Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja u niej nie widzę merlingu, z tych zdjęć, co wrzuciłaś wygląda na sobolową suczkę, a te ciapki na białym to ticking, jak np. tutaj:
[url]http://www.bordercolliecolors.com/images/SAR%20Dog.ticked.blk.wht.Arnpriors.jpg[/url]
Swoją drogą, bardzo ładna :).

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Witam jestem tu po raz pierwszy :) mam takie pytanie mam malego psa ktorego znalazlem na drodze ma ok 4 miesiecy jest dlugi na ok 40 cm i wysoki na 25 tak na oki jest carnobialy i ma taka siersc dlugosci ok 2 cm jedno oko ma niebieskie drugie czarne hehe moje pytanie czy tomoze byc meiszaniec z husky'm jest baaaardzo aktywny ciagle wszystko gryzie niechodzi nawet jak normalny pies tylko ciagle skacze ciagle chce biegac i strasznie uparty jest narazie niemam jego zdjec ;/ da rade wywnioskowac co t oza mieszaniec po takim opisie ?

Posted

Ja również zastanawiam się jakim mieszańcem jest moja sunia.
Na zdjęciu tego nie widać, ale ma 4 białe włoski na torsie i brzeżek jednej łapki biały. Jej brat natomiast miał cały tors biały. Na początku myślałam że to mieszanka z labkiem, ale im staje się większa tym mam co raz większa wątpliwości.
Oto zdjęcie:

Posted

53 cm, jeśli dobrze zmierzyłam. A czemu pytasz? Wciąż nie szczeka i jeszcze jej nie wypadły zęby. Czekam aż jej zaczną wypadać, to wtedy będę liczyć, że ma 4 miesiące, dobrze myślę?

• 3 weeks later...
Posted

A mój tymczas co ma w genach , znalazłam Go w lesie .Jak poczuje chęć biegania nic Go nie zatrzyma pół metra nad ogrodzeniem śmiga . Z kojca (prawie 2metry ) wychodzi jak kot .W domu anioł

Posted

Jak dla mnie to kundelek o cechach owczarka, ale nie rasowy. Wiesz, nie wszystkie psy są rasowe. Wrzuć w google hasło
czarny owczarek niemiecki" - zupełnie inna sylwetka i pysk się pojawiają.

Posted

W sumie co za różnica, czy rasowa, czy nie? Tak z ciekawości pytam, bo ona wygląda na rewelacyjnego psiaka, podobna do mojej ukochanej suni (tylko Fifi była blondynką)

Posted

Dla mnie nie ma znaczenia czy rasowy . Ważne żeby był ułożony i się słuchał . Suczka jest rewelacyjna . Cały czas do zabawy . Słucha się . Tylko zaczyna jej rosnąć brązowa sierść za uszami i nie wiemy co to .

Posted

To jest wasza panna, czy sąsiada? Bo nie całkiem się połapałam.
To brązowe to pewnie wybarwianie sierści na zimę, albo z wiekiem, bo ona dość młodziutka chyba jest i dopiero dorośleje - może łapać dopiero barwę docelową. Zresztą bywa, ze psy z wiekiem zmieniają kolor, wspomniana wcześniej Fifi z czasem z rudawej zrobiła się bardziej popielata, a mój obecny pies, Felek, był jaśniutki jako szczylek, teraz też mu sierść pociemniała, a ma 7 lat. To może być cecha osobnicza, np. grzywacze chińskie w wersji nagiej zmieniają kolor wiele razy w ciągu życia.

Posted

Suczka jest sąsiada ale traktujemy ją ja naszą . Ma dopiero 7 miesięcy więc jeszcze młoda . W sumie piesek dla wszystkich . Jak dostanie kość to nie ma psa przez 2h , zaszyje się gdzieś i zajada ale też zakopuje pod drzewami i w innych różnych miejscach .

Posted

A czy ona sobie swobodnie wyłazi na ulicę itd? Bo jeśli tak, uczul moze sąsiada, żeby jej pilnował przy pierwszej cieczce, a po niej wysterylizował - np. w okolicach marca są akcje - sterylizacja. Wiele lecznic sterylizuje wtedy za pół ceny. Dlaczego to proponuję? Nie ma raczej sensu, zeby rodziła szczeniaki - za dużo bezdomniaków w schroniskach. No, chyba, ze sąsiad i Wy upilnujecie małą za każdym razem, zeby nie dopadł do niej pies przy kolejnych cieczkach. Sterylizacja jest operacją - to fakt, ale nie ma jakiegoś wielkiego wpływu na dojrzałą hormonalnie sukę, za to zapobiegnie bezsensownemu rozrodowi.

Posted

Dobre podejście :) Poszukaj na forum hasła "akcja sterylizacja" lub w google "arka noego" chyba, akurat w okolicy marca powinna być po cieczce zdaje sie.