Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

iwona.kimko80 napisał(a):
Ale przyznajcie, że trochę wygląda jak berneński pies pasterski :D trochę... ale swoją drogą na pewno to będzie przeuroczy kundelek i wdzięczny za nowy dom ;)

może od zadu strony.
zgłaszam ten żałosny post jako spam,of koz.

Posted

To, że widać, że pies jest mieszańcem labradora z czymś tam w ogóle nie powinno prowadzić do jakichkolwiek przypuszczeń nt jego usposobienia. Z takiego toku myślenia bierze się wiele tragedii.

Posted

Dość pocieszny wątek, ale wstawię sobie moją psicę :) Proszę bardzo, przedstawiam: to jest Frotka, adoptowana przeze mnie w 2009 roku przez Dogomanię :) Jaka to mieszanka ras? :)

Posted

mala_czarna jak dla mnie to jakiś sznaucerek, kolorem z kolei do Yorka podobna, ale ciut za duża :D

Chciałabym aby ktoś moją ciekawość zaspokoił :) Otóż od tygodnia mam w domku dwu miesięcznego mieszańca, ale nie mam pojęcia jaka to może być mieszanka.. :) Ma krótkie łapki, za to długi zawinięty jak u prosiaczka ogonek :) poniżej zdjęcie ;)

Posted

Lina_20 napisał(a):
mala_czarna jak dla mnie to jakiś sznaucerek, kolorem z kolei do Yorka podobna, ale ciut za duża :D

Ni cholery nie sznaucerek :) :eviltong:
Co do psiaka na zdjęciach, które wstawiłaś to coś mi się zdaje, że może z tego wyrosnąć każda rasa, ale na ostatniej fotce, nie wiem czemu, bo niby kufa w ogóle na to nie wskazuje, ale kojarzy mi się to maleństwo z buldożkiem :)

Posted

mala_czarna,a jaką sierść ma Frotka?
miękką,czy raczej twardą i szorstką?
wygląda jak Welsh Terrier ;)
Frotka może być jego mieszanką-jest hodowany raczej przez myśliwych,może jakiś z miejsca pochodzenia Frotki ma jej mamę?
<- welsh bardziej 'wyjściowy'
<- taki bardziej podobny do Frotki :)

Posted

Koszmaria, zgadłaś!! :) :)
Zdjęcie, które wstawiłam może nie bardzo oddaje wyglądu rasy, do której Froci najbliżej, ale nawet przez weta została określona jako "niemal 100% welsh" :)

Posted

Oczywiście na welsha jest ciut zbyt wysoka i kilogramowo też oscyluje ciut poza wzorzec ;) ale gdzieś tam się wkradły geny. Na jej wątku na Dogo dziewczyny się jeszcze zastanawiały, czy czasem nie airedale, ale na welshu stanęło.

Posted

mala_czarna wielu ludzi właśnie mówi, że Niko jest do buldożka podobny :) Jego mama podobno sięga nieco wyżej niż kostka :)
Tak właśnie zastanawiałam się co to za rasa Frotki i nie mogłam skojarzyć :)

Posted

Mi się wydaje, że kundello przepiękny, do żadnej rasy raczej nie podobny, chyba, że wziąć pod uwagę uszy, krótkie łapki i przyjrzeć się ostatniemu zdjęciu, to faktycznie, mi też się z buldożkiem skojarzył, chociaż pyszczek kompletnie nie ten, ale szczeniaki po krótkopyskim rodzicu nie zawsze są do niego podobne.

Posted

ojj tak uwielbia pozować :) jest bardzo radosna.. mam jednak problemy z nią opisane tutaj www.dogomania.pl/forum/threads/253456-Agresywna-Pusia?p=22187180#post22187180, www.dogomania.pl/forum/threads/253454-Co-to-mo%C5%BCe-by%C4%87?p=22187195#post22187195. odpowie ktoś, pomoże?? jestem tu nowa i jakoś nigdy nie przejmowalam się hodowlą Pusieńki ale jednak coś mnie tknęło. a propo jedzienia można dawać zwykłe resztki z obiadu ??

• 2 weeks later...