odkładałam każdą kasę, którą dostałam w ramach prezentu, czy kieszonkowego), no i go sobie kupiłam :)
Jak dla mnie to piszesz głupoty. Nikt nie faworyzuje rodowodowych psów, a jeśli to robi, to coś z nim nie tak.
Mam o wiele więcej powodów do "lansowania" się swoim kundlem, niż rodowodowym psem, rzadkiej rasy.
Tak samo nie gnębię suki w typie labradora mojej koleżanki, bo nie ma rodowodu i jest gorsza.

Posted

Jeju macie problemy... Przecież wszyscy dobrze wiedzą, że są tacy ludzie, którzy mnożą psy dla zysku i sprzedają je bez papierów, bez szczepień, bez niczego. Mój wujek ostatnio kupił psa od sąsiada (niby owczarka niemieckiego). Zapłacił 400 zł. Wniosek: Lepiej wydać nawet symboliczne 20 zł za psiaka niż te 400. Bo to dopiero jest nielegalne!
A suczka śliczna... Cóż, może mieć pewne cechy typowe dla amstaffa. Ale to szczenię, więc nigdy nie wiadomo :)

Posted

Olajkaa_0005 napisał(a):
Dziękuję , ma 4 miesiące :) jak ją wzięliśmy dwa mies temu to ludzie na ulicy mówili "jaki piękny labladorek" :lol:

Albo ludzie się mylili, albo po prostu ma coś z labradora? :lol:

Posted

Bruna napisał(a):
Albo ludzie się mylili, albo po prostu ma coś z labradora? :lol:

Wiesz, Bruno, ten Twój jednozdaniowy wpis z dwudziestokrotnie większą od niego stopką, to już zdecydowanie przerost formy nad treścią. Ja rozumiem - dwukrotnie, no - czterokrotnie, ale dwudziestokrotnie? Bój się Boga, Bruno i serwery Dogo oszczędź!

Posted

Ryss napisał(a):
Wiesz, Bruno, ten Twój jednozdaniowy wpis z dwudziestokrotnie większą od niego stopką, to już zdecydowanie przerost formy nad treścią. Ja rozumiem - dwukrotnie, no - czterokrotnie, ale dwudziestokrotnie? Bój się Boga, Bruno i serwery Dogo oszczędź!

I oto nawet tutaj zawitał/a trolik Ryss...Ze swoimi mądrościami,dbałością o język rodzinny i poprawną ortografię:evil_lol: Z ilu wątków Ryss już cię popędzili????
Tak,wiem...zaraz zaczniesz mi tu cytować Regulamin:roll: Daruj sobie. Właśnie przejrzałam twoje posty,w których znikąd nie widać pomocy dla zwierząt,ale za to prawienie morałów idzie ci nadzwyczaj dobrze:shake:

Posted

Ryss napisał(a):
Trollik, jak już, kotku. Takie będą Rzeczypospolite, jakie ich młodzieży chowanie...

Dziekuję bardzo za komplement:) Skoro 37-latkę nazywasz młodzieżą...Wow:loveu: Dla twojej informacji: mam skończone studia,2 fakultety, władam biegle 2 językami,jestem czynna zawodowo,świetnie sprawdzam się jako matka. I to tyle w temacie chowania młodzieży:evil_lol: Wymianę zdań z tobą uważam za zakończoną:bye:

Posted

kado napisał(a):
mam skończone studia,2 fakultety, władam biegle 2 językami,jestem czynna zawodowo,świetnie sprawdzam się jako matka

W sieci to Ty możesz być nawet Szymonem Słupnikiem... z wielkim słupem w zadku, jak śpiewał Tadeusz Chyła, ale - Po owocach ich poznacie... (Mt 7,15-20)

Posted

Ryss napisał(a):

Eh, to żadna różnica :eviltong:

Posted

kado napisał(a):
I oto nawet tutaj zawitał/a trolik Ryss...Ze swoimi mądrościami,dbałością o język rodzinny i poprawną ortografię:evil_lol: Z ilu wątków Ryss już cię popędzili????
Tak,wiem...zaraz zaczniesz mi tu cytować Regulamin:roll: Daruj sobie. Właśnie przejrzałam twoje posty,w których znikąd nie widać pomocy dla zwierząt,ale za to prawienie morałów idzie ci nadzwyczaj dobrze:shake:

Zgadzam się, przecież to moja sprawa i nie mamy się o co tu zakłócać. Lepiej sobie darować, niż wygłaszać morały, które i tak nie mają sensu i nic w ogóle przez to się nie stanie ;) Ja robię to, co ludzie na każdych forach (nie jestem początkującą forumowiczką, miałam konta na forach o wilkach, owczarkach niemieckich i innych psach) i to nie powinno zwrócić niczyją uwagę :P

Posted

Weź się może lepiej zajmij psami na tym forum, a nie pouczaniem innych użytkowników, bo to ich sprawa. Śmieszą mnie tacy ludzie, którzy tylko czytają wątki i jak się coś nie spodoba to wylewają swoje żale. Bo akurat sygnaturka Bruny to temat tego wątku... :lol:

Posted

podchmielona napisał(a):
Weź się może lepiej zajmij psami na tym forum, a nie pouczaniem innych użytkowników, bo to ich sprawa. Śmieszą mnie tacy ludzie, którzy tylko czytają wątki i jak się coś nie spodoba to wylewają swoje żale. Bo akurat sygnaturka Bruny to temat tego wątku... :lol:

No wua, wkurzają mnie tacy ludzie, co zamiast pisać coś o psie to zajmują się kogoś stopką :lol: Może najlepiej, gdyby każdy "mądry" zajął się swoimi sprawami? ;)

Posted

Dziewczyny dajcie spokój,bo to jak lanie wody na młyn. Za każdym razem,gdy ktoś będzie Was prowokować lub wciągać w takie " pyskówki" jak powyżej,to zawsze pamiętajcie o jednym:

"Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

Posted

kado napisał(a):

"Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

O tak! Zgadzam się w 100%. Niektórzy myślą, że jak będą dodawać cytaty z Biblii czy z książek, to będą mądrzejsi od pozostałych. :mad:

Posted

kado napisał(a):

No, w pełni przemyślane powiedzonko :evil_lol:

Posted

Zgadzam się z gryf80. Przez takich ludzi wszystko się miesza... ale ile przy tym ubawu :lol: Nie no po prostu na niektórych ludzi nie trzeba zwracać uwagi i nie warto być jego poziomu ;) Niektóre osoby chyba siedzą na tym forum nie aby pomagać, lecz podokuczać i pośmiać się z głupstw hahaha :roll:

Posted

Witam, mój Grey urodził się w 1987 roku, przeżył 10 lat, jako dziecko spędzałam z nim dużo czasu w domu, na spacerach, był moim najukochańszym i jedynym psem. Zawsze zastanawiałam się , z jaką rasą mógł być spokrewniony, a jako że w latach 80 i 90 nie było dostępu do internetu, na zawsze pozostało to dla mnie tajemnicą. Mam nadzieję, że chociaż po części to określicie, liczę na Was :). W załączeniu fotka z bodajże 1991 roku :)